Thursday, December 30, 2010

Khairul Fahmi Che Mat

hahahah...orang buat entry pasal Malaysia menang...aku buat entry pasal goal keeper HARIMAU MALAYA...huhuh

bkn ape... sempena nama dia dgn nama hubby..[dua2 ade khairul...hahah ape kene ngene!!]

xdela...nk citer sket pasal dak nie...mmg hebat! aku tabik dia blh slamatkan penalti!... tensi INDON! wakakakak

dengar nye....SEARCH ENGINE mcm pakcik GOOGLE & makcik YAHOO nye hit tuk nama dak ni melonjak dengan tibe2....& dengarnye mengalahkan safee sali n kwn2 nye yg lain...yeke?? perrghhhhh glame la plak... [ptt pon glame...hero..huhuh]

siap dgn wikipedia pon ade dah info psl dia...kalo nk tau..klik sini... info dia kat wiki ni baru update kul 4 pg td! huhuhuhu.....

masing2 nk berebut citer psl dia... maybe nama dia melonjak pas Malaysia mng piala AFF SUZUKI ni kot...tp bg aku...personally..aku perasan dr awal thn lg...sbb dia keeper kelantan kan.. hubby org kelantan...so mmg dia sokong team kelantan la..time selangor vs kelantan dl lg aku dah perasan dak nie... chinese look.. [patut pon..ade keturunan cina pon..huhuhu no wonder la..]

kalo kowang nk add dia kat pesbuk...klik la kat sini... aku x add...huhuh. ckup sekadar memerhati je..xdelah fanatik dia kan..aku fanatik team dia..HARIMAU MALAYA ek....tp kalo nnt time KELANTAN vs SELANGOR...aku akan benci dia..hahahah blh x?? wwweeehuuuuuuuuu

footbal chit chat hubby & me
.
.
.
.

me: abg..Khairul Fahmi ni terrer btl la...pandai bace bola...

abg: sape2 nama Khairul ni mmg bagus....mcm abg..Khairul Anuar...

me: erk!! ape kene ngene.....??? [blur....]

.
.
.
me: dia ni dah la terer..hensem plak tu....

hubby: mmg la..nama khairul..org kelantan...mmg hensem...

me: lagi aku rase cam nak hentak2 je kepala kat dinding...

seyes muke khairul fahmi ni cam apek..huhuhu [time rambut pnjg..]

p/s: kepada kawan2 ku yang bujang..kowang dah tua...xsesuai dgn dak nie.... [tp kalo kowang nk anak ikan blh la...hahahah]

kepada sarah waharp: even nickname dia apek & kau amoi....tp dia dah ade awex! [saje nk gadoh dgn sarah..hahaha]

org sibuk minat dak ni..aku plak minat SAFEE SALI....
1. dia player SELANGOR!!!
2. dia yg SCORE goal..ok!!! hehehe
3. Hellooo!!! dia org KAJANG ok!!! SELANGOR YER!!!!!

sep! sep!! same!!!!! [tetiber..huhuhu]

gambar SAFEE SALI dlm JERSI SELANGOR!!!

ape2 pon...xde teamwork...xjd kan..sape2 pon kowang..kowang BEST! CONGRATES!
-END-

Tuesday, December 21, 2010

Cherita ke Alor Setar....

weeehuuuuu

nak update sket criter aku g alor setar mgu lepas....

aku g dgn kakak ija (anak uda) and kakak iya (anak along)...aku je dekmas...[xde kakak...sounds like aku plg junior...wakkakak]

dowang nak ikut..sbb nk merase naik flight..lagi2 iza kan...dia yg muler2 request kat uda... aku xdehal..bwk je la...

kami g naik airasia...[biasenye gomen mesti naik MAS..tp aku cancel tiket dr opis...aku naik AirAsia sbb mrh sket...claim kemudian la..]

nak jadikan cerita...flight aku on 13/12 tu kul 750pm... EX BF balik lmbt la plak..kul 540 br smp umah...mandi2...kul 6 baru gerak dari rumah...nk smp LCCT kul 7...sempat ke?? lg sejam ni??? ni time org kuar keje nie...jgn la jd ape2..kalo x...mampos kene tgl flight!!

kitowang g LCCT nek kete uda..kete aku ne muat...family uda+aku lg...nek avanza la kan... tetiber EXBF blh luper jln!! arrghhhhh!!! tidakkk!! [abg hazri mmg xtau lgsg...]. EX BF mmg suke jln dlm... dekat sket katanya...dr lalu hiway... but....pick hour camne...adoyai!! jantung aku cam nk gugur!!! tetiber termasuk pekan DENGKIL....how shit!!! nape lalu sini...xpnh nmpk pon jln nie...aduh!!! [setelah tanye org + tgk signboard] akhirnye kami smp @ LCCT kul 710...

sempat lg ke amik boarding pass nie???

abg hazri drop aku kat dpn mcd @ LCCT tu...aku trus melompat kluar dr kete...[kowang imagine la aku melompat tu..hehehe...]
kali nie..kelajuan aku berjln kaki..mmg pecah rekod aku la...hahahah.

sampai2 amik borading pass...tetiber dgr announcment...

