Thursday, September 3, 2009

Belasah!

yesterday My hubby & I had our buke puasa @ my parent's house.. xdelah buker havoc sgt.... just normal menu like usual dinner... [aku dah start masak n buker kat sane je sbb umi buker sowang...pity her...so hubby n me decided to accompany her for the whole fasting month!]

semalam plak ade tragedi skit...my nephew [we use to call him 'babang'] kene belasah dengan 5 org rakan dia! hurmmm.... [apekejdahanye dak2 school now....suke suki mak bapak dia belasah anak org!!]. anak buah aku x lah teruk mane....sbb dia kene belasah MGU LEPAS lg! but dia tkt to tell us...aspeacially his parents [along aku n abg ipar aku garang mcm beruang!]. Pihak mane yg slh tu xtau...

suke suki jer kowang ek...pukul2 anak org...kang aku PANGGG!!! skali!

tp punca pergaduhan yg aku dgr2 la..sbb babang ade kwn bru..n tgl kan kwn lame....so 5 org kwn lame dia ni decided to pukul babang....[reason cam dak pmpn!!! geli aku dgr!]

uda ika n angah yg turun wat police report and so on... [since along ddk kelang and babang pon ok jer x parah mane...so along mls nk trn kajang!]. Babang mengadu sakit kepala [mmg nmpk dia lain mcm je since last week..membuter je keje!] so, ika decided to bring him to KPJ Specialist Kajang to make fully checkup! [mementangla adik aku ni keje KPJ]...and adik aku ni siap mintak parents kawan2 babang yg 5 org tu supaya tanggung sume coz treatment babang nnt...it's approximately 800++.... [adik aku siap kire n bwk bill tu...x menahan!]. parents pelajar tu pon sanggup la nk tanggung kan.... Oh yer...BTW babang ni dia ikut ni mcm pelatih ape ntah....aku pon x sure...

pas je buke smlm...aku balik umah dlm kul 8 suku..niat hati nk g terawih....tp tetibe si AYISH [anak uda] nk mengikut hubby aku....[welll...ayish bkn nye blh jmp uncle lan dia...].
so x jd la kami terawih mlm td...hohoho [baek nye reason! muahahah]. Kluar jer dr simpang umah umi...tetibe ayish ckp kat aku n hubby

Ayish: Kel lan [Kel instead of uncle]... ayish rashe nak makan kfc jer macam....... [erk!!! tgk la susunan ayat bdk kecik tu! rase cam nk kene lempang jer! ckp tonggang terbalik! muahahaha]

mkn kat kfc kat metro point sebelah pizza tu..huhuhu

sampai sane..terjumpa plak kak ju...[kawan uda yg dl pnh ddk umah aku].. dia dgn adik dia... [aku kalo tgk adik dia ni kan..sedih giler...anak 5..hubby dah passed a way few years ago...sedih giler aku dgr!]. tp aku tgk dia nie rilek jer...muahahah [xkan nk menangis bertahun2 kan?? life must go on!!]

gmbr ni mase ayish x smp setahun...now dia dah besar..dah 4 thn dah...dah kurus!

sambung citer ayish! dia kat sane bkn nk mkn sgt...belikan happy meal je kat dia...seketul je ayam..tu pon x hbs! [no wonderla ayish dah kurus!]. berlari sane..berlari sini... geram aku dak ni...semalam bengkak2 tgn dia aku geget! muahahah pdn muke ayish!

sampai je umah aku...dlm 10 min camtu uda dtg amik ayish! blm puas main dgn ayish! hubby plak suke giler main dgn ayish! [hubby mmg suke bdk lelaki...lagi2 dlm umor 2 - 7 thn....dia suke ngusik n membuli bdk2 kecik!]

-END-

3 comments:

Huda said...

cuak aku dgn budak2 skang ni..eh ko dgn anak sedara si ayish tu pun nak garang2 :)

Mask-roll said...

erk???garang??? ne ade garang?? aku syg giler dia!!! muahahah. aku suke geget dia !!ngah ngah ngah

Mask-roll said...
This comment has been removed by the author.