Thursday, August 11, 2011

MENGAMUK!!!

Based on title entry kali nie... mmg aku nak mengamuk!!!!

ujian di bulan ramadhan... [terbayang iklan kat oasis pasal ujian ramadhan nie]

mmg Allah turunkan ujian di bulan ramadhan nie... hampir 11 hari kita berpuasa [insyaAllah kalo harini setel] dan hampir setiap hari jugak aku cpt nak marah.. naik angin! angin satu badan! ape lagi angin pon aku xtau la....




yang kesiannya... biler aku angin..husband la tempat aku lepaskannya... [ini sangat x patot!] tapi husband mcm paham jer..dia wat dek jer... layan jer angin aku nie.... [selalu kalo aku marah² x kene tempat..siapla kene balik...]

xboleh la orang buat silap sikit... hurmmm sure dalam hati menyumpah seranah... [napelah ssh nak bersihkan hati...nampak sangat hati kotor!] tu belom lagi kire additional dia.. membebel² ntah ape²...apeke pelik kamu ni MASTURA!!!

malam td, mase hubby drove back to our house from umah ummi...dia bawak agak laju..then time corner tu opcos la badan ne terpusing sket kan... terkene kat pintu kete... haaaaaaaa mulelah siaran radio aku kene on!...aku membebel dkt husband... pokpek² pertikaikan kenape dia bawak laju...smp badan aku terpusing kene pintu kete sume..mcm nak drift! husband bagi alasan..."nak terawih...tkt lmbt ke surau.." even husband dah bagi alasan tu... aku terus membebel.... APEKAH!!! [tetiber baru teringat...MEMBEBEL adalah satu PENYAKIT MENTAL ok???] pustop!!

syaitan dah xde..kene ikat kat hell..tapi dia tglkan nafsu... hurmmm kuang ajaq nye setannnnnn.


-END-

4 comments:

Huda said...

sabar mas :) aku ni kadang angin gak ngn husna klu dia duk kacau adik dia ke, duk mintak itu ini :)

Mask-roll said...

tula huda... bulan puasa nie... bkn uji ketahanan kiter pose je...uji skali kesabaran...

adlin linda said...

betul la mas, bln puasa semua setan kena kurung, tp kita tetap gak nak melenting..hehehe...pg td pun akak hangin ngan jiran rumah, blok kereta, hon2 tak dtg. dia kuar, akak langsung tak pandang dia, terus menderum..eeee. ..terasa jahatnya aku...(tp masa tu bengang sgt...) kita nk kejar punch & jln jem..huhuhu...(alasan!) :)

Mask-roll said...

hahah..tula pasal kak..bulan² pose ni lak banya org nak wat hal dgn kiter kan..cam dicabar² jer... huhuh sabor je la..