"perhatian kepada penumpang2 AirAsia dengan no kapal terbang AK5252 ke alor setar, penerbangan akan ditangguhakan pada jam 820 mlm" [lbih kurnag camtulah bunyinya..]

AARRGGGHHHHHHHHHHHHH tensi!!!! [tp biaselah...flight ni kan..dia lmbt xpe..kalo kiter lmbt..trus kene tgl!]
sempat snap digital signage dia nie...wat kenang-kenangan..huhu

percutian ieya n ieza kat Holliday Villa berjalan SANGAT LANCAR!! smp HITAM LEGAM.. gare2 mandi pool 4 jam SEHARI....huhuhu [dowang terjun pool..aku g r keje...ngajor...huhuhu] smp mak bapak dowang x knl dah dowang...hahahah

suke sgt dpt nek flight berdua... pas bkk sek ni...
hbs la kwn2 kene cincang dgn cerita dowang..hahah

NAK DIJADIKAN CERITA!!
otw balik dr ALOR SETAR - KL... aku ingatkan flight kul 810pm...biler smp sane..tgk kaunter x bkk2... cek balik tiket...lor...kul 910 rupanya!! kul 7 dh smp airport SULTAN ABDUL HALIM... sbr je la... berkobar betul nak balik...dah windu sgt kat HARITH!!!

aku siap solat sume..naik balik tgk kat kaunter...x bkk2 lg... "xpela...on9 dl..wifi pon ade..."
aku tanye abg yg keje firefly...

me: encik..ni kaunter airasia..biler dia bkk??
en firefly: ttp tu..jap lg kot....
[jawapan yg agak x yakin..tgk org kat i-counter pon xde...hurm..acceptla jwpn en firefly tu..]

jln2 sambil2 nk g surau... tgk kat digital signage dia...
[AirAsia Alor Setar to KL Retimed 22:00] errrkkk!!! wat der!!!!!

kul 910... biar betik...nape kaunter dia x bkk2?? nak amik boarding pass ni!!!
[ade org kat i-counter]
me: saye nak amik boarding pass airasia...
puan i-counter: kaunter dia dah ttp... smp kul 9 jer....
me: ha??? dah ttp?? sye tgk dr td x bkk pon?? biler mase dia ttp??
puan i-counter: bkn kaunter ni...kaunter yg sebelah sane..tersorok sket..
me: erk...habis tu??
puan i-counter: awak cubelah tgk kat sane...[btl2 just bg info..x beri pertolongan lgsg!]

atas bantuan 2 org pekerja sime darby [kak norlela, sowang lg x ingat nama dia]...dpt gak la aku balik nek flight...[kalo x..balik nek bas je la...]

kowang penah dpt boarding pass warna biru camtu??? x pnh kan??? kalo nak.. try la wat cam aku...wakakakka

moral of the story... Jgn tanye org firefly!-----------wakakakkak

-END-

Thursday, December 9, 2010

Ujian ke....BALA?

JENABBBBBBBBBBBBBBBBB...ko nak kene jual ek?????

nak sedap kan hati..ckp la ujian...[xbaik ckp bala... yeke??]

si JENAB a.k.a GEN2 wat hal lagi... kali nie hubby betul2 dah fedup....
aiyoooo lantak ko JENAB....siap ko kene jual!

hubby dah bertekad nak ambik si PERKASA a.k.a WAJA yg ditinggalkan di kg halaman nuunnnnn di KELANTAN..... tp.................... ROADTAX plak mati!!!!

hubby melantik aku sebagai ejen insuran merangkap JPJ untuk setelkan roadtax dia... [skrg dah sng dah..myeg kan ade...x smp 5 minit roadtax leh siap!]

ape ntah BALA...insuran si PERKASA xleh nak detect! NCD dia xtau pg mane..xde dlm sistem.... [wah...skrg aku dah tau dah NCD tu ape...hahahaha]

dr UNI ASIA kelantan...hingga ke KL...aku dah merangkap operator talipon tuk selesaikan prob hubby...

DAMN UNI ASIA INSURAN!! kowang mmg superrrbbbbbbbbbbb LEMBAB!!!!! nak mintak update ISM [sistem insuran] pon lmbt!!! kowang jgn nak kencing aku..ckp sistem ni amik mase nak update dia... kowang ingat aku xtau! sistem ni realtime ok!!!! BUDUSSSSS!!!

si PERKASA akan berbakti dgn aku pas aku balik dr KEDAH mgu dpn...
harap si PERKASA sehat2 aje...xmcm JENAB!

sementare nie...aku gunala SATRIA baja pink adik aku dl... manual!! nk dekat krem kaki aku... [org dah bg pinjam..byk citer plak..huhuhuh]

giler awex kete nie...gegurl sungguh! [nak wat camne..asalkan smp opis..huhuhu]

-END-

Thursday, December 2, 2010

Thel Legend Water Chalets....

just to update...

hari selase lepas aku g PD...bkn bercuti yer..bekerja... alang2 menyeluk pekasam & sambil menyelam minum air [pepatah baru]..aku bwk uda & family... [blh la dia jage harith skali]...

aku ajak EX BF...tp dia ckp dia dah xde cuti...kalo blh dtg dia dtg..kalo x...xdelah..
aku pon x kisah la...xmo pakse2...

tp akhirnya mlm tu EXBF dtg gak..huhuhu. xpela..bilik dia ade 2 bed..1 king..1queen..nice la..


