Monday, May 9, 2011

HAPPY MOTHER'S DAY 2011

Seronok sgt Mother's Day 2011 ni... x plan pon nak sambut beriya... aku ingat nak beli kek & ptg kek mcm tu jer... gtau uda jer....

sambil lepak umah umi bcoz my hubby o.station semalam [8.5.2011] tetiber angah kol..kata nak dtg.. aku pon ckp ok jer..coz aku ade je umah umi... angah ckp dia & family x mkn lg..suh aku msk... aku pon msk je lah ayam masak merah & sayur kangkung cendawan... tu je yg paling sng kan...heheh

lepas tu uda kol..kata nak beli sate RM100 lepas maghrib... aku pon decide kluar jap g JJ balakong dgn anak buah aku tuk beli kek...

ni kek nye... "selamat hari ibu, umi & mama ;p"


Tunggu ayah balik solat isya' dr mesjid dl... sambil tgu ayah..tetiber along dtg... mmg x budget along dtg... sbb along br dtg semalam...[sabtu] xkan nak dtg lg kan... jauh tu port klang.... tp mcm tau2 jer... [aura kot] kebetulan dia turun kajang...dia singgah umah ayah skali...

jadi kami reramai la semalam...5 bradik sambut hari ibu... ibu aku sowang jer...along, ummi [mak aku] & angah bkn ibu..dowang ummi..hahah uda plak..mama...tp apepon panggilan..sume adalah ibu...hehehe ika..xde lg..koz x kawen lg...tp join jgk..sambut tuk umi.... ;p

sempat bergambar 5 bradik!
aku mandi pg jer...ika lg la..langsung x mandi..! ;p


sate di hari kejadian! RM100...lesap!


the world most romantic couple! :p

Bln depan..hari bapa bakal menyusul... ingat nak sambut jugak... kene pakat2 adik bradik... tgk budget! :p sbb kebetulan hari jadi harith kan... so blh la nak buat skali...heheheh

sedikit pasal ummi ku syg...
ummi saye sgt tabah! x rase ade org yg setabah ummi...
ummi terima je ape saje ujian yg Allah berikan kepadanya dengan redha & tenang...
ujian kesihatan yg melanda ummi sgt hebat!, diabetis, high blood pressure, kidney failure 40%, apendics, dan yang paling mencabar ummi is Breast Cancer... both of her breast dah xde since 2008... but ummi tabah menjalani segala rawatan yg amat menyakitkan...kimo & so on...

ini semua tanda Allah sgt sayangkan ummi saye... dan kami anak2 ummi sgt sygkan ummi!!! SELAMAT HARI IBU UMMI!!!


4 comments:

Huda said...

bestnye :) happy mother's day mas!

Mask-roll said...

happy other's day to u too...

bkn tiap tahun camnie..kebetulan...;p

nadrahazizi said...

byk btul ujian ummi ko kn mas... mmg btul2 ibu yg tabah..

bestnya dpt kumpul adik-beradik... aku ni ntah bla ntah.. sorang kt barat, sorang kt timur, sorang kt selatan, merata2.. haha...

Mask-roll said...

nad..tula.. nasib ummi aku kot... tp diaa mmg tabah sgt! mmg aku tabik spring la....

kami mmg dekat2 nad...paling jauh pon port klang jer..hahha. mmg slalu berkumpul la...cume kalo ade event tu yg best sket...byk xtvt...;p