Tuesday, October 26, 2010

Vibration soul...

post kali nie tuk meluahkan perasaan... i don't mean to tell everything 'bout my privacy life... tp ni hanya nk luahkan ape yg berbuku di hati.......... sounds like we are in deep trouble.. but actually x la... xdelah trouble sgt....biaselah...sedangkan lidah lagi tergigit... [dek gigi punya pasal..huhuh]

-cerita pukul 4 pg..- [after terjage dr tdo sbb si encem nak susu]

ME : abg kenape??
...........................[agak lame mengunggu jawapan]
EX BF : ntahla B...abg xtau nak ckp mcm mane...
ME :kenape plak nie?? tetiber jer....
...........................[dgr mcm abg menangis! OMG!! abg menangis?? xpnh2 dia nk nangis dpn aku mcm nie... pukul 4 pg plak tu....nape nie??]
EX BF :ape yg abg buat slame nie asik slh je...x kene je dgn B....
ME : ha?? x kene ape?? B ckp ape??
EX BF :xdelah....byk benda...byk yg abg buat slh jer pd pandangan B...tp bagi abg dah cukup perfect dah... rupanya pd B...xelok lg...
ME :contoh?? [aku yg stil blur...]
EX BF :Byk la B....

............................[conversation ter 'stop' kejap sbb si encem nangis]

EX BF :letak la harith kat tgh nie....
............................[aku pon amik harith dr bbcot n letak atas katil 2gether with hubby & me]
EX BF : ayah x marah ibu....ayah ok jer....mane ade gadoh dgn ibu.... [EX BF bgtau kat harith yg 100% mmg xkan faham!]

aku mule pk kan what da last word yg aku ckp dgn EX BF mlm td b4 i'm going to sleep.... still blur & rase xde ape yg slh aku ckp...

...........tp...nape abg smp kluar air mate?? dia x tdo ke td?? maybe dia xtdo dr td pk kan hal nie...tp ape slh aku?? yg mane satu?? byk sgt abg bgtau td?? ape slh aku smp byk sgt tu??? xkan aku x prasan biler buat slh?? kalo 1 xpe....ni byk!!!!...

.................pg td mcm biase...EX BF start kete...letakkan harith dlm carseat.. lepas terus hulur tgn kat aku...[aku slm & cium tgn dia mcm biase]

....................[sambil EX BF cium both of my cheek dia ckp..]
EX BF : jgn pk ape2...xde ape...nnt ade mase kite bincang....
ME :ok...bye.

while driving to the office....

aku x sudah2 pk kejadian 4 pg td..smp terleka n drive slow je cam org nk pg bersantai... nasib sempat smp b4 kul 8...kalo x..kene amik sign bos la plak...

hurmmmmmm kenape ek?? teruk sgt ke aku?? byk sgt slh??

kalo nk pk slh....abg pon byk buat slh kat aku...mase awal2 kawen dl..aku slalu layan perasaan n nanges2... tp biler dah masuk 2 thn kawen nie...aku dah mls nk layan sume tu..kalo dia ade wat slh ke...aku xnak pk..sbb tktk nnt kalo pk lame2 bende kecik jd besar...pastu wat aku dendam je dgn EX BF.. lg pon aku pk..smp biler nk gadoh2 kan?? wat dek je dah... kalo something tu neeed an explanation..aku tanye je la... kalo x...xperlu la kot... buang jauh2.. tp...itu aku!!

EX BF...xbuat mcm tu...nape?? bsr sgt ke slh aku?? smp x leh dilupakan?? aku mengaku...aku x perfect...kdg2 melawan gak..[bkn kdg2..slalu pon..tp aku jrg mng...yg slalu mng ialah EX BF].

ntahla...mungkin lagu nie sesuai sgt dgn kami skrg...




KANDA - DINDA

Verse_1
(P) Oh Kekanda jangan irihati, Dinda naik pangkat lagi..
(L) Oh Adinda, Kanda mana dengki, malah Kanda support bini..

Chorus_1:
(P) Jadi Dinda mahu mengambil masa
(L) Tapi Kanda mahu segera,
(P) Dinda ingin berjaya dalam kerjaya,
(L) Tapi Kanda mahu cahaya mata,
(P) Dinda belum bersedia,
(L) Kanda dah beria ria,
(P) Jadi yg mana satu?
(P+L) Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,

Verse _2:
(L) Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
(P) Oh Kekanda, Dinda perlu berhati hati ,tak rela dikongsi,

Chorus_2
(L) Kanda kerja overtime, terlebih masa,
(P) Itu yg Dinda harus berwaspada,
(L) Ini semua demi masa depan keluarga,
(P) Dengan Dinda atau sebaliknya?
(L) Kanda kerja malam,
(P) Dinda kerja siang,
(L) Jadi bila nak bertemu?
(P+L)Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,

Bridge:
(P) Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda!
(L) Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda!
(P+L) bagaimana? bagaimana kita nak selesaikannya?
apa keputusannya?

Verse-3
(P) Oh Kekanda mari Nyawa, kita cuba komunikasi!
(L) Oh Adinda mari Sayang, kita cuba toleransi!


Chorus_3
(P+L) Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan,
(L) Kanda polar kutub Utara,
(P) Dinda kutub Selatan
(P+L) komunikasi, sikap toleransi! itu yg kita perlu,
(P+L)Tak perlu bertengkar,
Tak perlu bermasam muka,


(L) Walau kita sering dgn cara masing2,
(P)Kanda yg Perdana,
(L) Dinda yg Utama,
(P)Kanda sgalaNya..
(L) Dindalah Nyawa,
(P+L) kita tetap bahagia bila bersama sama
bahagia bersama,
bersama slamanya,
bahagia slama- lamanya!