BE berjalan dgn lancar..[xde plak gambar BE....ade kat kamera kak nor...dlm hp pon aku leh x tpk nk amik gmbr..sabar je lah..]. peserta sampai 226 tu... alhamdulillah...ni semua berkat doa bos kat MEKAH kot...

ayah n harith terjun pool...



lepas2 ni..kalo ade event yg lain..bwk la plak kakak2 ku yg lain...br adil kan?? hahahah

walaupon kejap2 ibu ade...tp ibu happy sbb x tglkan harith..kalo x..sure ibu teringat kan dia....

13-15 ni ibu kene g alor setar..huhuhu tgl harith jgk..sedih... syg anak ibu!

-END-

Monday, November 29, 2010

SOWI NYET SAYANG!!

aku nak tujukan post kali ni Khas tuk NYET2 tersayang...............

kowang.....aku sedey giler x dpt join........giler seyes nk join...

KEPADA BOYAK a.k.a Fieza a.k.a NYET!

aku tau ko bengang biler ajak owang..adeje x join kan?? ko pnh gtau aku betapae bengang nye ko...hahahahah

tp nak wat camne syg oi.........dah ade husband ni byk komitmen... MIL aku dtg... nak g sane..g sini... xkan dia nk g dgn laki aku jer..aku ade gtau laki aku..kowang nye plan... abg aku cam besa [seowang suami yg memahami jiwa remaja aku..] dia bg jerk... tp aku plak pk cam x best! nnt MIL aku tanye aku nk g mane...xkan nk ckp g SUNWAY dgn kowang... sedangkan dia ade sini kan...so aku harap kowang especially ko boyak..phm ye...

kalo ko x phm pon..xper...aku phm sbb kowang x kawen lg..nnt dh kawen nnt phm la... betape kiter ni as a wife kene priortise kan mende ikut priority... huhuhu

pepepon HAPPY+JELES tgk gambar n aksi kowang kat sane....



sayang kowang sume...

BOYAK SYG....xpat join tgk NATRAH kat IB...[nyet sowang ni dah suke tgk teater la plak...] nnt ko citer kan jelah kat aku...ngeeeeeeeeeeeeeeeeee

-END-

Tuesday, November 16, 2010

Harith going to Ayah's hometown!!


salam Aidil adha semua...mlm nie kiter bertakbir la yer... aku, hubby & harith akan bertakbir dari dalam kete jelah..heheheh [mase ni maybe kami on da way lg]

sempat lagi aku update blog [baru pas packing barang..harith tgh tdo tu..] sambil tgu hubby balik from work [hubby kene keje half day]..

nak citer pasal raya korban ni sket jer... actually kalo ikut turn...AKU RAYE DENGAN FAMILY AKU! BKN DENGAN FAMILY HUBBY....sbb kami selang seli...kalo raya pose thn ni belah hubby..then raye korban belah aku...thn dpn raya pose belah aku..raya korban belah hubby... [camtula kalo ikut kan ape yg kami dah setuju mase sign MoU awal2 kawen dl..huhuh]

tapi kenape raye korban thn ni balik kelantan jugak????

sebab........tokma Harith [MIL] nak wat aqiqah harith!. MIL bagtau hasrat ni since dia visit aku mase deliver harith 'bout 5 months ago... MIL sndri jumpe UMMI aku and mintak permission nak suh aku, hubby & harith raya korban kat sane... and siap ckp lg "tp raye pose thn ni pon raye sane jugak yer...raya korban tu sbb saya dah niat nak wat aqiqah Muhammad [harith]... thn ni jer..thn dpn ikut turn balik...bkn ape...tulah cucu sulong saya...sini kan dah 15 cucu..." [sambil senyum kambing kat UMMI aku...]

UMMI aku paham niat besan dia... dia pon x kisah...tp AYAH aku [atok Harith] agak kisah la jgk.. tp apeppon... dowang xde masalah dengan sume tu...dowang paham Harith ni cucu sulong... & hubby plak bkn ade byk adik beradik... xpela...huuhuh

So jap lg tgu hubby balik kitowang bertolak la... maybe pas zohor [eh..zohor br masuk]. Harap2 x lame perjalanan kali ni..x mcm balik raya dl [16 jam!!!] bkn jem! hubby benti nk dkt 6 kali... sbb ngantuk tdo..harith plak kecik lg... aku pgg..so xleh nk tkr2..nak xnak tdo je la...heheheh. Harap Harith x meragam sebab bosan lame2 dlm kete...huhuh. nak try balik nek flight...tp tgu Harith bsr sket kot...now tkt x termanage dgn brg2 yg penuh bonet! stroller lg...adoyai!!! sampai sit belakang tu pon ade beg baju...huhuhuh

DOAKAN KAMI SELAMAT PEGI AND BALIK YER....

SALAM AIDIL ADHA dari Harith & family...

-END-

Thursday, November 11, 2010

PHP!!


