Monday, October 19, 2009

Wujud ke hari sial???

post aku nie bukan nak sambung post hari sial fieza...tp...

~mase fieza lepak kat umah aku sambil nak amik modem~
boyak: tenet tinie plak xde..agaknye dia dah kene tempias sial aku..
me: wakakakak sengal la ko boyak...

~inilah some of our chat yg ade sangkut paut dgn criter aku nie~

on thursday....aku beli tiket flight....on9 la..cam aku biase buat...[biase x biase...x lbih 10 kali la aku br beli on9 nie..cam biasa..airasia menjadi pilihan hati...~~now, everyone can fly!~]

[aku dah cek harge tiket nie almost everyday..and i found that harge dia increase day after day]

destination pilihan hati adalah seperti berikut...

dari KL ke KB 26/11/2009 [mlm raya haji..hubby nk balik raya]
dari KB ke KL 29/11/2009 [balik dr KB ke KL]

but suddenly today [thursday]...
aku tgk harga dia dah decrease..almost 50% dr price yg aku tgk smlm...
dgn gelabah munyit nye aku nak beli..aku masukkan tarikh carefully....
aku cek nak dekat 10 kali tarikh tu! but harge stil murah 50%....[kompem air asia extend kan promotion dowang....aku ade nmpk iklan dia dlm tv mlm td...]

klik kalo x nmpk...

dengan x melengahkan mase...aku truskan buat on9 tu...sampa habis! biler aku dpt je Travel Itenerary dr AirAsia tu...baru aku perasan! aaaaaaaaarrrrrrrrrrghhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!! aku dah salah beli!!! kowang tgk la aku silap kat mane....DESTINATION dia bertukar!!! patut la murah cam vavi!!! [kowang tgk la....aaaarrrrgggghhhhh!!!]

~aku decide xnak gtau hubby..aku gtau gak la one day..tp nnt la..pas aku setel kan bende ni sume...[kompem la konon aku leh setelkan sdnr....]~

friday siang nye kat opis..aku kol AirAsia...
mmg cam extensial sial la....ssh giler nk dpt...nk dkt 15 min aku tgu....mmg super babis!! patut la dia murah..sbb suh on9 jer...so kalo ade silap2...ko tanggung la sndr!!

ape yg aku dpt mse aku kol dowang
mis angkat tepon: helo puan..sila tinggalkan no telefon anda untuk kami hubungi kemudian
me: [ni mesin gak ke?? nape tetiber angkat tepon trus ckp camnie??]
mis angkat tepon: helo puan...blh tinggalkan no telefon??
me: oh..ok...o19...... kol tau..jgn x kol...btw nama saya mastura
mis angkat tepon: ok pn mastura..yes..we will call you back asap within 24 hour...
me: ok..

on my way to go home from opis [ni dah friday] hp aku bunyi org AirAsia talipon....aku kat area mines...aku trus angkat telepon..[tanpa pndg kiri kanan...] tibe2...aku nmpk petrol car...
erk!! aku kene tahan...trus matikan talipon!

gambar sekadar hiburan

biler aku dah benti....[lepas dr shell kat mines tu]
abg polis: Ic lesen cik
me: ok
abg polis: tau salah ape??
me: maybe
abg polis: ape??
me: pakai hp
abg polis: jujur pon...
me: [ape dia nk aku tipu ker sebenarnye??]
abg polis: nak saya buat ape nie?
me: buat ape???
abg polis: dah salah..xkan nk lepas camtu jer...
me:[adakh ini sindiran dr dia utk mintak duit dr aku??] ~cube tenangkan hati~
me: encik nak saman ke??
abg polis:nak ke??
me: [aduh!! cam babisss!! surelah aku x nak kene saman!!!]. ikut encik la....saya xtau prosedur..
abg polis: ok...sbb awak ni pmpn cun yg baru balik keje..saya bg warning je k???
me: Ok..thanks encik...
abg polis: keje kate ner??
me: PJ...
abg polis:Pj tu besar...company ape??
me: [dia x perasan kot stilcker staff Maktab tertempek dpn nie..]...erm...kilang motorola [aku mmg suke tipu keje kat org yg aku x knl...company mangsa aku...kilang motorola..wakakak]
abg polis:wah..keje kilang pakai gen2??
me: [apela sempit nye otak...ne lah tau aku akauntan kilang ke...manager kilang ker kan?? lgpon..gen2 je kot...adeh!!]
me: [erk....ape kene mengena] ~just smile...~ thanks encik gatal.... [gataltu dlm hati je la...]

