Wednesday, September 16, 2009

Lain kali ckp bohong! baru org suker!!!

Kenape kalo kiter bercakap benar tentang sesuatu mcm pendapat ke, pandangan kite ke [pendapat & pandangan tu x same ke??] org x suke?? and dia plak suke cari kelemahan kiter?? [niat dlm hati nak buat kiter terase balik...tapi langsung xde kaitan dgn bende yg kiter ckp kan...] . Aku tau aku x sempurna..byk kelemahan...tp perluke kelemahan aku tu kowang ckp berkali2?? yg kowang tu?? bagus sgt?? sempurna sgt?? asyik nampak kelemahan org and ckp sedap mulut jer..kowang perfect ke???

perluke aku ade kwn???

Tapi..kalo kiter memuji...ckp kiter suke la..apela.. sume org suke kat kiter kan?? x perasan ke org yg puji ko tu x jujur?? xkan bodoh sgt smp mcm tu?? [dahla memuji tu x ikhlas! saje nk tgk reaksi jer]. tapi kowang trime and suke..kan?? kenape manusia mcm tu??? [aku tau aku x mcm nie..biler org tgur ofcoz aku xleh trime on the dot..tp aku x lah melenting..dlm hati mmg menyumpah..tp biler balik pk..aku redha...aku tau aku sape..byk slh..]

Nak ckp ape kiter rase pon kene ikut style dia ke?? kene jage hati dia ke?? dia adeke jage hati aku?? ade?? aku nie buat org happy...and happy jer dpn org...ape org ckp even aku sakit hati tahap VAVI pon aku cube tahan [dgn niat maintain macho n kebal n mls nk layan bende2 bodoh! kecik hati nie sume]. Tapi realitinya aku x suke! aku mmg akan maki hamun org tu balik! x kire sape! [dlm hati je la]. Aku mls nk amik port kecik2 hati nie...bagi aku bende tu baut pening kepala jer..[sbb tu kalo aku gadoh dgn hubby aku pk jap jer..then aku buat xtau jer..buat mcm xde bende jer..sbb kalo asyik pk leh jd giler!]

tapi............

dengan sikap aku yg mcm ni, kawan2 aku ingat aku nie xde perasaan! perasaan dowang aku kene jage! kalo x jage..kecik hati..merajuk.. nnt aku hilang kawan.. PERASAAN AKU?? KOWANG JAGE KE??? ADE??? KOWANG CKP JER DEPAN AKU APE YG KOWANG NAK CAKAP KAN??? ADE AKU MARAH??? ADE AKU KOMPLAIN?? ADE AKU CKP AKU KECIK HATI?? ADE????. aku terime je sume ...dlm hati mungkin kowang bergurau [tu je yg aku ckp pd diri aku..and aku set dlm kepala hotak aku nie mende tu supaya elak aku kecik hati and pk kowang yg bukan2]

boleh ke?? ade ke org nk dgr prob aku??
[aku jer dgr prob org slame ni adelah..biler aku komen kowang ckp aku sowang je btul! aku sowang jer tau sume! ~padahal aku btau dr pengalaman aku..bukan reka2..bukan buat citer! aku x hipokrit! aku benci hipokrit!~ mcm la bagus ko MASTURA! ko dah la super bodoh!! bangang! x sedar2 lagik ke??? ha?? babissssssss ko MASTURA! ko mmg super duper lembab!!!!!!!]

aku..
aku..
aku..
aku xblh xde kawan..aku suke kluar jln2 dgn kwn...even aku dah kawen..aku suke kuar dgn kawan2...bkn sbb hubby bz..aku mmg suke berkawan...suke kuar jln2 dgn kawan... life hanya sekali [dlm kubur xde kwn!]... soo kiter enjoy!!!! and aku mmg byk kwn! aku tau tu [smp ade antare kwn2 aku adalah musuh kepada kwn2 aku yg lain]...tp...ssh nye nk cari kwn yg paham aku...kalo ade pon x lame...lepas tu dia mule tunjuk sikap sebenar dia!

atau pon byk kawan ni pon xblh??? x gune??? rapat sgt x blh?? x gune??? menyusahkan hidup..nak kene jage itu ini...

time2 mcm ni lah aku rase life is suck!!! [even aku baru 2 kali rase mcm nie...aku syg hidup aku..life aku..family aku..infact kwn2 aku...tp...SAPE SYG AKU????]

-END-

3 comments:

feezo o(*.*)o said...

woooo!!!
apsal ko meroyan ni nyah??
apsal ko tibe2 emo gak??
apsal sensitip gak nyah??

sapekah si vavi tu??
ahahhaha
aku ke?? [pandang perut aku]

Mask-roll said...

sape mkn kfc..dia rase ayam..
muahahhah

pose2 ni nyah...menguji kesabaran aku. tp oklah kan..atleast kat blog ni jer aku pas geram..muahahah

Huda said...

sabar la..biar org buat kite, jgn kite buat org :)

aku dh amik kad ko, thanks ek!