Monday, September 27, 2010

Sape kate harith PENDIAM?? hohoho

video

Dpt skit record harith tgh membebel...adelah dia meleter hampir 5 min... tp dpt record skit je sbb awal2 tu cari hp x jmp...hahahah. Ni br skit nie....

kalo g umah kwn2 aku or sedare mare sume ckp... 'diam je anak ko mas... baik je dia...' woohoooo... baik tu aku amin kan la...n mmg harith agak kurang la ragam dia dari baby yg lain... tp kalo pendiam tu...ntahla... as his mom..aku tau dah perangai dia [even harith br 3 bln] tp dia kuat membebel! xdenye diam...hahahahah. lgi2 kalo borak dgn ayah dia...or kalo ayah dia start agah dia..hurm...mmg xleh tdo la neighbour aku...huhuhu

Friday, September 24, 2010

AKU X SUKE!!! KOWANG SUKE X????

AKU X SUKE!
kalo aku dah clash dgn some1 tu...tp ahli family aku or kwn2 stil kontek dgn ex@tupperware aku tu... xkisahlah aku gadoh dgn dia or x... TLG HORMAT AKU YE?? <---- [cerita yg berlaku pada aku dl...zaman belum kawen..ngeeee]
kalo kene kat kowang....KOWANG SUKE X????

biar aku je yg kontek dowang...[itu pon kalo aku nak kontek]


AKU X SUKE!
org yg aku penah kapel dl..kontek aku balik!![xkesah la penah kapel ke.. ko perasan aku nk kat ko ke...aku perasan ko nk kat aku ke..] dah la kontek aku saje2 nak borak.. aku blh trime kalo nak update bini ko branak ke... ko dpt jd DATO' ke.. ni x...saje2 nak borak je?? piiiiiiirahhhhh!!! ko ade anak..aku pon ade anak...anak ko dah nak masuk 2 dah..sengal nye jantan!!<---- terjadi pada aku skrg..kalo laki aku angin dgn aku nanti sbb ko... aku cincang2 ko! TLG HORMAT AKU YE??
kalo kene kat kowang....KOWANG SUKE X????

ko kol binik ko lg bagus!!!


AKU X SUKE!
kalo sedare mare aku, or sape2 yg ade kaitan drh dgn aku..add kwn2 sek ren aku, or sek men aku or kwn 1 unibesiti aku or kwn pat keje aku kat FB dowang... sbb ade sesetengah org [sedare mare aku] ni suke bkk citer hal family dowang sndr [yg bruk2] kat FB. so nnt kwn2 aku dpt tau... malu la aku! ko x malu dah la...tp aku malu! TLG HORMAT AKU YE??
kalo kene kat kowang....KOWANG SUKE X????

kowang toksahla sibuk2 nak add kwn2 aku... kenal2 camtu je sudah... kepada kwn2 aku..jgn accept kalo ade sadare mare aku add kowang kat FB k?? AKU X SUKE


AKU X SUKE!
kalo org slalu tanye kat aku laki aku keje ape..dahla aku pnh bgtau ko dia keje ape, sibuk tanye lagi dan lagi dan lagi... aku mengaku laki aku tu byk buat keje...tp ape yg aku bgtau ko tu keje tetap dia...so kalo ko nmpk or tau yg dia baiki kete ke... bwk lori anta perabot ke... repair motor ke... invest sane sini ke...itu keje SAMBILAN dia!! nk tmbh duit la tu... biaselah jantan kan! ne leh ddk diam je! xkan aku nak halang dia nak buat keje sambilan lain??? aku bosan dah nak menjawab..nape nak tau detail sgt?? xde keje ke??aku tanye x pasal laki ko??? x kann???..................TLG HORMAT AKU YE??
kalo kene kat kowang....KOWANG SUKE X????

laki aku jenis jantan mcm nie...nak wat camne kan???

