Wednesday, January 27, 2010

Jahit sendiri!!

last week along msg aku..mintak aku belikan kain tuk tilam baby, kekabu, kain cadar dia, kain barut and bedung..aku pon ape lg...ajak la umi g kajang... sbb along kata dia nk dtg umah umi hari jumaat.. aku siap2 beli la sume ape yg dia pesan..

on saturday aku g umah umi...tgk along jaitkan barut for my coming baby... pastu aku pon dengan gayer supervisor komplain itu..komplain ini kat along..pastu sibuk2 nk tlg.. smp serabut along aku!

along: adik..ko nie..sibuk jer la! ko buat la sendiri! serabut aku!
me: blh2..ko ajar la..nnt adik buat

terus along ajar aku... [aku pon menggunakan ilmu yg aku dpt mase nk tgu spm dl..ayah masukkan aku ke kelas menjahit kan..cume x smp 2 months aku attend kelas tu..heheh tu yg tau jait lurus je tu...xsempat nk blaja jait baju kurung...heheheh].

hasilnyer...aku jahit yg marna kuning..warna biru tu along tunjukkan.. pastu yg zap on tu aku agak2 jer..tgk kat tenet camne dowang buat..heheheeh

baru siap 3 helai barut tu... aku beli mcm2 corak..semeter setiap corak..ade dlm 7-8 corak x silap..aku beli kat nagoya n kamdar... semeter kain tu dpt 1 bedung [cam selimut tuk baby] and dpt 2 barut [cam gmbr kat atas nie..]. bedung senang jer, jait kelim kat tepi jer dah siap.. [tp x buat2 lg pon..heheh]

ahad nye plak hubby tlg masukkan kekabu dlm tilam tu [ahad kan abg..hehehe tuk anak abg jgk..sian abg tlg b...dgn tgn stil sakit n dmm skit...hooho]. kain cadar kat kedai yg aku beli tu [ape ntah nama kedainya] mmg lawa2...ade jgk yg beli lg nnt...heheh leh letak umah uda 1 set [uda jage anak aku nnt] and kat umah aku 1 set...hehehe [berangan la nie...ntah sempat aku buat ntah x...hehehe]

actually bahagian dlm warna maroon, ni sarung dia jer.. [actually bantal yg panjang tu nk buat bantal peluk..tp xreti..xjd..so jdlah bantal pnjg tu..wakakak...sian anak ibu nnt...xde bantal peluk..heheh xper2..nnt ibu beli jer k??]

aku pilih safe color ni..kire universal la..since my baby's sex remain mystery kan..so ni la jln yg terbaik. aku ingat nk letak ropol2 skit kat bantal yg pnjg tu...tp tgk la..heheh...siapkan barut dl..

seronok sgt rasenye jait sndr tuk baby aku... rase puas hati giler..hehehe. memula ingat nk beli jer kat tenel..almaklumlah..aku kan minah on9...hehehe tp disebabkan along dah ajar nie..aku rase seronok plak..n get full satisfaction..hehehe

start bln 2 nnt aku dah bz giler..start dgn promosi ke terengganu and kursus luar sume.. hoohoho...tula yg buat skit2 ni..xde la awal kan..dah nk masuk 6 bln dah...lg smgu jer...

aku dah muler pakai baju mummy to be..hehehe. even baju kurung muat lg [mane yg besar2 tu], tp kain dah xleh nk zip full and dah xleh nk cangkuk...heheheh. [tkt terlondeh je tgh jln..kang free show..hehehe]

jumaat mlm sabtu lepas aku n hubby tgk adnan semput! [semput n sempit mamat nie] hahahah. mmg lawak la citer ni...cam bodoh jer mamat nie! hehehe


tgk kat mane?? kat JJ umah aku la..mane lg... hubby aku xkan nye nk g jauh2... and we have our dinner there..aku mkn ape ek..x ingat dah..oh...aku mkn buah jer..hubby yg mkn nasi n tomyam... konon2 b4 tu nk cari la skit2 baju bby ke kan..JJ kan ade sale chinese newyear nie.. tp tgh je aku belek2..ade kakak promoter tu tegur.. "dik..kami nk ttp dah..." hurm... lenkali jer la abg...

-End-

5 comments:

✿ EyZa ✿ said...

Best kan dapat buat sendri.. lagi puas hati.. :)

Huda said...

aku suka sangat :)
cam aku cakap semalam..mmg cute..

Mask-roll said...

eyza... a'ah.. tp tula.. doa2 la blh siap sume...heheh


huda: nnt tuk adik husna ko blaja buat plak tau! heheheh

nadrahazizi said...

Rajin nye ko mas! Ok ape bantal peluk ko tuh.. asal bole peluk.. anak aku x penah gune pun. Rugi je beli byk2 dulu.. hehe..

Mask-roll said...

hahah...berkobar nad...anak sulong... tp skali dah stop.. mls nk mula balik..huhuhu. kain dah bli plak tu...huhu. dah start bz n mls..hehe