Friday, August 7, 2009

Abg Accident!!

camnie ke hubby jatuh motor??? tp yg pasti hubby x rece kat trek! muahahah <-- nape aku gelak ni?? PANGGG!!!

Rabu lepas [arini dah jumat] smp je opis aku cam besa la..g kafe....sarap...
pastu aku naik opis....[sambil tgu kul 9...ade konsultation dgn koperasi bekas perajurit]. dlm kul 9 aku trn g lab siber amal..

pastu tetibe kakak aku msg....

SMS 1
uda: " adik..ko dah balik ke???" ------->>>>
me: "balik?? balik mane???"

SMS 2
uda:"balik umah la...ko xtau ke lan exiden! " -------->>>>
me:
"exiden!?? xtau pon...teruk ke?? [hati dah berdebar2 tp...kaber2....rilek2...huh~~]"

SMS 3
uda:"dia x bgtau ko ker?? dia exiden td..akak yg anta dia g spital..." -------->>>>
me:
"dia x bgtau...kalo x teruk adik x balik...adik balik ptg je, ade keje skit ni..xpela...adik kol dia" [rupanya kata2 ku ini membawa kpd amukan dan mendatangakan meroyan kakakku...]

SMS4
uda: "ko nie!! giler ke???? teruk ke..x teruk ke..kan ke LAKI KO!!!! balik je la! syg sgt keje ko tu??? dah tua pon BODOH!" [aku yg bace msg ni...terangak2 cam mr. bean kene sawan....] ~apsal aku plak kene mrh ni??? slh switch ke??? -------->>>>
me:
ok2! adik balik la nie..on the way dah... [tp yg sebenarnye aku balik kul 330 pas mkn tgh hri n solat sume..huhuhuhu]

actually..
.aku risau giler...[tp biaselah aku kan..kaber macho...dlm hati aku tuhan saje tau camne aku gelabah tahap mak temah...eh temah kan boyak....aku mastura..hehehe]

mcm2 dlm kpaler aku....

"camne laki aku???
tergolek ke ape???
tepi jln ke tgh jln???
kene langgar dgn ape???
luker kat mane???
patah ke???
kene masuk ward ke x???!!!!!!!!"


dan berbagai2 lg pertanyaan dlm hati aku..pkran aku celaru! pening! xleh fokus! n aku sambil2 msg dgn hubby....hubby bls je msg aku..even lmbt...

sounds like hubby mcm ok...[siap buat lawak lg]<------ ni petanda buruk! sbb hubby kalo buat2 lawak...means that he is in serious condition....aaarggggggghhhhhhh god!!!

on the way aku ke hospital [to fetch my hubby lepas cuci luke] tetibe hubby msg...

hubby : "b..balik umah jelah...abg dah amik cab...b lmbt sgt...abg x larat nk tgu..nak rest kat umah...". <-- menangis aku bace msg hubby.... aku nie penting kan diri ke??? penting kan keje ke?? smp hubby kene amik teksi balik dr hospital???? teruk giler aku!!! rase cam diri ni SUPER BUNGUKSSS!!!!!!!!!!!

~~ maaf sgt abg... actually b gelabah giler...b tkt nk drive time2 camnie..tula b amik mase nk balik n mintak permission dgn bos...x terniat pon dlm hari ni nk lengah2kan n buat abg tgu....
[teringat time aku dmm n sakit gg dl..hubby amik cuti koz nk hantar aku g klinik n temankan aku kat umah...time aku dmm dia hntr aku umah uda....sbb dia xleh cuti siap bungkuskan pakai an aku lg..aku tgu je kat hall umah... sedih! BONGOK PUNYE BEDAH!]

ALHAMDULILLAH....hubby x teruk...just luke2 basic jatuh motor.. [hubby aku mmg kental... even dia kurus..tp dia urat dawai, tulang besi, n badan papan...heheheh]

MLM ni blanje hubby tgk GI Joe kat ALAMANDA......... abg suke kan tgk citer ni...hoohoho [i know..u one of it million fans]. b blanjer...huhuhuhu. [cukup bulan b x cukup duit b mintak balik..wakakakak]


-END-

4 comments:

Pok-Din Inc said...

len kali kan..
kalo ko dgr je perkataan eksiden tu..
amik port la trus..
kesian kt laki ko.. hohoho
.
kalo aku duk tmpt dia pon sedey jgk..
keje pon keje jgk..
tp kalo dh ade kecemasan..
tinggal je la keje tu..
.
apa2 pon. selamat maju jaya buat hang mastora..

Mask-roll said...

yelah din btl ckp ko... aku tau la aku slh...aku ngaku tu...tp aku bkn x risau ma.... risau giler...cume aku buntu..muahahah [leh trime x alasan aku???]

aku tgh buang sikap remaja aku sikit2...tp x best la x remaja...muahahah

feezo o(*.*)o said...

iskh iskh..

gewe sedih beno ni..
[cube try speaking loghat abe ko..muahaha]

ko ni mas..
kalu aku jadik abang ko pun aku sedih gak..[eh aku laki ke nyah??]

wakakkaka..ape merepek ni..
huh!

ape2 pun..

untuk mas..
"Sayangi-lah orang yg tersayang!"

untuk laki mas..
"Berhati-lah di Jalan raya!"

adios!
amigoss!
flamigos!
bulan ogos!
aku beramboss..chow nyah!

[aku komen lepas balik dari makan kt delimau nipis.. tibe2 aku xleh tido..haha]

Mask-roll said...

wah nyah.... xpyh la blaja ckp klntn nyah... buruk giler bunyi nyer.. muahahahah. aku smp skrg ni pon stil x phm kdg2 ckp dia...event dia laki aku...hohohoho


lagi 1 pembetulan...
bkn gewe dowh...gewe = aweks!. KAWE la nyah... KAWE = SAYE --> ni aku rase la...tp GEWE tu sure slh...hohoho