Friday, June 24, 2011

REACTION!

aku dah enable reaction aku kat blog nie..nape x kuar?? adoyai!

Wednesday, June 22, 2011

You Are My Sunshine! [Hadiah for Harith]

For My Son!

ibu mintak maaf sbb ibu & ayah x sempat lagi nak sambut birthday kamu... kamu dah la anak kami sowang..itupon x sempat kan?? tapi nak wat camne..mmg x sempat sgt... ayah kmu sgt bz lately....

video


jadi..ibu hadiahkan kamu V.klip ni dl ok?? ibu syg kamu!!!

-END-

Thursday, June 16, 2011

Masuk Paper.... :p

episode 1:

Msg dari hubby on midle April...

tet tet.... [massage tone ;p]


lepas je aku masuk opis dari b.fast... naik2 je opis....

kak nor: mas.... mohd khairulanuar dah glemer....
me: ha??? [sambil pg kat kak nor...tgk paper yg dia tengah pegang...]
kak nor: kan awak ade criter haritu...dia g melawat rumah orang terbakar...
me: a'ah....
[dalam hati...patutla msg aku pg td...siap ckp jgn terkejut! rupanya dia masuk paper... mls nak layan!] ~~~~envy!

seminggu jugak la hubby berlagak dengan aku...huh~~~ GERAM!!!

-dekat rumah..tengah tengok berita...kul 8 TV3..-

hubby: abg nak kol ma...bagitau abg masuk paper...
me: kecoh!!

hubby: ma....ade beli utusan??
Ma: xsempat la ma nak bace2 paper ni...nape??
hubby: wajib beli paper harini...
Ma: nape pulokkk.....
hubby: "pesan kat org kg... along masuk paper... naikkan martabat kg kiter..."
Ma: hahahahahah

..............................................................................................................................

episode 2: got call from hubby...[middle mei]

kasihku....ku amat menyintai kamu...kerna kau beri erti hidup...ku kan terus~~~lalalal [ringtone aku] ;p

Me: helo..
Hubby: katne?
Me: cafe...nape?
Hubby: xde...saje...dah tengok paper??
Me: belom... nape??
Hubby: i masuk paper lg...
Me: eleh....x heran... :p [dlm hati menyampah..dengki! heheheh]

nila dia gambar paper yang dia masuk.. yang paper warna hijau tu yg 1st dia masuk..
sebelah tu 2nd time...

punyalah eksen encik husband saya...sampai dengan MIL dia pon dia canang yang dia masuk paper... part yang best skali MIL dia a.k.a my ummi ckp... "ade aku kesah???" hahahahah. tergolek2 aku dengar biler ummi ckp cam tu kat hubby... sep ummi sep.... ummi mmg otai!! hahahah


4/6/2011
di hari kenduri Niza...mase sarap dengan MUNYIT kat kedai makcik depan KM Chalet Kuala Linggi, Melaka..
.
.
.
.
.
Hubby: haritu masuk paper...orang tu...xde pon...sian...[perli aku]
me: x heran...
athy: aaaaaaaa....aku perasan....ade sekali aku nampak... dalam utusan kan???
Hubby: a'ah...
athy: tula...tengok...eh..mcm suami mas...tp....eh...bukan2...
Hubby: haaaa....x caye?? hehehehe
boyak: aaahhhh xkan la....
Hubby: betulll...
me: jgn layan boyak...kang belagak!!...

.................................................................................................................................

episode 3:
as usual...before start to work...geng INFOTEC mmg akan bace paper dulu..update current issues kan... port biase la...meja gossip INFOTEC :p

kak ifa : mas...dari tepi macam suami mas...
me : mane??
kak ifa : ni....
bos: betul la tu....
me : a'ah...dia la tu kak..
kak ifa : glemer dia skrg...tiap2 bulan masuk paper...

tibe2...HP bunyi...
me: dia la tu...nak berlagak la tu....
kak ifa, bos n kak nor...gelak jer..

lagi sekali... ringtone aku... "kasihku....ku amat menyintai kamu...kerna kau beri erti hidup...ku kan terus~~~lalalal"
Me: helo..
Hubby: dah tengok paper??
Me: belum...xnak tengok harini..
Hubby: hahah dengki!!!
Me: menyampah...belagak!

paper harini...dalam utusan..carilah..hehehe

Ayat Husband yang paling xleh bla biler dia berlagak....
"orang tu dah jadi pegawai masuk 3 tahun...tapi..x pernah masuk paper.... kiter ni bkn pegawai..baru 3 bulan kat tempat baru..dah masuk paper hari-hari..." [padahal sebulan sekali!!!]

erkkk!!!! panggg!!!!!