JANGAN LA BELAGAK PANDAI!!!!


mane aku x ngamuk camnie...adelah hamba Allah nie...aku ajar dia wat web bodoh jer... dari segi percakapan dia tu....macam dia tau sgt la nak develop web ni.... tp biler aku dah ajar..ternyata otak dia tu xlayak nak wat web pon...[sounds like aku ni melampau kutuk dia...tp kowang maybe x kat tempat aku...so kowang xtau betapa annoying nye mamat nie!]

nak wat web budus pon x lepas!!! ade hati nak suh aku ajar dia wat SISTEM!! guna PHP!!! adooooyaiii!!!!!!!!!!!!! OI! kalo meter kete ko sampai 160km/j je jgn la berangan nak bawak sampai 200km/j! UKURLA LAJU KAT METER KETE SENDIRIK! DOLLLLLLLL!!!!!!!!!!!

kebetulan aku tgh wat sistem simple@bodoh2 je tuk INFOTEC [itupon dah png]... dia plak nak tambah memeningkan kepala hotak aku!

PAKCIK!! SEDAR LA DIRI!!! KO INGAT PHP TU CAM BUAT DODOL??!! [ayat boyak..ngah3]

boyak: aku tau perasaan ko boyak..mmg annoying giler biler org kejar2 kiter suh kiter tlg dia nie... AKU RASE CAM NAK SEPAK LAJU2 JE MUNTOT DIA!!!! bluuueeekkkk!!!!!!!!!

-END-

Saturday, November 6, 2010

wakakaka...CIKGU!

hurmmmmmmm....tgk x drama ANDALUSIA kat TV3 td?? [refer to hari sabtu mlm ahad]

citer pasal murid bercinta dgn cikgu...wakakakka

nape aku wat N3 nie?? sbb.................aku pon ade kes camtu dl!!! ngah3.....

TAPI XDELAH SAMPAI BERCINTA mcm drama tu yer... pendek kata...skandel je la.... ngah3...

nama cikgu tu....cikgu RAMLI (bkn nama sebenar)...wakakakka [risky dowh reveal nama tu kat sni...xpsl2 kang..??? ngeeeeeee]. To: zaidahtul erma abdul yazid.... yang......... sesungguhnya ko tahu cerita itu! in full version...wakakakakk

nilah lebih kurang rupa cikgu ensem tu...wakakakak

cikgu...cikgu...kalo ye pon nk ngurat aku...xyah la nak anta keropok lekor dari terengganu pukul 7 pagi kat umah aku! wakakakak [alasan dia just drop by anta skali sbb br balik dari UITM dungun.. melawat adik dia yg study kat sane katenye...]. disebabkan cikgu ni datang umah aku pukul 7 pagi... umi sampai risau n naik darah tinggi....[takut aku xleh concentrait blaja...] adeh...cikg..cikgu...

cikgu...cikgu...kalo ye pon nak ngurat aku...xyah la letak kain batik terengganu bawah meja aku dalam kelas tu! giler gelabah ayam aku mase tu...nak masukkan dlm beg pon mengigil2....wakakkaka tp lagi skali yer...Zaidahtul Erma Abdul Yazid.... ko tau kisah itu...wakakakak [aku rase adegak kwn2 aku yg alin yg tau kisah nie...cam jun, umi, zura, hajar, ain, mun... but maybe x full version..huhuhu]

cikgu....cikgu....dtg jugak ko ke kenduri Uda aku ek...ngah3.... aku ajak2 ayam je pown...wakakakak. kawan2 aku yg mase tu jd penghantar bunga telur...punyalah kepoh! sbb x sangka giler cikgu akan dtg.........wakakakka. lagi skali aku panik...cikgu...cikgu...

cikgu...cikgu....mase aku bkn kelas ko lagi [aku kelas dgnd ia form4 je...form 5 sure la kelas lain kan]...ko dtg kelas aku..sbb nk bgtau kitowang yg ko dpt jd lecturer kat UTM SKUDAI!... aku pon ilek je lah mase tu... sbb aku xrase ape2...sbb bg aku..ko hanyelah seorang CIKGU ENSEM kat sek aku tu.......ngeeeeeeee [yang...ensem ke?? wakakak]

cikgu...cikgu....dpt jugak ko cari aku kat UNITEN tu ek... hahahah..mase tu aku mls nk ade ape2 dgn ko cikgu ku....ko msg aku bls...ko kol aku x angkat pon...ngah3...tp kebetulan aku g UPTEN [fudkot paling pemes kat UNITEN] tapau dgn kwn aku..aku nmpk ko tercongok kat situ...ngah3... cikgu...cikgu....

cikgu...cikgu..tetibe aku dpt SMS dri ko...ko jemput aku g WEDDING ko.... tetiber... PELAMIN ANGANKU MUSNAH!..wakakak [xde makne nye!]...tapi maaf yer cikgu...even aku mmg seyes giler nk g kenduri ko...aku xg...sbb.... AKU LUPER!! ngah3.... and last msg yg aku dpt dr ko... ko gtau aku yg ko dah dpt anak kan??? x silap mase tu ko gtau anak first ko gegirl....ngeeeeeeee. kat sni aku nk gtau...anak first aku boboy....[leh la kiter berbesan!] ~~nehiiiiii...beristeri tua anak aku! wakakakak

cikgu...cikgu....dah brape la agaknye anak cikgu ek??..ngeeeeeeeee. for your information....no cikgu dah xde dlm phone memory saye [budget cikgu bace blog aku!]....tapi saye stil gune no lame lagi... so kalo cikgu nak jemput saye dtg mkn ker...blh la....heheheh

