Tuesday, October 26, 2010

Vibration soul...

post kali nie tuk meluahkan perasaan... i don't mean to tell everything 'bout my privacy life... tp ni hanya nk luahkan ape yg berbuku di hati.......... sounds like we are in deep trouble.. but actually x la... xdelah trouble sgt....biaselah...sedangkan lidah lagi tergigit... [dek gigi punya pasal..huhuh]

-cerita pukul 4 pg..- [after terjage dr tdo sbb si encem nak susu]

ME : abg kenape??
...........................[agak lame mengunggu jawapan]
EX BF : ntahla B...abg xtau nak ckp mcm mane...
ME :kenape plak nie?? tetiber jer....
...........................[dgr mcm abg menangis! OMG!! abg menangis?? xpnh2 dia nk nangis dpn aku mcm nie... pukul 4 pg plak tu....nape nie??]
EX BF :ape yg abg buat slame nie asik slh je...x kene je dgn B....
ME : ha?? x kene ape?? B ckp ape??
EX BF :xdelah....byk benda...byk yg abg buat slh jer pd pandangan B...tp bagi abg dah cukup perfect dah... rupanya pd B...xelok lg...
ME :contoh?? [aku yg stil blur...]
EX BF :Byk la B....

............................[conversation ter 'stop' kejap sbb si encem nangis]

EX BF :letak la harith kat tgh nie....
............................[aku pon amik harith dr bbcot n letak atas katil 2gether with hubby & me]
EX BF : ayah x marah ibu....ayah ok jer....mane ade gadoh dgn ibu.... [EX BF bgtau kat harith yg 100% mmg xkan faham!]

aku mule pk kan what da last word yg aku ckp dgn EX BF mlm td b4 i'm going to sleep.... still blur & rase xde ape yg slh aku ckp...

...........tp...nape abg smp kluar air mate?? dia x tdo ke td?? maybe dia xtdo dr td pk kan hal nie...tp ape slh aku?? yg mane satu?? byk sgt abg bgtau td?? ape slh aku smp byk sgt tu??? xkan aku x prasan biler buat slh?? kalo 1 xpe....ni byk!!!!...

.................pg td mcm biase...EX BF start kete...letakkan harith dlm carseat.. lepas terus hulur tgn kat aku...[aku slm & cium tgn dia mcm biase]

....................[sambil EX BF cium both of my cheek dia ckp..]
EX BF : jgn pk ape2...xde ape...nnt ade mase kite bincang....
ME :ok...bye.

while driving to the office....

aku x sudah2 pk kejadian 4 pg td..smp terleka n drive slow je cam org nk pg bersantai... nasib sempat smp b4 kul 8...kalo x..kene amik sign bos la plak...

hurmmmmmm kenape ek?? teruk sgt ke aku?? byk sgt slh??

kalo nk pk slh....abg pon byk buat slh kat aku...mase awal2 kawen dl..aku slalu layan perasaan n nanges2... tp biler dah masuk 2 thn kawen nie...aku dah mls nk layan sume tu..kalo dia ade wat slh ke...aku xnak pk..sbb tktk nnt kalo pk lame2 bende kecik jd besar...pastu wat aku dendam je dgn EX BF.. lg pon aku pk..smp biler nk gadoh2 kan?? wat dek je dah... kalo something tu neeed an explanation..aku tanye je la... kalo x...xperlu la kot... buang jauh2.. tp...itu aku!!

EX BF...xbuat mcm tu...nape?? bsr sgt ke slh aku?? smp x leh dilupakan?? aku mengaku...aku x perfect...kdg2 melawan gak..[bkn kdg2..slalu pon..tp aku jrg mng...yg slalu mng ialah EX BF].

ntahla...mungkin lagu nie sesuai sgt dgn kami skrg...




KANDA - DINDA

Verse_1
(P) Oh Kekanda jangan irihati, Dinda naik pangkat lagi..
(L) Oh Adinda, Kanda mana dengki, malah Kanda support bini..