-END-

Monday, June 13, 2011

MONTAJ!

salam.. aku nak cerita sikit pasal montaj yang aku sendiri buat sempena pelancaran Program Akademi Peruncitan kat MKM [opis aku la ni] baru2 ni...huhuh

giler bz aku lebih kurang2 minggu yang lepas..dengan kelas yang berderet2...& montaj yang aku kene siapkan...

terer ke wat montaj?? muahhahaha gelak golek2!
nak kata terer tu mmg x la kan... ni adalah montaj aku yg kedua yang aku buat.... muahahah sengal2....

kemuncak kebizian aku... 1 minggu yang lepas... sampai hari2 bawak keje balik rumah... nasib la tuhan kurniakan aku asben yang paham dengan kerje IT ni... semamngnye x boleh siap kat opis! muahahah kelas je dah sampai kul 430 kan?? balik 530 ptg... ne nak cukup mase setakat sejam je sehari tuk buat montaj tu..huhuhuh

nak tengok montaj aku?? hehehe nnt la aku wat post lg n update link kat sni..biler aku dah berjaya upload kat utube ke..4shared ke kan?? huhuh

thanks kepada mereke yang secara langsung atau x langsung dalam pembikinan montaj aku nie...[cam pembikinan filem plak..kalah kelas kabir bakhtiar..kelas u olllssss] ade yg tolong cari lagu...tolong transparent kan logo.. bagi idea yg meletop!! huhuh sowilah kalo aku x dpt nak realisasikan impian n idea kowang yg advance tu yer...huhuh

YB menteri @ Dewan Auditorium Dato' Abdul Majid, MKM Petaling Jaya.

montaj aku ni dirsamikan oleh YB menteri KPDNKK..Dato' Seri Ismali Sabri... [bapak dafi... dafi xdtg plak....] konon GIMIK NYE guna BAR CODE READER... muahahah..mmg gimik tu jadi..tp aku lambat klik montaj tu..so sorry yb menteri..berdiri agak lame di situ...heheheh

Alhamdulillah sume dah selesai dengan jayenye... ucapan terima kasih yang deiterima daripada orang yang menerima montaj aku amat aku hargai...dan dengan pujian mereka...terubat segala penat lelah aku bile kerje aku dorang hargai... even montaj tu xdelah ehbat mana pon... music je gempak..hahahahah

montaj 2 minit je!! keje 2 minggu!!!

-END-

Tuesday, June 7, 2011

Harith = 1 Year!!!

Harith 1 Tahun...

selamat hari jadi... selamat hari jadi... selamat hari jadi Harith..slamat hari jadi...

anak ibu dah setawun!!!! (4 Jun 2011)...same hari jadi dgn agong... huhuh anak agong....

alhamdulillah Harith membesar dengan sehat dan ceria....

he can walk when he was 11 and half month old... agak cpt la kalo dlm family aku nie... but....harith lambat ckp!!! smp skrg....susu pon x sebut!!! kalo dia nak susu dia mintak dengan nada "ehh... ehhh" sambil kuarkan sore jantan dia kan...hahahah


dah xnak main menan sgt...dia suke explore bende lain... for example album gambar..dia akan selak2..tgk2 gambar n gelak2...hahahah. pastu dia sgt suke main air!! marah kalo angkat dia dari bilik air..selagi dia x puas..nnt dia nangis guling2...hohohoh sbr je la ibu... pastu harith sgt suke tgk BOBOI BOY!.... xpayah cerita dia..iklan pon jd... hahahah. kalo citer dia kuar hari ahad tu..dia tercegat je dpn tv...smp la 7.30...hahahah lawak betul! x berkelip mata... huhuhu.

kalo tgh tgk iklan..kiter panggil pon dia buat dek je! huhuhu. kalo dgr azan plak..dia diam jer..xercakap pon...tgk je tv dgr azan.. skrg ni plak..dgr azan sambil tgn letak kat telinga...[gaye org azan tu] hahahah. sbr je lah imam mude ibu nie...

harith x tahan lapar!!! kalo tgh hari bagi dia makan lewat sikit, dia akan nangis..ter esak2... macam org sedih sgt!! hahahah. lapar la tu... pastu time dia lapar2 ni kan...xblh dgr bunyi blender..menggelabah dia tgk kat dapur..tgk ibu dia blend ape...hahahah [dia ingat ibu dia blend nasi dia..huhuh]

dia dah blh makan nasi biase...xpyh blend dah...tp kalo blend..dia mkn banyak! sbb tu ibu stil lagi blend nasi tuk dia...heheh


Harith kan..sgt baik dgn ayah dia... bespren 2 org tu.... kalo balik dari keje..time nak ambik dia kat umah atok dia... biler nampak je ibu n ayah..dia mesti g kat ayah dia dl... waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ade sekali tu ibu nangis sbb dia g kat ayah dia...dia x pg kat ibu... sob2...sob2... sedih ibu...

apepon harith membesar dgn sehat & ceria... alhamdulillah....

harith ptg kek insyaAllah minggu nie... minggu lepas pg kawen auntie niza kat melaka... so minggu ni la insyaAllah...

-END-