-END-




Monday, November 1, 2010

kekasih gelapku??

ape maksud kekasih gelap??

memula aku ingat kekasih gelap ni..kekasih kiter..or org yg suke kiter n org tu berkulit gelap...wakakakak [cam sesuai kot....]

tapi..sure la bkn...ngah3

ni dari pakcik google:
Kekasih gelap bukan lah membawa maksud kekasih kita tu hitam manis atau gelap sikit daripada kita. Kekasih gelap membawa erti kekasih yang dipunyai oleh kita atau kita yang menjadi kekasih nya terpulang lah, yang tidak diketahui oleh sesiapa pun. Dalam bahasa mudah dan senang 'skandal' . <<< siap google tu....

nape aku wat N3 ni?? ADAKAH AKU MEMPUNYAI KEKASIH GELAP??? ngeeeeeeeeeeeeeeeee

x beran dowh nak wat CONFESSION kat sni.... [but 4 sure kekasih gelap ni dia je suke aku...aku xde sikit walau sebesar kuman pon...]

ape yg pasti....kat bawah ni adalah kekasih cerah ku....wakakakak


& Beloved hubby will always be da best lover........................

-END-

Tuesday, October 26, 2010

Vibration soul...

post kali nie tuk meluahkan perasaan... i don't mean to tell everything 'bout my privacy life... tp ni hanya nk luahkan ape yg berbuku di hati.......... sounds like we are in deep trouble.. but actually x la... xdelah trouble sgt....biaselah...sedangkan lidah lagi tergigit... [dek gigi punya pasal..huhuh]

-cerita pukul 4 pg..- [after terjage dr tdo sbb si encem nak susu]

ME : abg kenape??
...........................[agak lame mengunggu jawapan]
EX BF : ntahla B...abg xtau nak ckp mcm mane...
ME :kenape plak nie?? tetiber jer....
...........................[dgr mcm abg menangis! OMG!! abg menangis?? xpnh2 dia nk nangis dpn aku mcm nie... pukul 4 pg plak tu....nape nie??]
EX BF :ape yg abg buat slame nie asik slh je...x kene je dgn B....
ME : ha?? x kene ape?? B ckp ape??
EX BF :xdelah....byk benda...byk yg abg buat slh jer pd pandangan B...tp bagi abg dah cukup perfect dah... rupanya pd B...xelok lg...
ME :contoh?? [aku yg stil blur...]
EX BF :Byk la B....

............................[conversation ter 'stop' kejap sbb si encem nangis]

EX BF :letak la harith kat tgh nie....
............................[aku pon amik harith dr bbcot n letak atas katil 2gether with hubby & me]
EX BF : ayah x marah ibu....ayah ok jer....mane ade gadoh dgn ibu.... [EX BF bgtau kat harith yg 100% mmg xkan faham!]

aku mule pk kan what da last word yg aku ckp dgn EX BF mlm td b4 i'm going to sleep.... still blur & rase xde ape yg slh aku ckp...

...........tp...nape abg smp kluar air mate?? dia x tdo ke td?? maybe dia xtdo dr td pk kan hal nie...tp ape slh aku?? yg mane satu?? byk sgt abg bgtau td?? ape slh aku smp byk sgt tu??? xkan aku x prasan biler buat slh?? kalo 1 xpe....ni byk!!!!...

.................pg td mcm biase...EX BF start kete...letakkan harith dlm carseat.. lepas terus hulur tgn kat aku...[aku slm & cium tgn dia mcm biase]

....................[sambil EX BF cium both of my cheek dia ckp..]
EX BF : jgn pk ape2...xde ape...nnt ade mase kite bincang....
ME :ok...bye.

while driving to the office....

aku x sudah2 pk kejadian 4 pg td..smp terleka n drive slow je cam org nk pg bersantai... nasib sempat smp b4 kul 8...kalo x..kene amik sign bos la plak...

hurmmmmmm kenape ek?? teruk sgt ke aku?? byk sgt slh??

kalo nk pk slh....abg pon byk buat slh kat aku...mase awal2 kawen dl..aku slalu layan perasaan n nanges2... tp biler dah masuk 2 thn kawen nie...aku dah mls nk layan sume tu..kalo dia ade wat slh ke...aku xnak pk..sbb tktk nnt kalo pk lame2 bende kecik jd besar...pastu wat aku dendam je dgn EX BF.. lg pon aku pk..smp biler nk gadoh2 kan?? wat dek je dah... kalo something tu neeed an explanation..aku tanye je la... kalo x...xperlu la kot... buang jauh2.. tp...itu aku!!

EX BF...xbuat mcm tu...nape?? bsr sgt ke slh aku?? smp x leh dilupakan?? aku mengaku...aku x perfect...kdg2 melawan gak..[bkn kdg2..slalu pon..tp aku jrg mng...yg slalu mng ialah EX BF].

ntahla...mungkin lagu nie sesuai sgt dgn kami skrg...




KANDA - DINDA

Verse_1
(P) Oh Kekanda jangan irihati, Dinda naik pangkat lagi..
(L) Oh Adinda, Kanda mana dengki, malah Kanda support bini..