-END-

Monday, September 20, 2010

Cerita hari Raya Harith, ibu & Ayah..

hi guys... this time nak stori mori crite RAYA HARITH...

everybody knows i guess that this year is turn ibu harith celeb raya kat kampung ayah... nuuuuuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn kat KELANTAN DARUL NAIM.. huhuhu. kg ayah kat Wakaf Bharu [ade sape2 tau?]...

chronologi journey harith... [pestime harith nk jln jauh..ibu wat preparation mcm2... huhuh]

-RABU-

ibu x keje...sambung packing dr mlm smlm... [maklumlah... baju ibu lg...baju ayah lg.. baju harith lg... hohoho bkn 3 bag.. 5 bag!!...] gaye ibu mcm xmo balik....hahahah

bertolak dr rumah pukul 3:30 ptg.. [tgu my EX BF balik dr keje... balik kul 2...tgu mandi lg.. bersiap lg..akhirnye pukul 3:30 br naik kete...huhuu]

ntah camne...blh plak EX BF termasuk KL... ibukota tu.. konon dr cheras [jln loke yew] x bergerak n budget lalu jln ampang x jem... [potong masuk kg pandan jln pasar] last2 pukul 5:30 kami baru kat standard chartered...IB ponx lepas lg... errrkkk!!! abgggggg nape lalu sini?? huh~~..

disebabkan jem dr KL... pukul 7:15 kami baru sampai kat PETRONAS besar kat Bentong tu... [xbenti buke pose..hubby ckp tkt jem kang kalo saing dgn org pas buke...so buke dlm kete je la...]

8:20..kami br sampai di masjid raub... hubby benti kat sni..mkn buke n solat skali... harith plak dpt la melurus bdn nye...menggeliat punyelah hebat...hampir 3 minit x berenti... sabar je la dak shebab ni...


setelah beberapa perhentian..restoran & beberape kali benti di stesen minyak untuk tidur dan beberape kali aku bertukar drive dgn EX BF...akhirnye kami tibe di rumah TOKMA harith pukul 7:30 pg... HA????? BAPAK LAME GILER PERJALANAN.... [16 jam woooo] JLN X JEM PON... TP BYK KALI BENTI N TDO...wakakakakak


Tokma, pak ngah & mak su harith sibuk nak jage harith... tokma n nek su mintak ibu tinggalkan harith and ambik mase raye haji ni... OOOHHHHH NOOOOOOO!!! X DAPEK DEN NAK NOLONG...huhuhu

just like usual... pg raye..kami pergi amik makanan yg ditempah di rumah org... [untung dpt kawen dgn EX BF...sbb my MIL order je sume...hahahah] ketupat palas, makaroni bakar, nasi dagang terengganu, roti jala and kueh2 raye sume start hidang pg raye tu...

pas je EX BF, MIL and SIL balik dr solat raye... kami buat plan nk beraye mane... tp kene tgu harith bgn tdo dl... [pas mandi..leh plak harith tdo..heheh]

kene tgu harith bgn br leh beraye...huhuh

harith dah bangun... ayah cpt! harith nk g raye..huhu
1 raye harith pakai jumper POLO...xde baju melayu tuk harith.. thn dpn br ade k? huhuhu

beraye dgn ahrith thn ni di kg ayah...hurm.. ibu pecahkan tradisi keluarga ayah yg x g mane2 n x mintak maaf pon pg raye... huhuhu. Raya kali ni sume berubah... mintak ampun n maaf, pergi beryae umah sedare...huhuh seronok sgt... [smp ibu plak yg pnt...sedare EX BF mmg ramai! even adik beradik dia sikit..huhuh]. sempat gak kami beryae di rumah DATO' HALIM [anak buah MIL..pengelola istana kelantan]. harith dpt duit raye besar kat sane... [maybe ni bkn duit raye..ni maybe duit harith melihat dunia...huhuh]


smp Kajang hari isnin... ptg nye sambung beraye belah ibu plak... ayah harith bising pnt raye..harith pon same..cam pelik je.. [nape hari2 kuar nie?? huhuhu].

harith penat bearye belah ibu plak..sampa kul 1 pg...hahahah

gambar ni harith br balik dr umah nenek sedare ibu... ibu pon dpt duit raye kat umah nie... [ade menantu nenek sedare aku ni ingat aku blaja lg...ingat aku form 4 or 5...ngeeeeeeeeee... bangga siot! wakakaka]


x habis raye lg..umah sepupu EX BF baru g semalam... sorang raye kat sepital [treatment tuk diabetis]..n sorang lg umah nye kat puchong..sedare hubby kat Kelang, Putrajaya n KL [ade ebebrape buah umah] x habis lg... belah ibu pon same...byk lg umah nak g ni.... hohoho bile nak habis raye nie?? umah kawan2 ibu pon harith br g 1 umah je...iaitu umah AUNTY FIZA @ BOYAK...ngeeeeeeee.
yg len lum lg...nnt jemput la...insyaAllah harith dtg...
-END-

Tuesday, September 7, 2010

Baju Raya...

adeke baju raye thn ni?? aku nye?? BELOM BELI!!!!

wiken lepas cari baju raye... yg aku suke xde size dah..sume yg besar gabak je tinggal... [tapi nape duit habis jugak?? hurm...oh! aku beli baju keje rupenye...ngah3]

hurm...cam biase...baju kurung pilihan hati setiap tahun ialah BAJU KURUNG MODEN! thn ni pesen byk manik... tp aku mmg suke manik2 ni..xyah tempah wat manik lg cam thn lepas kan...

