Friday, August 28, 2009

Pagi yang gelap~~...biler nak terang???.......~~

salam ramadhan kawan2 sume...[aku jer x ramadhan lg...sok ramadhan balik kot..hohohoh]

hujan salah...panas salah...ni la manusia...x pernah bersyukur ape yg diberikan

dari ptg smlm hujan renyai2 jer...[seawal aku balik dr opis...] smp la mlm td hubby balik keje... [around kul 9 lbh]

aku dah kebuntuan menu...xtau nak masak ape tuk hubby berbuker..then aku msg hubby...

Me: abg..b xtau nk masak ape...abg ade idea??

abg: msk sardin pon ok..dah lama b x masak sardin...pastu wat telur goreng...sohun tumis air..n kalo rajin..wat spagethi...

~~ bernas jugak idea abg...sng gak keje aku...spagethi adalah bende yg mudah! huhuhu

menu yg abg request
tgk tu..ade tart nenas..blm sempat raya dah habis..hohoho

aku pon start masak dlm kul 6 ptg..[bende sng..lepak jap umah umi]. Laila anak buah aku nak ikut aku balik...[elok jgk..xdelah bosan sgt aku!]

last skali aku msk spagethi...tgk jam dah nk dekat buker...tp hubby x balik2 lg...[hubby mmg biase balik lewat...tp bln ramadhan ni dia jnj nk balik awal..nk buker kat umah katanya..]
aku pon gelabah masak spagethi...tkt hubby balik kang..dia nk mkn...tp xde plak..
tetiber msg aku bunyi...[tot tot..tot tot...eh mane ade bunyi msg mcm tu! ade, ni! tot tot..tot tot..huh! skati ko la ipin!] ~ msg alert aku....upin ipin nye sore...hohoho

tgk2 hubby msg....yg berbaur menyedihkan aku..."b...abg balik lewat arini.. ok?? b buker la dl.." [cam la aku pose!!...]. Erkkk!! tensi2...punyala gelabah munyit aku masak sbb tkt lewat... last2 hubby balik lmbt la plak..sabor jerla...

aku pon teman laila jer la berbuke...

cam biase..bln2 pose ni la aku suke mkn bubur lambuk..smlm plak kat Maktab ni ade buat bubur lambuk tuk staf [smgu skali mmg dowang ade buat]...

hubby balik2 jer [dlm kul 9 lbih] trus tgk ape yg ade atas meja...n dia trus amik spagethi yg aku siap hidang mkn dpn tv...[suke jer laki aku..mlm td dia x terawih..hohoh]

byk giler aku bubuh spagethi tuk abg nie..leh habis dia mkn...hohoho
spagethi kali nie byk giler aku bubuh daging cincang hohoho ~nyummi!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pg td aku malas giler nk g keje...dlm kepala aku...cuti! cuti! arrrghh!! dgn suasana pg yg sejuk2 mcm tu...nak mandi pon rase takut...muahahah [tp mandi gak weh...]
pas aku mandi tgk hubby tgh tdo lg atas katil dgn gaye2 garfield kat bwh nie...arghhhhh [saje je menggoda aku suh join...argghhhhh!]

best nye kalo dpt tdo cam kucing gemok nie!!

pg nie hubby x sahur..aku kejt dia..nk sahur x..dia ckp xnak....pastu time aku g keje td dia ckp "hujan2 ni lapar la plak...dah la x sahur...". Erkkk....nape hubby cam nak salah kan aku??? [lenkali aku xnak tanye dia nak sahur or not..aku akan kejut jer...n kalo dia xnak bangun..aku akan membebel...hohoho]

-End-

4 comments:

feezo o(*.*)o said...

nyahhh!!
nape bile kulihat dan kulihat..
daging spagetti ko berwarne hijau??

wakkaakkkaa
pangggggggg!!

Mask-roll said...

hijau tu bkn daging la boyak..hijau tu sayur!
aku kan pakai daging hancur...mendelah ko...
nnt aku letak meatball..ko nmpk la bulat2..muahaha

Huda said...

best2..nk skit spageti :)

Mask-roll said...

blh2...amik la...mmg ade utk ko huda...hohoho