Chorus_1:
(P) Jadi Dinda mahu mengambil masa
(L) Tapi Kanda mahu segera,
(P) Dinda ingin berjaya dalam kerjaya,
(L) Tapi Kanda mahu cahaya mata,
(P) Dinda belum bersedia,
(L) Kanda dah beria ria,
(P) Jadi yg mana satu?
(P+L) Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,

Verse _2:
(L) Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
(P) Oh Kekanda, Dinda perlu berhati hati ,tak rela dikongsi,

Chorus_2
(L) Kanda kerja overtime, terlebih masa,
(P) Itu yg Dinda harus berwaspada,
(L) Ini semua demi masa depan keluarga,
(P) Dengan Dinda atau sebaliknya?
(L) Kanda kerja malam,
(P) Dinda kerja siang,
(L) Jadi bila nak bertemu?
(P+L)Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,

Bridge:
(P) Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda!
(L) Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda!
(P+L) bagaimana? bagaimana kita nak selesaikannya?
apa keputusannya?

Verse-3
(P) Oh Kekanda mari Nyawa, kita cuba komunikasi!
(L) Oh Adinda mari Sayang, kita cuba toleransi!


Chorus_3
(P+L) Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan,
(L) Kanda polar kutub Utara,
(P) Dinda kutub Selatan
(P+L) komunikasi, sikap toleransi! itu yg kita perlu,
(P+L)Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,


(L) Walau kita sering dgn cara masing2,
(P)Kanda yg Perdana,
(L) Dinda yg Utama,
(P)Kanda sgalaNya..
(L) Dindalah Nyawa,
(P+L) kita tetap bahagia bila bersama sama
bahagia bersama,
bersama slamanya,
bahagia slama- lamanya!


-END-

Thursday, October 21, 2010

Clean my hp MMC....

tgh nak bersih2kan mmc hp..tetibe jmp v.klip nie...huhuhu.

RINDU plak nak tgk harith mase umor x smp sebulan dl! gelagat dia kelakar... wat dek je tgk org... tem ni hobby dia SLEEP!!!! ngeeeeeeeeeeeeeeeee

tapi yg peliknye..harith cam dah knl ayah dia.... kalo ayah dia x dtg kat umah umi [mak aku, sbb aku berpantang kat sane] harith xleh bobom mlm tu....

ade sekali tu hubby xdtg tgk kami...sbb outstation.... harith x tdo smp kul 1...dia x nangis pon...tp mcm looking for someone... he just look around every 2 minutes! huhuhuhu. then, biler aku psg v.klip kat bwh ni kat telinga dia...br la dia tdo...

pandai sungguh anak ibu...mase tu x sampai sebulan kot...xsilap..baru 7 hari...hhuhuhu


video
my lil prince.... luv u always..

-END-

Wednesday, October 20, 2010

NAB = Nebulizer....

Assalamualaikum... [gaye ibu mithali....ngeeeeeeeeeeeee]

today wanna story about harith demam!

OMG!! the doc said that he had athma....

harith got fever more than a week... i'm superb worried 'bout his condition... everynite harith was so hard to sleep..he is not only get cold..but also cough and flu...pity my prince...

sometimes it's really intimidating hubby & me... we r so worried why he got fever for a long period...it' is almost 2 weeks.... [but now no more fever...cough & flu only-thank you Allah]

cepat la sihat harith...since harith demam harith susah nak ketawe even ibu buat lawak... :'(

last nite is the last nebulizer that he had to take..maybe this time he knows what the thing is...and surely recognize the taste of it... hurmmm i really don't like it ibu!! <-------- maybe this is what he said... [sorry honey..either u like it or not..i have to take u there..] . he stretching his arm and leg and start moving his head and also trying to pull the nab host! what a chaos moment... [but my ex bf still have time to snap pic...huhu ]

thanks to fariza and her husband for introduce me the klinik... we just go to KPMC kajang b4 if anything happend to Harith or to klinik Julia @ saujana impian.. now we know the best klinik nearby...no more kpmc..[quit expensive also..]

i wish that 'Mr Cough' and 'Mrs Flu' will stay away from harith starting for today!!! please!! i'm begging U!

-END-


Monday, October 18, 2010

Wed & E-day....

on 9.10.20..sesat barat jgk aku ke rumah olin...ngah3...aku n ckin [kami berdua] followed by athy n niza... dua2 kete ni mkn langsat lebih dr sekilo...ngeeeeeeeeeeee. kitowang dtg mlm olin nikah.... xdtg time siang or on wedding day nye... sbb ahad tu aku ade invitition lain..athy n niza plak ade plan lain...huhu

congrates to my besfren olin and her husband saiful..on their wedding day...
10.10.10..its a wonderful no...

hope u guys will be last forever...and have cute kids 2gether...

nak gak letak gambar tengah menonggeng ni....hahahah


lepas tu on 16/10/10...g lagi skali ke melake plak... kali ni aku naik kete dgn tinie...xdrive... n athy naik dgn boyak... kami pergi ke E-Day NIZA and her fiance' Yusrizal... betul x nama dia niza? hehehe. congrates niza...ko sgt shantek haritu...

cantikkan niza?? congrates friend...cecepat tau! heheheh



p/s: dua2 event ni aku g x bwk harith...huhuhu sian anak ibu... [sekali sekale ibu nak bujang..ngah3]


-END-

Thursday, October 7, 2010

Terima Kasih B.....

this entry adalah untuk memuji encik hasben a.k.a EX BF...bkn niat aku to show off what his done.. tp ni yg baik2 je...yg buruk nye ade jgk...biaselah manusia...mane ade yg perfect...

but...dlm x perfect nye EX BF aku nie... ade yg buat aku rase sejuk hati sgt dgn dia... ucapan TERIMA KASIH......

