Monday, August 10, 2009

KHAS UNTUK FINYET @ TEMAH dlm kurungan BOYAK!

haih~~~ TEMAH.....TEMAH..... :D O_o /:)

Boyak yg berwajah sengal..terus keliru mencari jawapan...hohoho

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
hanna damaya: mas.. aku perlukan pendapat ko.. well, ko la org pertama aku akan tanye kalu nk pendapat [bangga x?haha].. harap2 xkacau ko kalu ko busy.. tp harap ko leh gi blog aku dan beri pendapat.. thanks ye mas.. <-- ni plak ym dr boyak..pg2 buta..sesampai aku kat opis...[offline msg dia]
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
[referring to the TEMAH's current post!]

aduh boyak...mmgla aku bangga sbb aku org pertama ko tanye pendapat...[ade kene mengena ke ni?? muahahah]
xtau la boyak.... tp kalo aku jd ko aku png giler... :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

vrooommmm!! vrrommmmm!!! [bunyi enjin GEN2 buruk aku..] ~heading to Putrajaya.. [dlm usaha mencari ketenangan & pendapat tuk BOYAK! ] ~~wakakakak

sampai g PUTRAJAYA boyak mencari ketenangan [nak dptkan pendapat nye hal kan..muahahah] <-- kalo real aku camnie..cam baik gilerzzz!! HOHOHO

kalo dah semua x boleh..nak add klas pon menyusahkan jer...n sah2 klas tu bkn tuk ko... n menyusahkan ko sbb kelas tu ssh tahap babis kan... <--- what to do ma.... ko drop je lah klas ni... sah2 ko amik wasted giler... sbb....

kalo ko amik kelas ni...

1. silibes lain dr master ko..xde ke mngena pon <--- [negative]
2. time pekse ssh giler soklan [sure mase ni x tercapai lg akal ko kan..] <--- [negative]
3. lecturer pon xnak bg topik dlm kelas ni <--- [negative]

kesimpulannya..wasted giler sume!! x gune amik kelas ni! sume negetip!!!!

kalo ko x amik kelas ni...

1. ko buat master jd 2 thn stgh [which is xde sape ygn kesah pon..kcuali diri ko! xde sape nk ckp ko bdh nyah!] <---[neutral and 60% positif]

2. ko xde keje nk buat 1 sem...wasting ur time...bak kata ko la... [actually bg aku..elok ko gune mase ni tuk ko cari tajuk thesis ko...mase yg ade jgn sia2 kan...research btul mase ni..n when the times come, u can put 120% commitment for ur thesis..inysyaALLAH ko 4.0 ni!] mase yg ade ni pon even ko xde kelas..ko stil leh refer kat lecturer ko kan?? leh bg ko guide gak kan tuk thesis ko...kan?? <---[neutral and 60% positif]

3. ko leh buat mcm2 keje dowh...RA kat uniten kan byk dowang nak..ko leh tanye niza..kalo ko xnak ddk sajela..atleast ko leh jd RA...RM2K gak sebulan kan??? kalo ko nak la... [aku tau..ko dah mls nk tgk UNITEN...hohohoo] <---[neutral and 60% positif]. Lg pon..ko leh cari keje dl now..start dr skrg..netau..ko daha de master sok..sng..ko dah ade CABLE n dah ade pengalaman keje skit...[even slame ni ko dah keje jap kan..ni tmbh la lg..kalo ko seyes nk..aku try tlg ko cari mane2 company yg aku tau...]

ko tgk ni...brape byk neutral and 60% positif???[rating ni aku bg sendiri weh, ko jgn tanye aku camne aku kire plak..muahahah PANGGG!!!] ni jelah yg leh aku bg boyak...ko pk2 kan lah...bak kata ayish! LU MIKIR LA SHIGHI NAMIL!!!!
[ayat yg sebenar - LU PIKIRLA SENDIRI NABIL!!! wakakak jauh beza..]

selain dr point2 yg aku bg tu kan boyak... aku nye personal opinion...

1. kalo aku jd ko..aku x kesah la lama pon buat master n 2thn stgh je kan...xde la lama manepon...

2. ko MUDE LG BOYAK!![aku gune warne hijau menandakan muda...x masak lg..mcm mangga dpn umah aku....kalo dah masak..oren2 skiet..muahahah] ko sebaya aku nnt [umor 25 nnt paling lewat!] ko dah ade MASTER DOWH!!!! 25 dah ade MASTER!!! aku insyaAllah 30++...ko nnt br 25 BEB!!! adeh! sengal!!! [merah menandakan kesengalan ko yg terlampau...]

3. aku jeles giler dgn ko sebenarnye..bab pelajaran nie la...ko pilih ape yg terbaik la boyak...xpyh nk pk org ckp ape...[infact org x ckp ape pon....ade lecturer kiter kat UNITEN tu pon x selesai2 lg master..ko dah nak habis boyak!].

4. ko xde komitmen lain la boyak! nape ko nak cepat2 habis???!!! [cam tercirit dlm sluar plak!] ko parents ok...ko keje nnt pon utk mase dpn ko jer...parents ko dah xperlu ape2 dr ko [kalo ko nk bg..dowang trime..kalo ko x bg..dowang xkesah pon...].

lain la cam aku BOYAK!..dah kawen sume...aku kene tgu turn jgk la..which is dlm 10 thn ni..br lah leh sambung MASTER sambil gaji jalan dan alaun2 lain yg bersangkutan....kalo x...camne nk hidup! cam ko..xde ape nk PK boyak!!!!

ini je bantuan dr aku....
...
...
...
so??? ko pk2 kan la cadangan aku k??? kalo ko tolak cadangan aku pon..aku x kesah..aku bg opinion aku jer..as kwn ko yg ko syg..kan?? ko syg aku kan?? muahahahha...papai!

p/s: Boyak..ko tanyelah yg pakar n berpengalamn plak boyak...
[bkn MR. Harpic tau!] ~~ aku bkn dak master cam ko!!..waaaaaaaaaaaaaa [sambil lari2 bwk handbag baru aku...muahahah thanks hubby...<--ade kene mengena x?? wakakak PANGGG!!! nak gtau handbag br la tu..paham2 sudey! ]

3 comments:

feezo o(*.*)o said...

wah mas..

one post khas tuk aku??

nyah u~ buat aku terharu..ahaha

advise yg bagus mas..thanks bangat..dengan ini aku lantik ko jadik advisor tanpa gaji aku..huhu

tapi serius mmg aku hargai advise ko sbb kelihatan seperti ko concern..wah terharu nyah!

aku akan buat pilihan yg wisely..
hurm! hurm! hurm!

Mask-roll said...

xde hal la boyak..aku pon suke menaip kan..amik mood pagi2 kat opis ni..b4 wat keje n start module photoshop aku...hohohooh

dianasuhaileen said...

Salam kak mastura, ni first time sye melakukan kunjngan rasmi kek blog akk ni..wah..rasmi gittew..meriah sungguh blog akk ni ye..hee..dan sgt informative..lps ni 4 sure sye jd pengunjung tetap blog ni..hehehe..actually sye nk mntk izin akk nk repost some information yg ada kt blog akk ni ke dlm blog sye..fuhh ambk napas jap..fiuhh..
bley sye kongsi dgn kwn2 lain info2 2..hehehe blh x kak???akk jgn risau la nnt sye linkkn ke blog akk skali, as refeerance...☺