Thursday, April 28, 2011

Gelagat Harith @ KFC

Tokma Harith datang sni dgn pakngah n cik su nye... so mlm tadi cik su harith nak mkn KFC.. ibu n ayah bawak jelah... harith pon mlm tadi tido lambat!! huhuh.


video

tengok la perangai dak ni... dia nak suruh kiter gelak..dia buatla adegan dia dengan muker comel tu kan...hahahahha pecah perut betol!

-END-

Monday, April 25, 2011

Happy Birthday Partner!! ;p.

lamenye blog aku x hapdet..mcm2 story mory dah hlg dari ingatan...gone with the wind...nnt kalo wind tu patah balik..aku update ape yg dah ter miss nak citer kat sini k?

but for now... post kali ni just nak wish to my husband..a very happy & warming belated birthday! birthday husband semalam... 24 April.... tapi harini br boleh update...heheheh. nak sambut kat mane ek??? [belom sambut lagi...smlm mkn kat JM Bariani Bangi je...]

aku plan nak sambut minggu nie...kebetulan ma & adik dia trn KL...so blh la g mkn kat mane2... hurmmm tapi kat mane yer??? hohoho xtau nak mkn kat ner...ingat nak sambut besday ayah skali.... ayah 28/4... dekat2 besday husband dgn ayah...hehehehe


Happy belated birthday My Darling husband... whom I Cherish & Adore... love, joy, sad and happy together forever....

-END-

Sunday, April 3, 2011

FAMILY GATHERING!! APRIL 2011

gambar batu bertanda ni luper ambik...huhuh
[ni dr google]

halllooooooo............ perggghhhh lame giler x update blog! [lame la bg org yg slalu update blog mcm aku kan...huhuh lebih smgu kowt...;p]

nape dah lame x update blog?? SEBAB I'M VERY BUSY!!!!! lots of work [keje opis melambak! dengan kelas, report, module...muahahah... ni ade 1 lg report + module yg x siap...mgu ni kene siapkan gak...;p]. lg 1..aku busy dengan keje yg x formal...huhuh MY FIRSTIME FAMILY GATHERING EVER!! aku yg plan & manage tau! [organizer xde tauliah] ngeeeeeeeeeeeee

Alhamdulillah..semuanye berjalan dengan lancar...[walaupon ade byk hal sebelum pg kan...tp sume leh dtg akhirnye kecuali uda...dia bz dgn kueh dia & rumah baru dia]. Yang paling BEST!! HJ JAIS BIN MAULAN ni bawak mak dia skali!!! HAJJAH WARTINI pon ade!!! yeay!!! syg nenek!!!!! muahhhh!!!! so bkn je harith & cuzin blh jumpa atok & wan kesayangan dowang... tp dpt jugak jumper Oyut [betul ke aku eja ni??] kesayangan dowang!! huhuhu. Untuk pengetahuan kowang oyut dlm Bahase Melayu, dalam Bahase Jawe grand grandmother...;p

Destinasi yang menjadi pilihan aku ialah MORIB! [memula aku ingat nak g PD..tapi memandangkan bulan lepas dah 3 X pg PD...so nak elakkan muntah dari keluar..aku tukar dr PD ke MORIB]

kami disana selama 2 hari 1 malam.... tempat penginapan yang menjadi pilihan hati ialah RUMAH PERANGINAN PERSEKUTUAN MORIB... ini first time aku menggunakan kemudahan yang disediakan oleh govenrment! huhuhu. banglo menjadi pilihan hati! [ko giler nak amik yg kecik2...adik beradik berape wehhh huhuh]. kami dapat banglo Pulau Pangkor namanye... paling dkt dgn beach & yg ade playground! huhuh. Tempat ini sangat selesa!! aku SANGAT SUKE!!! kerana IA SANGAT DEKAT!!! & yg paling PENTING...SANGAT JIMAT!!! ;p

Muffin Coklat & Vanilla... kak iz yang buat...huhuhu shedapppppp....

b4 pg tempat ni...aku byk singgah ke blog2 org lain yg dah pg tmpt ni or menggunakan kemudahan ini. [almaklumlah...HJ JAIS sgt cerewet ok!!! kalo tmpt tu stakat hotel budget!! siap la!! ade yg kene dgn dia...huhuhu. adik paham...ayah sangat mementingkan keselesaan...;p]

