Monday, May 30, 2011

Nuuurrrrrr Kasihhhhhhhh (sob..sob..)

post aku kali ni aku nak citer sket pasal MOVIE Nur Kasih... [sejak biler plak pandai nak wat post review2 movie nie?? huhuh]

cam biase...ape yang best pasal movie/drama arahan khabir bhatia nie?? opscos la pasal SINEMATOGRAFI dia... huhuhu [ckp cam director plak..wakakka]


selain dari sebab yang aku bagi kat atas tu... salah satu sebab nye lagi ialah... citer dia ni giler la XLEH NAK PREDICT ape yg jd lepas tu...ending dia pon kowang xdpt nak teka ar kalo x tengok habis...ape aku agak sume salah!!. aku ingatkan mcm citer2 melayu yang aku biase tgk.... tp dia mmg bkn mcm citer melayu...cam citer hindustan pon ade skit2...[kabir bhatia kan org india...tp wife dia malay...so citer tu cam citer melayu-hindustan la..muahahah]

filem ni sebenarnya mcm heavy drama jer... [lebih kurang cam slot cerekarama kat tv3 tu] cume dia ade remy ishak hero melaya tu!! hahaaha+ tiz zaqyah yang pandai giler berlakon! + Fizz Fairus yang aku kutuk dl sore dia giler macho dlm filem nie!!! GILER JANTANZZZ sore ko bro....

memang khabir bhatia nye touch ni amazing ar....superrbbbbbb...

nape aku ckp camni?? sbb aku ni mmg ssh nk nangis tgk movie tau! sedih mcm mane lah... mmg xnangis punye..[hati kental...ego tinggi...biase r...mane nangis2...hahaha]. tapi air mata ku jatuh jugak biler tgk citer nie.... sob...sob..sob...

yang peliknye...aku nangis time citer lg 5 saat nak habis! [part ni xleh blah nie...sbb lepas 5 saat, orang dah bukak lampu...so nampak la aku nangis.... HILANG MACHO!]. kalo kowang dah tgk citr ni...sure kowang tau part mane aku nangis...huhuhu part NUR AMINA kenal anak dia SAIF tu!!!

Nur Amina: abang Aidil.....ini Saif!
[abg Aidil & family tersenyum lebar, sambil nur amina peluk saif] haaaaaaaaaaaa...time ni la air mata aku berjujuran!!! arrgghhhh!!!


MR Khabir Bhatia i give 15 over 10.....huhuh beyond the limit oledy....huhuhu

Dengan lagu syahdu ni kan...mmg giler sedih!



Lewat ini ku rasakan
Kasih kian ku dambakan
Resah hati yang ku pendam
Pada takdir dan harapan

Detik waktu dan suratan
Siapa tahu ketentuan
Ku mencari cahayanya
Dalam bayang kegelapan

Nur kasih
Nur kasih

Nasib hidup dan pilihan
Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan
Dalam maya kesamaran

Nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Ooo kasih
Nur kasih
Oh nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana
Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Nur nur ya nur kasih
Nur ya nur kasih
Nur nur kasih
Nur kasih


BALIK DARI TENGOK MUVIE NIE....TERUS NAK MINTAK AMPUN KAT ASBEN....HAHAHAHA. BANYAK DOSE!!!

4 comments:

Huda said...

best ek?aku gak x tengok2 lg..

Mask-roll said...

a'ah..best huda...heheheh

adlin linda said...

pergh mas...puji melambung tinggi..mmg best la tu citernya..akak tak sempat tengok sbb masa tu baru je tgk RIO... terpaksa melepaskan Nur Kasih..Nanti kena cari DVD or kalo kuar kat astro first je la..
tapi ada satu komen kat paper dia kata cerita ni mmg 'mendesak' penonton tuk menangis dan ternyata ianya berjaya..terbukti kawan aku sorang ni masuk dlm statistik tu hehehehe..

Mask-roll said...

kak linda... kalo best citer tu..mas puji la..kalo x... babai la...

mas ph jgk tgk kat wayang sbb rasenye citer ni x kuar dvd n x kuar kat astro first...xtau la kan..dgr nye la.... sbb tu g tgk kat wyg tu..huhuh