Wednesday, August 26, 2009

Ape menu Harini???

Bulan pose nie..aku muler la mencari menu...mcm thn lepas..since thn ni thn kedua aku berpose dgn hubby [my wedding is a week before ramadhan].

What menu for today?? nak mkn ape ek??

Menu hari isnin

sup ayam ala2 mastura
Kurma tu hubby aku wajib...x kire as menu
1. makaroni
2. bubur lambuk [ayah amik kat masjid]
3. kueh mueh [beli kat pasar ramadhan]
4. Sup ayam & ayam grg
5. sayur campur [kobis, karet, broccoli]
6. Air pns aku buat air nescafe and air sejuk aku buat air karet susu [kegemaran hubby].
7. jambu n limau bali as desert...[sis in law bwk dr kg]

Menu hari selasa

ni gambar tenet nie..nie bukan ikan sardin nie..sispi2 la..aku dah knl dah ikan skit2...hohoho

gambar curik!!. serupa masak lemak aku [adeke rupa lain??]

1. Cekodok grg....[nyet2 suke cekodok aku nie...hohoho]
2. bubur lambuk [again ayah amikkan kat masjid]
3. kueh mueh [beli kat pasar ramadhan + umi buat]
4. ikan sardin masak sambal
5. sayur kobis msk lemak
6. Air pns x buat sbb hubby beli air soya pns..n air sejuk aku buat air sirap bandung.
7. jambu n limau bali as desert...[sis in law bwk dr kg..nk hbs kan stok..]


so hari ni aku plan....

Menu hari nie (Rabu)

jd x bihun sup aku arini??hohoho

ni tumis biase ni..aku ingat nk buat msk lemak
[biar hubby gemok cpt]


1. Bihun sup [before nasi hubby kene mkn berat lain..rase nk buat bihun harinie]
2. bubur lambuk [x kol ayah lg nie..kang dia x amik plak..aku mmg suke bubur lambuk nie..]
3. kueh mueh [aku teringin ole2@ kelepun la..nk cari la kang dgn puding caramel...nyummy!! wiken nnt nk baut sndr la]
4. ikan sardin + selar masak sambal [nak habiskan stok]
5. maybe sayur pucuk + sohun + kentang msk lemak..kelapa pon ade lg balance smlm..[hubby suke giler ni..lagi2 saing dgn sardin..stok pon ade kat umah tu..hohoho]
6. air x tau lg...tgk ape dlm pale aku kang
7. maybe jambu je...sbb buah dah hbs dah smlm...[kene beli nie..kang membebel toy boy aku..huhuhu]


so..ape plak menu kowang??? aku x beli sgt kat pasar ramadhan...except ahad haritu g bangi... lain sume aku masak [beli kueh n air jer kalo berkenan]..hubby aku lg suke aku msk..msk je lah ape...dia sumbat jer..asal kan masak n mkn kat umah...tu la priority dia..

hubby request spagethi... sos spagethi prego dah habis..tp tomato puree ade lg..hurm...wat manual la...daging cincang pon ade lg...tp sos mashroom yg putih ade lg..hurm...tgk la camne...

ni menu hari sabtu la..sng aku cuti..leh msk dr kul 4...hohoho. [kene start awal..coz msk terhegeh2 lg..muahah]

4 comments:

feezo o(*.*)o said...

erk...

apekahhhh makanannnn nii!!
buat owang terliur jekkkk

[padahal bukan aku posa pun]

ngahahahah

Mask-roll said...

blah la ko boyak...muahahha

aku yg post ni pon terliur..muahahha

[even seangkatan ko..wakakka]

Huda said...

hihi...sedap2..aku arini kari ayam main course dan ade puding laici skali...

Mask-roll said...

wahhhh kari huda?? best2...

aku dah lama x masak kari..kurma.. huby dun like la...aku nk msk ape yg dia mkn...sdp tgk..kalo dia x berkenan..dia kureng skit mkn... [kunun2 isteri mithali...muahahah]