Friday, September 11, 2009

Persiapan raya!!!

Aku nk citer skit pasal persiapan raya yang aku buat secara beransur2.... [nak g beli skali 1 shot! tp hubby xde mase...sedih aku....]

mase umi aku usha meja mkn 8 kerusi tu..aku usha sofa tuk umah aku...[even dah ade sofa yg umi bg..tp aku nk yg lain...yg moden skit...muahahha]. Dah lame aku nk beli..cume x seyes cari n amik ringan jer...[yelah..sofa yg umi bg dah ade..jd x kisah la kan]. Aku ade berkenan dgn 1 sofa tu..moden kontemporari [ala2 konsep eric leong..muahahah] konsep dia...hurm...nice..same dgn taste aku n hajat hati pon mmg nk wat umah aku tema camtu....

mcm ni ke yg aku nk?? hurm...x la..gambar sekadar hiasan..kalo nak tgk..rayer nnt dtg umah..heheh

Aku muler buat list ape barang yang aku nk beli...antaranya

1. Sofa [nak bg kat along sofa yg umi bg aku...]
2. Kitchen Kabinet [xnak pakai lg rak abg zaman bujang2 dl...]
3. Coffe Table [umi bg sofa kat aku set dgn coffee table skali...so dh x sesuai la kan..tu nk yg br n moden design skit...muahahh]lebih kurang camnilah coffee table aku..cume kaki dia kayu and sgt kukuh!

4. DVD Player [memandangkan hubby dah sedekah kan DVD kitowang kat anak buah aku! terpaksalah aku beli yg lain!]
Sebijik DVD yg aku beli..Panasonic Brand..
5. Set cadar with comforter tuk dua2 bilik....[bilik aku n bilik tamu]

Aku beli corak jalur2...same je warne dua2 bilik..br nmpk kemas n cantik!

6. Almari kasut....[xleh pakai open rack jer...berhabuk kasut branded aku! muahahah]
7. Kabinet TV [skrg nie pakai kabinet abg mase dia bujang2 dl...elok n lawa lg..aku saje je mintak sbb ingat nk 1 warne je sume perabot]

Semua permohonan aku ni diluluskan oleh abg kecuali kabinet tv! muahahah...aku kene membebel mase mintak nie..sabr jer la...pns telinga!


Kitchen kabinet....DVD...Coffee Table & set comforter sume dah sampai [cadar siap dah pasang n dah gune dah...x smpt tgu raye..wakakka] aku dah siap susun and kemas brg2 sume...

lepas tu aku beli "TUPPERWARE" [memandangkan aku pon ahli under fariza & part time dealer..so aku dah ade set2 dia..suke2!! tersusun je nmpk kat kitchen kabinet tu!] untuk letak kueh raya nnt...hohoho [org x pakai dah kace2 nie...outdated dah..muahhahah]

kalo jatuh ke sng..xde la pecah bekas kueh aku! heheh

Baju raya plak!

kowang nk tau?? aku asyik beli baju jer since last month!! [wel..keje gomen...baju kurung la byk! muahahah]...aku dah boring dgn baju kurung yg ade...aku bg kat along and aku muler beli baju kurung bru! muahahahah. tuk raye ni aku dah ade 6 helai.... ade bju 'tgn siti nurhaliza' la...ade batik pecah la...baju kurung pahang...baju kurung riau and baju kurung biase... pastu aku beli sepasang jeans levi's tuk aku n hubby....[bg kat hubby tu as present anniversary sebenarnye....aku beli kat mines..boutique baru levi's kat sane..]

Wiken lepas plak..aku pg downtown Bandar Tun Razak...aku beli baju kurung biase tuk buat keje 3 helai! nape 3 helai??? sbb 3 helai RM100!! murah kan?? muahahah... dah la design baru [bunga batik pecah] tu yg aku rembat tu...size M dah xde...aku tibai jer L...sbb murah kan...besar skit pon xpela [esok2 mengandung leh pakai jugak..heheh]

Hurm...bunyi cam raya sakan je aku??? [perabot ni sume mmg dah ade budget..aku ketepikan duit skit2 tiap2 bulan..pastu hubby la tmbh...duit akus kit jer! muahaha] ALAMAK!!!...baju Melayu hubby x beli lg nie.. tema warna ape raye nie pon x sure lg...[mcm2 tema blh...baju raya aku dah byk..tgl cari tuk hubby n match kan aje...tema2 ni nak amik gmbr kat studio jer..cam biase family aku..pas solat raya pg tu g studio dl amik gmbr...siap tempah awal2]

Sofa aku nk g order ahad ni...[ahad je lah leh jln2 dgn hubby! sedih2..seminggu jer dpt buker same..lepas2 tu aku dah buker sowang jer...sedih2~~~~]

X HERAN LA GOMEN @ KUMPULAN A @ PROFESSIONAL X DPT BONUS! HUBBY AKU BONUS 3 BULAN!!! [syarikat cine pon bg bonus weh!! xkan gomen x bg??? SENGAL!!!!]

-END-

2 comments:

Huda said...

waa..aku suke persiapan raya tp thn ni simple2 aje..sofa ade dah laki aku beli time pantang aritu, meja tv pun baru :) nnti aku nak g raya umah ko :)

Mask-roll said...

aku sume dah ade dah...tp gatal nk tukar...wakakakak. alhamdulillah laki aku sume dah ade dl mase kawen [dia suke kumpul harta sejak bujang lg]..

dtg la....n kol2 dl..hohoho