KENAPA SUSAH SGT CARI BAJU RAYE??? sebab...EX BF XMO BELI BAJU RAYE... [baju melayu la] dah pnt pujuk... alasan dia baju melayu dia yg ade [dlm 5 pasang] x pakai sgt..pakai 2 3 kali jer... [mmg btl pon....] so..EX BF nak gune baju yg lame n AKU TERPAKSE KENE CARI BAJU RAYA YG KALERNYE SAME DENGAN BAJU MELAYU YG DIA ADE..... huh!!~~~ [sampai skrg x jmp... ade 1 tu aku minat...dia plk ckp x lawa...pandai plak nk komen skrg...hurmmm]

BAJU RAYA HARITH!!

ape jd dengan baju raya harith?? AKU X BELI SGT PON.....sbb... baju hadiah yg harith dpt mase lahir pon blm pakai lg....tp....nasib aku perasan... dlm 8 PASANG BAJU HADIAH HARITH TU... 1 je baju lengan pendek... YG LAIN SUME BAJU MALAM OR LENGAN PANJANG... HUHUH

so aku decide belikan harith dlm 2 3 helai baju untuk dia pakai siang... [ade baju melayu baby aku nampak kat kajang tu...but HARITH X PANDAI JLN LG...so aku rase x perlu kot...tgk thn dpn bru cantek..huhuhu].

aku beli ONLINE JER.... kat butik ~QAIRAKIDS~

ibu belikan harith warna putih..nnt harith pakai dgn busha warna merah yer?? ibu dah beli kat down town jln reko haritu..huhu

baju ni cantik sgt... nnt ibu amek gambar harith pakai... ibu belikan harith size M..mmg agak besar..nasib anak ibu ni a bit tall org nye... hensem anak ibu!


yg ni pon agak besar untuk si harith encem... tp xpela..kalo xleh pakai raye nie..kiter pakai lain kali k?? ibu simpan tuk raye thn dpn..hehehe

socks baru pon dah beli untuk harith [harith dah x pakai mitten, so aku xmo pakai booties..aku pakai kan dia socks..nmpk cam dah bsr sket..heheh]....betul la ckp org...biler dah ade anak ni..priority akan berubah... huhuhu

sock yg aku beli kat butik ~Qairakids~..xla sume..beli 1 je yg no 5..so harith leh pakai dgn romper hadiah dr sape ntah...huhuh

Jgn kata baju raye..SANDEL or KASUT raya aku n EX BF pon x cari lg..SOK DAH NAK BALIK KELANTAN... mlm ni singgah g JJ jap...sempat ke???

SEMPAT KOT..........

-END-

Monday, September 6, 2010

BUKE POSE 2010

x habis2 nak cietr pasal buker pose... org JAWA ckp "Break Fasting"...wakakak

thn lepas buke kat rimbun klasik.... buffet sorang brape hengget x...aku pon x ingat...

thn lepas ni...buke pose 2009

thn ni buat lg..cam acara tahunan plak...[since 2008 x silap aku..]

ni plak buke pose 2008, siap sambut b.day skali..huhuhu


TAHUN ni?? buat kat VILLAGE VIEW... order ala cart... menu pilihan ramai...
tp...sarah n tinie yg memula nk join....akhirnye x jd join...huhuhu. ckin pon same.. adeh....mendelah.... tp yg SPESEL nye thn ni... HARITH n my EX BOYFRIEND join plak... wakkakaka...last minit nye pujuk...hohohohoo

tapi...nape ko x jd photographer yg hebat cam tahun2 terdahulu boyak?? huhuhu gmbr ramai2 xde... [aku pon x snap gmbr sndr...huhuhu]

TAHUN depan...nak la sume join....huhuhuh nak meriah sket!!! OK??

-END-