Dia x pnh luper say thanx to me kalo aku buat ape2 je lah untuk dia... contoh nye masakkan lauk tok dia...b4 dia mkn...time dia bkk tdg saji je...mesti dia ckp "wahhh B msk..terima kasih B.."

lepas aku urut dia..kalo dia penat balik keje n mintak urut... "ok..terima kasih B..."

kalo dia excited makanan yg aku msk tu sedap bagi dia... "hurmmmm..sedapnye B masak... terima kasih B...."

kalo dia suruh aku ape2 jelah....ambik towel ke... ambikkan air ke..ambik remote astro ke... ambikkan bantal ke... lepas je aku bg barang2 td...xlepas dr mulut dia to SAY THANX...

SAMPAI AKU PON TERIKUT...KALO ORG BUAT APE2 JE 4 ME..AKU AKAN UCAPKAN THANX... influence dek EX BF...huhuhu

thanx abg....

Ucapan TERIMA KASIH yg paling bermakna bg aku yg kluar dr mlt EX BF is time aku bg hadiah kat dia...hadiahnye adalah HARITH..... menitis air mata mase tu biler EX BF say thanx... huhuhu

-END-

Monday, September 27, 2010

Sape kate harith PENDIAM?? hohoho

video

Dpt skit record harith tgh membebel...adelah dia meleter hampir 5 min... tp dpt record skit je sbb awal2 tu cari hp x jmp...hahahah. Ni br skit nie....

kalo g umah kwn2 aku or sedare mare sume ckp... 'diam je anak ko mas... baik je dia...' woohoooo... baik tu aku amin kan la...n mmg harith agak kurang la ragam dia dari baby yg lain... tp kalo pendiam tu...ntahla... as his mom..aku tau dah perangai dia [even harith br 3 bln] tp dia kuat membebel! xdenye diam...hahahahah. lgi2 kalo borak dgn ayah dia...or kalo ayah dia start agah dia..hurm...mmg xleh tdo la neighbour aku...huhuhu

Friday, September 24, 2010

AKU X SUKE!!! KOWANG SUKE X????

AKU X SUKE!
kalo aku dah clash dgn some1 tu...tp ahli family aku or kwn2 stil kontek dgn ex@tupperware aku tu... xkisahlah aku gadoh dgn dia or x... TLG HORMAT AKU YE?? <---- [cerita yg berlaku pada aku dl...zaman belum kawen..ngeeee]
kalo kene kat kowang....KOWANG SUKE X????

biar aku je yg kontek dowang...[itu pon kalo aku nak kontek]


AKU X SUKE!
org yg aku penah kapel dl..kontek aku balik!![xkesah la penah kapel ke.. ko perasan aku nk kat ko ke...aku perasan ko nk kat aku ke..] dah la kontek aku saje2 nak borak.. aku blh trime kalo nak update bini ko branak ke... ko dpt jd DATO' ke.. ni x...saje2 nak borak je?? piiiiiiirahhhhh!!! ko ade anak..aku pon ade anak...anak ko dah nak masuk 2 dah..sengal nye jantan!!<---- terjadi pada aku skrg..kalo laki aku angin dgn aku nanti sbb ko... aku cincang2 ko! TLG HORMAT AKU YE??
kalo kene kat kowang....KOWANG SUKE X????

ko kol binik ko lg bagus!!!


AKU X SUKE!
kalo sedare mare aku, or sape2 yg ade kaitan drh dgn aku..add kwn2 sek ren aku, or sek men aku or kwn 1 unibesiti aku or kwn pat keje aku kat FB dowang... sbb ade sesetengah org [sedare mare aku] ni suke bkk citer hal family dowang sndr [yg bruk2] kat FB. so nnt kwn2 aku dpt tau... malu la aku! ko x malu dah la...tp aku malu! TLG HORMAT AKU YE??
kalo kene kat kowang....KOWANG SUKE X????

kowang toksahla sibuk2 nak add kwn2 aku... kenal2 camtu je sudah... kepada kwn2 aku..jgn accept kalo ade sadare mare aku add kowang kat FB k?? AKU X SUKE


AKU X SUKE!
kalo org slalu tanye kat aku laki aku keje ape..dahla aku pnh bgtau ko dia keje ape, sibuk tanye lagi dan lagi dan lagi... aku mengaku laki aku tu byk buat keje...tp ape yg aku bgtau ko tu keje tetap dia...so kalo ko nmpk or tau yg dia baiki kete ke... bwk lori anta perabot ke... repair motor ke... invest sane sini ke...itu keje SAMBILAN dia!! nk tmbh duit la tu... biaselah jantan kan! ne leh ddk diam je! xkan aku nak halang dia nak buat keje sambilan lain??? aku bosan dah nak menjawab..nape nak tau detail sgt?? xde keje ke??aku tanye x pasal laki ko??? x kann???..................TLG HORMAT AKU YE??
kalo kene kat kowang....KOWANG SUKE X????

laki aku jenis jantan mcm nie...nak wat camne kan???