Chorus_1:
(P) Jadi Dinda mahu mengambil masa
(L) Tapi Kanda mahu segera,
(P) Dinda ingin berjaya dalam kerjaya,
(L) Tapi Kanda mahu cahaya mata,
(P) Dinda belum bersedia,
(L) Kanda dah beria ria,
(P) Jadi yg mana satu?
(P+L) Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,

Verse _2:
(L) Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
(P) Oh Kekanda, Dinda perlu berhati hati ,tak rela dikongsi,

Chorus_2
(L) Kanda kerja overtime, terlebih masa,
(P) Itu yg Dinda harus berwaspada,
(L) Ini semua demi masa depan keluarga,
(P) Dengan Dinda atau sebaliknya?
(L) Kanda kerja malam,
(P) Dinda kerja siang,
(L) Jadi bila nak bertemu?
(P+L)Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,

Bridge:
(P) Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda!
(L) Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda!
(P+L) bagaimana? bagaimana kita nak selesaikannya?
apa keputusannya?

Verse-3
(P) Oh Kekanda mari Nyawa, kita cuba komunikasi!
(L) Oh Adinda mari Sayang, kita cuba toleransi!


Chorus_3
(P+L) Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan,
(L) Kanda polar kutub Utara,
(P) Dinda kutub Selatan
(P+L) komunikasi, sikap toleransi! itu yg kita perlu,
(P+L)Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,


(L) Walau kita sering dgn cara masing2,
(P)Kanda yg Perdana,
(L) Dinda yg Utama,
(P)Kanda sgalaNya..
(L) Dindalah Nyawa,
(P+L) kita tetap bahagia bila bersama sama
bahagia bersama,
bersama slamanya,
bahagia slama- lamanya!


-END-

10 comments:

Huda said...

err..aku x paham. ada masalah ke?

Mask-roll said...

huda..aku lg x paham... pelik kan?? tetober je hubby ckp camtu..hurmmm kompius2

Faryza said...

pening..pening..hooohho slow2...

Mask-roll said...

mama...tula...fenin2..
tp camtulah en abg aku... jenis pendam gak rupanye...

rina said...

huhu kawin mmg lagi bnyk kena toleransi yeh... kalau skrg bercinta benda kecik2 pun nak dibesarkan tapi dah kawin kena jadi lebih matang.. takleh cepat melatah and buat keputusan singkat betul ke??

Mask-roll said...

betul rina..tp kdg2 kiter x pasan kiter wat slh... bile x pasan sure la kite wat dek je kan...@ da same time kapel kiter tu makan hati...ngeeeeeeee

adlin linda said...

so mas, dah tau ke apa sbb hubby tiba2 je 4pagi menangis? sibuk gak aku ni nk tau..hehehe..xdelah, kalo akak sendiri pun mesti desak nk tau kenapa selagi dia tak cakap. lagipun dah alang2 bangun pepagi buta, semata2 nk buat kita tertanya2...hhurrmmm..conpius conpius..tp mgkn ada benda di mata kita biasa, tp di hati dia terguris rasa..hehehe..selesaikan la elok2..

Mask-roll said...

tula kak... mas ade tanye...tp camtu gak jawapannya... dia kata mas ni lately adeje yg x kene..itula inila...maybe kot...sbb lately mas pon pasan..mas kepala serabut jer...kemas umh pon rase mcm x kms....

adlin linda said...

hmm rasanya mas pun baru nk membiasakan diri dengan bertambahnya peranan dalam rumahtangga. tu la kita ni kna pandai manage everything. akak sendiri pun selalu stress kalo pk mcm2. tp kalo pk balik apa jadi dorang takde, pun lagi boring..sunyi..so kena hargai apa yg ada dpan mata..insyaAllah (pesanan tuk diri sendiri gak..) heheh

Mask-roll said...

betul tu kak......thanx atas teguran... same2 kiter mengingati each other...kan?