KRONOLOGI

1. hari sabtu yg dinantikan telah tiber...seperti dirancang..meeting point aku, umi, & angah dekat kedai mummy... ape2hal..kiter bekpes dulu!!! uda dah ckp nak join...lgpon nak ambik ayam yg uda bg...so jumpa kat sane je... umi lambat sikit sbb ambik nenek dulu..alhamdulillah nenek pon sudi join kami..

dengan nenek kesayangan...;p

2. pukul 845 aku dah siap kluar rumah..umi kol dari kul 730...perrghhh giler awal...cam la morib tu kat kedah! :p. [adik paham...umi excited!]

3. kul 9 pg..samp kedai mummy...angah baru je sampai, uda plak dah lame sampai...dr kul 830 katanya..

4. 930 pg..time ni la hubby nak baiki alignment kete... pastu dia luper amik buayan harith! [ikutkan xyah amik pon xpe...tp umi x kunci umah semata2 nak suh hubby amik buayan..nak xnak..patah balik umah umi dr kedai mummy..]

5. while waiting for my hubby, time ni la baru memasing teringat bende yang mereka x bawak..umi kata dia x bawak beras..luper, angah plak tergerak nak bawak tapi x bergerak... so patah balik rumah angah amik beras + arang+ penyepit..huhhuh [sesungguhnya...ceklis aku x lengkap k?? memasing watla ceklis memasing..so next time ingat! ;p]

6. kul 12:20 reached @ rumah peranginan persekutuan morib! along dah sampai sane since 1130...huhu. sekali sekale jadi penunggu...ok kan? :p

sampai awal sangat...tunggu la dulu..huhuh

7. disebabkan sampai awal..rumah agam xleh masuk lg ok? hehehe. so lepak2 la kat luar sambil tunggu kunci....bakar ayam sikit tuk mkn tgh hari kang...

ini untuk lunch..huhuh

8. kul 130 ptg..rumah agam sedia diduduki... sowi yer sume...bilik ade 3 je..so kene kongsi fa cai maaaa....

9. mkn tgh hari tu ikan kembung asam pedas, ikan goreng dgn ayam bakar..huhuhu mabeles!

Aini dengan muker kebulur...;p

10. lepak2 dlm rumah sambil tunggu air naik..dowang dah x sbr nak mandi..ngeeeeeeeee.

11. 530 ptg...we jumped together!!! ngeeeeeeeeeeeee.

suke sgt si Harith...siap xmo duduk dalam baby boat dia...nak berenang cam orang lain...;p

12. magrib naik umah..solat dl...tgk tv...yg mak2 masak...huhuh. lepas isya' kiter berBBQ plak...;p

sembahyang la kamu sebelum kamu disembahyangkan...;p

13. kul 11 30..aku dah collaps...kepenatan dgn mandi laut sume... hubby dgn ayah since kul 1030 dah masuk bilik tdo...[harith tdo dr kul 830..pnt mandi laut!].

BBQ ayam...di hari kejadian, 5 ekor ayam diperuntukkan...dan kesemuanya lesap!

Chef dihari kejadian...;p [tukang BBQ]

Umi & ayah..mengimbas kenangan 70 an merek...;p
[bercinta..sudah lama....lalalala]

14. dah ahad...subuh2! angah, along & umi sibuk buat sarapan... kul 8...air laut mcm nak surut... ape2 hal kiter terjun mandi dulu!!! huhuh

15. kul 930..aku & harith giler pnt mandi laut... huhuh [hubby tdo!] so pas aku mandi kan harith [dia kene siapkan la kan..aku dah basah lencun ni!]. pastu aku pon tdo... dowang yang lain x naik lg...huhuhuh

abg ngah kene tanam...;p

16. kul 11 pg..bersiap untuk checkout..sambil tgk tv, mkn, on9... sambil2 kemas la..huhuh

17. sesi bergambar tidak dilupakan..huhuh. k... len x kiter buat lagi..ok! thn dpn ke...;p

Bergambar kenangan beramai2...b4 masing going home.

Sekian dulu family gathering kali ini...kiter berjumpa di lain waktu & masa.... heheheh

-END-