-END-

Monday, September 20, 2010

Cerita hari Raya Harith, ibu & Ayah..

hi guys... this time nak stori mori crite RAYA HARITH...

everybody knows i guess that this year is turn ibu harith celeb raya kat kampung ayah... nuuuuuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn kat KELANTAN DARUL NAIM.. huhuhu. kg ayah kat Wakaf Bharu [ade sape2 tau?]...

chronologi journey harith... [pestime harith nk jln jauh..ibu wat preparation mcm2... huhuh]

-RABU-

ibu x keje...sambung packing dr mlm smlm... [maklumlah... baju ibu lg...baju ayah lg.. baju harith lg... hohoho bkn 3 bag.. 5 bag!!...] gaye ibu mcm xmo balik....hahahah

bertolak dr rumah pukul 3:30 ptg.. [tgu my EX BF balik dr keje... balik kul 2...tgu mandi lg.. bersiap lg..akhirnye pukul 3:30 br naik kete...huhuu]

ntah camne...blh plak EX BF termasuk KL... ibukota tu.. konon dr cheras [jln loke yew] x bergerak n budget lalu jln ampang x jem... [potong masuk kg pandan jln pasar] last2 pukul 5:30 kami baru kat standard chartered...IB ponx lepas lg... errrkkk!!! abgggggg nape lalu sini?? huh~~..

disebabkan jem dr KL... pukul 7:15 kami baru sampai kat PETRONAS besar kat Bentong tu... [xbenti buke pose..hubby ckp tkt jem kang kalo saing dgn org pas buke...so buke dlm kete je la...]

8:20..kami br sampai di masjid raub... hubby benti kat sni..mkn buke n solat skali... harith plak dpt la melurus bdn nye...menggeliat punyelah hebat...hampir 3 minit x berenti... sabar je la dak shebab ni...


setelah beberapa perhentian..restoran & beberape kali benti di stesen minyak untuk tidur dan beberape kali aku bertukar drive dgn EX BF...akhirnye kami tibe di rumah TOKMA harith pukul 7:30 pg... HA????? BAPAK LAME GILER PERJALANAN.... [16 jam woooo] JLN X JEM PON... TP BYK KALI BENTI N TDO...wakakakakak


Tokma, pak ngah & mak su harith sibuk nak jage harith... tokma n nek su mintak ibu tinggalkan harith and ambik mase raye haji ni... OOOHHHHH NOOOOOOO!!! X DAPEK DEN NAK NOLONG...huhuhu

just like usual... pg raye..kami pergi amik makanan yg ditempah di rumah org... [untung dpt kawen dgn EX BF...sbb my MIL order je sume...hahahah] ketupat palas, makaroni bakar, nasi dagang terengganu, roti jala and kueh2 raye sume start hidang pg raye tu...

pas je EX BF, MIL and SIL balik dr solat raye... kami buat plan nk beraye mane... tp kene tgu harith bgn tdo dl... [pas mandi..leh plak harith tdo..heheh]

kene tgu harith bgn br leh beraye...huhuh

harith dah bangun... ayah cpt! harith nk g raye..huhu
1 raye harith pakai jumper POLO...xde baju melayu tuk harith.. thn dpn br ade k? huhuhu

beraye dgn ahrith thn ni di kg ayah...hurm.. ibu pecahkan tradisi keluarga ayah yg x g mane2 n x mintak maaf pon pg raye... huhuhu. Raya kali ni sume berubah... mintak ampun n maaf, pergi beryae umah sedare...huhuh seronok sgt... [smp ibu plak yg pnt...sedare EX BF mmg ramai! even adik beradik dia sikit..huhuh]. sempat gak kami beryae di rumah DATO' HALIM [anak buah MIL..pengelola istana kelantan]. harith dpt duit raye besar kat sane... [maybe ni bkn duit raye..ni maybe duit harith melihat dunia...huhuh]


smp Kajang hari isnin... ptg nye sambung beraye belah ibu plak... ayah harith bising pnt raye..harith pon same..cam pelik je.. [nape hari2 kuar nie?? huhuhu].

harith penat bearye belah ibu plak..sampa kul 1 pg...hahahah

gambar ni harith br balik dr umah nenek sedare ibu... ibu pon dpt duit raye kat umah nie... [ade menantu nenek sedare aku ni ingat aku blaja lg...ingat aku form 4 or 5...ngeeeeeeeeee... bangga siot! wakakaka]


x habis raye lg..umah sepupu EX BF baru g semalam... sorang raye kat sepital [treatment tuk diabetis]..n sorang lg umah nye kat puchong..sedare hubby kat Kelang, Putrajaya n KL [ade ebebrape buah umah] x habis lg... belah ibu pon same...byk lg umah nak g ni.... hohoho bile nak habis raye nie?? umah kawan2 ibu pon harith br g 1 umah je...iaitu umah AUNTY FIZA @ BOYAK...ngeeeeeeee.
yg len lum lg...nnt jemput la...insyaAllah harith dtg...
-END-