Tuesday, November 16, 2010

Harith going to Ayah's hometown!!


salam Aidil adha semua...mlm nie kiter bertakbir la yer... aku, hubby & harith akan bertakbir dari dalam kete jelah..heheheh [mase ni maybe kami on da way lg]

sempat lagi aku update blog [baru pas packing barang..harith tgh tdo tu..] sambil tgu hubby balik from work [hubby kene keje half day]..

nak citer pasal raya korban ni sket jer... actually kalo ikut turn...AKU RAYE DENGAN FAMILY AKU! BKN DENGAN FAMILY HUBBY....sbb kami selang seli...kalo raya pose thn ni belah hubby..then raye korban belah aku...thn dpn raya pose belah aku..raya korban belah hubby... [camtula kalo ikut kan ape yg kami dah setuju mase sign MoU awal2 kawen dl..huhuh]

tapi kenape raye korban thn ni balik kelantan jugak????

sebab........tokma Harith [MIL] nak wat aqiqah harith!. MIL bagtau hasrat ni since dia visit aku mase deliver harith 'bout 5 months ago... MIL sndri jumpe UMMI aku and mintak permission nak suh aku, hubby & harith raya korban kat sane... and siap ckp lg "tp raye pose thn ni pon raye sane jugak yer...raya korban tu sbb saya dah niat nak wat aqiqah Muhammad [harith]... thn ni jer..thn dpn ikut turn balik...bkn ape...tulah cucu sulong saya...sini kan dah 15 cucu..." [sambil senyum kambing kat UMMI aku...]

UMMI aku paham niat besan dia... dia pon x kisah...tp AYAH aku [atok Harith] agak kisah la jgk.. tp apeppon... dowang xde masalah dengan sume tu...dowang paham Harith ni cucu sulong... & hubby plak bkn ade byk adik beradik... xpela...huuhuh

So jap lg tgu hubby balik kitowang bertolak la... maybe pas zohor [eh..zohor br masuk]. Harap2 x lame perjalanan kali ni..x mcm balik raya dl [16 jam!!!] bkn jem! hubby benti nk dkt 6 kali... sbb ngantuk tdo..harith plak kecik lg... aku pgg..so xleh nk tkr2..nak xnak tdo je la...heheheh. Harap Harith x meragam sebab bosan lame2 dlm kete...huhuh. nak try balik nek flight...tp tgu Harith bsr sket kot...now tkt x termanage dgn brg2 yg penuh bonet! stroller lg...adoyai!!! sampai sit belakang tu pon ade beg baju...huhuhuh

DOAKAN KAMI SELAMAT PEGI AND BALIK YER....

SALAM AIDIL ADHA dari Harith & family...

-END-

3 comments:

Huda said...

salam adiladha utk harith n famili :)

Faryza said...

hati2 dijalan raya..semoga selamat sampai

Mask-roll said...

thanx ummi n mama........