Wednesday, January 13, 2010

The story of my coming baby...

today i wanna share the story of my baby... hehehe since aku preggy ni, aku x pnh lg cerita pasal ape yg aku rase n jd kat aku all this while.. [sbb xtau nk criter ape n xde rase ape2 lg]. last post pasal baby when i formally announced about my pregnancy... tu je..pastu aku x post ape2 lg...heheh

kenape?? aku x teruja ke?? kan anak sulong??
sebenarnye camnie..
i have nothing to tell you guys because i had no experience any pregnancy sysmptom. I'm a bit weird and @ the same time i really THANK TO GOD sbb aku x rase kesusahan mcm org lain @ the early stage of my pregnancy ni. aku xde nak muntah and terlari2 g toilet [mcm kowang tgk dlm drama melayu tu] and till now..aku x pnh skali pon muntah...alhamdulillah sgt2... sume ni ade kelebihan dia.. aku xde morning sickness...bgn pg mcm biase jer.... bgn mandi, solat, bersiap, buat air tuk hubby, and drive to work...cam biase je.. bersyukur sgt..kalo x..camne lah nk g keje..dah la aku n hubby x same arah keje... kalo aku ade symptom mengandung camtu la kan...xtau la nk ckp..

tp yg peliknya...dlm 3 months aku pregnant, hubby plak yg muntah2... muler2 start pagi2 biler dia mandi...time dia gosok gg tu kan..sure la muntah2.. aku pon pelik n naik geli telinga aku dgr...berlarutan sampai aku masuk 4 bulan..lepastu hubby muler png2 kpale...asal nk tdo jer kene urut kepaler skit..bubuh minyak angin skit...camtula.. and the latest this week...hubby diserang sakit pgg..mmg pelik..smp dia marah2 tilam..[padahal tilam tu ok jer..sbb aku ok jer..n sure ok sbb usia set katil tu seusia dgn our marriage..approx 1 year and 5 months jer]. so now sape yg kene symptom tu?? aku ke hubby??? wakakakkaka

- dl dgr citer org husband dia kene symptom mengandung cam x cayer jer...rupanya btul biler hubby aku sndr yg kene..hehehe -

today my pregnancy dah 20 weeks and 4 days...[ikut kiraan lilypie ticker hehe]. ahad lepas aku pg jumpa doc for monthly checkup..sbb kali nie aku kene amik injection ATT pastu amik darah, urine sume..so memandangkan aku dah blh nk distinguish my baby's sex.. aku pon teruja la nk scan kali nie...

me: doc x scan??
doc: nak scan ke??
me: blh la...baby sex leh nmpk dah kan??
doc: depends kat position dia...kalo dia ddk ok n bg tgk..blh nmpk dah... mane cik abg??
me: nak scan la.. [excited nk tau nie!]. cik abg xnak tau...dia xnak masuk..heheh
doc: ok..dia ddk dlm position terlangkup la..mcm sujud...
me: yeke??
doc: see?? dia nye backbone..kaki..tgn..sume dah ok nie...
me: alhamdulillah..
doc: size dia normal..ha..ni buntut dia...dia tyg buntut jer..
me: hahahah...ok
doc: tp x nmpk lg la sbb position dia camnie...
me: xperla kalo xnmpk... [cover frust!]
doc: insyaAllah bln dpn dah leh nmpk nie...
me: ok.

due aku change again... kali nie doc ckp dlm 28/5...so start the last weeks of May nnt aku dah start xg keje...hohoho...tkt aku..[anak sulong kan..]

lebih kurang camnielah position baby aku mase hari scan hari tu

so till now... my baby's sex remains mystery... tgu la bln dpn.. kalo dpt tau nnt aku post...heheh.

perut aku dah leh nmpk skit...dah muler buncit...hohoho [tp buncit lg perut ayah..hahahah]. bdn dh mcm tong nie..hohoho...dah beza giler dgn hubby yg semakin kurus...

mlm semalam...[sambil tgu hubby @ home alone] aku muler nk berckp dgn baby... [ramai kwn2 yg berpengalaman suh aku buat camtu].

-aku dah leh rase baby bergerak since last 2 weeks..-

me: ibu cam pnt jer harinie...baby buat ape la ek...
me: ibu xnak la kwn baby...baby xnak tunjuk baby girl ke..baby boy..
me: nnt sng la ibu belikan brg baby kalo ibu tau...

suddently aku rase my baby is moving...it's almost 8 minutes and she keeps moving... [apelah yg dibuatnye ek??]. cam paham jer aku ckp...wakakakak [so sweet..cam best jer dpt feedback dr dia hehehe]

i told this to my beloved hubby... and hubby's said...
hubby: dia tkt la tu dgn ibu dia..dia tkt ibu dia merajuk..

barulah terase pengalaman pregnant now..kalo x..aku rase cam biase jer... cume aku cpt pnt jer...

-END-

10 comments:

Faryza said...

mas...ehh ibu..anak ibu mmg paham ape ibu ckp.cuma ibu je tak paham pergerakan anak ibu ni.selalu2 la borak..baca buku ngn baby..tentu baby suka..ye ibu..love ibu..

Mask-roll said...

hahahah...thanks la mama.. tulah..dia cam phm jer...hahahaah

WannssCFS said...

eemmmm senang jer nak tau baby girl or boy..kalau perut besar dan bulat masa mengandung biasanya baby boy..kalu perut mcm besar tak besar tue, insyaallah pompuan...lagi satu masa awal² mengandung dulu hubby suka mkn apa? kalo suka makanan seperti daging biasanya lelaki, kalo suka asam atau buah biasanya pompuan..semoga tips ini dpt membantu(betul ke tips neh!!)....p/s (kalo nak anak pompuan plak, banyak² mkn buah ngan asam ekkk) eekekekekeke

Mask-roll said...

wah pandai abg wan...kata dah pengalaman 2 kali kan...hehehe. hubby mkn ok jer...dia x suke asam..mmg dr dl x suke asam..mas pon same...mase awal2 preggy dl xleh kalo x kene buah..xkisah la jambu ker..apeke..mesti nk buah jgk..mlm plak x mkn nasi..mkn buah jer...skrg la krg skit..tekak cam dah ok dh..heheeh

nadrahazizi said...

bestnye xde morning sickness... aku rase chemistry ur hubby ngn baby tlebih kuat kot.. tu yg pening, muntah2... hahaha...

Mask-roll said...

agaknye lah nad...aku alhamdulillah la.. dia plak terlebih...hehehe

Huda said...

aku suke bile dia moving2 around tu mcm wave je :)

Mask-roll said...

at the moment..kalo dia gerak x nmpk lg kalo tgk... but i can feel it.. thats y biler citer kat hubby dia tensen jer...sbb aku leh rase..hubby letak tgn n nk rase xdpt..hehehe

~♥LilButterFlyLadY♥~ said...

Bestnyer dengar experience org pregnant..

Eyza ntah bile pulak nk pregnant lg.. :(

Mask-roll said...

insyaAllah..mas dl lame tgu…setahun dah kawen pon xde lg…alhamdulillah now dah ade.. usaha + doa…ok?? Cheer up!