-END-

Thursday, October 21, 2010

Clean my hp MMC....

tgh nak bersih2kan mmc hp..tetibe jmp v.klip nie...huhuhu.

RINDU plak nak tgk harith mase umor x smp sebulan dl! gelagat dia kelakar... wat dek je tgk org... tem ni hobby dia SLEEP!!!! ngeeeeeeeeeeeeeeeee

tapi yg peliknye..harith cam dah knl ayah dia.... kalo ayah dia x dtg kat umah umi [mak aku, sbb aku berpantang kat sane] harith xleh bobom mlm tu....

ade sekali tu hubby xdtg tgk kami...sbb outstation.... harith x tdo smp kul 1...dia x nangis pon...tp mcm looking for someone... he just look around every 2 minutes! huhuhuhu. then, biler aku psg v.klip kat bwh ni kat telinga dia...br la dia tdo...

pandai sungguh anak ibu...mase tu x sampai sebulan kot...xsilap..baru 7 hari...hhuhuhu


video
my lil prince.... luv u always..

-END-

Wednesday, October 20, 2010

NAB = Nebulizer....

Assalamualaikum... [gaye ibu mithali....ngeeeeeeeeeeeee]

today wanna story about harith demam!

OMG!! the doc said that he had athma....

harith got fever more than a week... i'm superb worried 'bout his condition... everynite harith was so hard to sleep..he is not only get cold..but also cough and flu...pity my prince...

sometimes it's really intimidating hubby & me... we r so worried why he got fever for a long period...it' is almost 2 weeks.... [but now no more fever...cough & flu only-thank you Allah]

cepat la sihat harith...since harith demam harith susah nak ketawe even ibu buat lawak... :'(

last nite is the last nebulizer that he had to take..maybe this time he knows what the thing is...and surely recognize the taste of it... hurmmm i really don't like it ibu!! <-------- maybe this is what he said... [sorry honey..either u like it or not..i have to take u there..] . he stretching his arm and leg and start moving his head and also trying to pull the nab host! what a chaos moment... [but my ex bf still have time to snap pic...huhu ]

thanks to fariza and her husband for introduce me the klinik... we just go to KPMC kajang b4 if anything happend to Harith or to klinik Julia @ saujana impian.. now we know the best klinik nearby...no more kpmc..[quit expensive also..]

i wish that 'Mr Cough' and 'Mrs Flu' will stay away from harith starting for today!!! please!! i'm begging U!

-END-


Monday, October 18, 2010

Wed & E-day....

on 9.10.20..sesat barat jgk aku ke rumah olin...ngah3...aku n ckin [kami berdua] followed by athy n niza... dua2 kete ni mkn langsat lebih dr sekilo...ngeeeeeeeeeeee. kitowang dtg mlm olin nikah.... xdtg time siang or on wedding day nye... sbb ahad tu aku ade invitition lain..athy n niza plak ade plan lain...huhu

congrates to my besfren olin and her husband saiful..on their wedding day...
10.10.10..its a wonderful no...

hope u guys will be last forever...and have cute kids 2gether...

nak gak letak gambar tengah menonggeng ni....hahahah


lepas tu on 16/10/10...g lagi skali ke melake plak... kali ni aku naik kete dgn tinie...xdrive... n athy naik dgn boyak... kami pergi ke E-Day NIZA and her fiance' Yusrizal... betul x nama dia niza? hehehe. congrates niza...ko sgt shantek haritu...

cantikkan niza?? congrates friend...cecepat tau! heheheh



p/s: dua2 event ni aku g x bwk harith...huhuhu sian anak ibu... [sekali sekale ibu nak bujang..ngah3]


-END-

Thursday, October 7, 2010

Terima Kasih B.....

this entry adalah untuk memuji encik hasben a.k.a EX BF...bkn niat aku to show off what his done.. tp ni yg baik2 je...yg buruk nye ade jgk...biaselah manusia...mane ade yg perfect...

but...dlm x perfect nye EX BF aku nie... ade yg buat aku rase sejuk hati sgt dgn dia... ucapan TERIMA KASIH......

Dia x pnh luper say thanx to me kalo aku buat ape2 je lah untuk dia... contoh nye masakkan lauk tok dia...b4 dia mkn...time dia bkk tdg saji je...mesti dia ckp "wahhh B msk..terima kasih B.."

lepas aku urut dia..kalo dia penat balik keje n mintak urut... "ok..terima kasih B..."

kalo dia excited makanan yg aku msk tu sedap bagi dia... "hurmmmm..sedapnye B masak... terima kasih B...."

kalo dia suruh aku ape2 jelah....ambik towel ke... ambikkan air ke..ambik remote astro ke... ambikkan bantal ke... lepas je aku bg barang2 td...xlepas dr mulut dia to SAY THANX...

SAMPAI AKU PON TERIKUT...KALO ORG BUAT APE2 JE 4 ME..AKU AKAN UCAPKAN THANX... influence dek EX BF...huhuhu

thanx abg....

Ucapan TERIMA KASIH yg paling bermakna bg aku yg kluar dr mlt EX BF is time aku bg hadiah kat dia...hadiahnye adalah HARITH..... menitis air mata mase tu biler EX BF say thanx... huhuhu

-END-