away driving to go home...teruskan perjalanan aku..~~

sampai je umah umi siap2 park kete kat sume [g sane sbb umi kol mintak temankan beli jarum insulin dia mlm kang]

suddenly...
aku nk start kete....
kete aku bunyi cam vespa yg manufactured date tahun 1932.
aku x puas hati...terus bukak bonet enjin [budget ade kepakaran automatif dalam diri aku]

umi: nape dik?? kete rosak ke??
aku: ntah la mie...td kat opis pon adik kene start 2 3 kali gak..
umi: minyak xde kot....
aku: erk....minyak stgh tank lg mie...
umi: xpela...kiter g naik kete ayah...
aku: okay..

aku anta umi g farmasi kegemaran umi kat town kajang...sambil tu aku kol hubby..

aku: abg..kete x hidup..td kat opis pon bla bla bla [aku menceritakan from A to Z kat hubby dengan harapan hubby leh tlg]
hubby: tgu abg balik la B....dlm fon nie..camne abg nk tlg...
aku: ok...[and hampa giler dgn jwapan abg..sbb aku nk balik cpt! pnt! but...am i aspect that hubby can help me on the fon?? ni bkn prob line tenet boyak...wakakkaak]

~dlm kul 10 mlm hubby smp umah umi..thank god esok saturday!! sambil hubby baiki kete..aku pon tertido!~
hubby: B....tgk batery nye wayar nie..tercabut...B cabut ke???
aku: apsal la plak B nak cabut?? B mane lah reti...B x usik ape2pon..b bkk bonet pon..B tgk je...
hubby:bistu...camne leh tercabut???
aku: erk....[perluke aku jawap soklan abg nie??? manelah aku tau!!!] ~aku masuk umah umi smbil buat bodoh jer~

aku trus teringat nk kol AirAsia...
cik mesin jwb: perkhidmatan kami bermula dari 8 pg sehingga 9 mlm...bla bla bla~
[tgk jam! dah kol 10....arrrghh!!!!]

hubby:B...kete lehs tart..tp lampu bateri menyala..abg anta kat abg usop kat bangi...abg anta B balik dl k??
aku: Okey

~mlm Deepavali...tdo aku sungguh x aman!! erk..tp aku nk buat camne..dowang nk raye...sabar jer la...dowang bkn tau prob aku n betape tensennye aku pon!!!~ [tp dlm dentum dentam mercun tu sume..aku leh lena...muahahhaha]
~aku x sedar hubby balik kul brape...yg aku sedar jam dah 650...bgn solat subuh~

~saturday~
lepas sarapan kat luar dgn hubby...aku trus kol AirAsia..

selepas aku menceritakan segalanye~~
guy angkat tepon: sekejap yer mis...saye cek dgn skylog dl...
me: ok
me: [dgr la muzik yg membosankan tahap vavi tu!!!]
me: [sdgr dgr muzik lg after 20 min...]
me: tut...tut....[erk..nape mcm dh pts nie?? sial betul!! pnt aku tgu....suke2 dia je letak!! ingat aku nye hp ni free ke?? mmg operator sialan!!] ~jantung aku laju...hampir kene heart attack!~
me: bodohla!! org kol tgu lame2 dia letak plak...
hubby: nape B??

~aku pon terpaksa ceritakan kat abg yg aku dah silap beli tiket!~

hubby: nape B x hati2 cek?? kan dah membazir...almost 4 rat tu...duit tu B...
me: [aku tau la duit..bkn daun..umor aku dah 25 dah..xkan la xtau beza duit dgn daun...]
me: B taulah..tp B bukan sengaja...kalo sengaja nk bazirkan..blh la abg marah...[tau lah aku gune kad kredit dia...menyesal! kalo tau cmanie..gune kad aku jer...xde sape marah!]
hubby: mmgla...tp hati2la skit...ni kan dah membazir...pastu xtau nk balik naik ape...bla bla bla [abg membebel smp ungkit yg dl aku pnh x prasan tag harga...ingat Rm15...rupanya RM115...]
me: giler demotivated...rase nk lari jer....aku down giler....

~naik bilik...trus nangis! tetiber teringat boyak...aku pon dah kene hari sial...cam ko...aku tdo smbil nangis2..~

harinie kat opis...
aku cek balik tiket, g web AirAsia...kiter leh tukar tarikh flight kiter...sume dowang bg kiter buat on9...biler aku dah tukar2 sume...denda insuran n aku kene beli insuran sume total lg RM12 same dgn harge tiket!!!!!!!!!!!! babis!!!!!!

nak majuk lg ke?? tuk elak kene membebel??

camne nk ckp dgn hubby....aku rase cam nak mengamuk!!! dahla pg td hubby hantar aku g keje...konon2 nk manja2..[sbb hubby br pujuk aku...]..tp balik nie?? aku nk naik ape?????
Aaaaarrrrrgggghhhhhh!!!!!!!!!!!!

-END-

4 comments:

nadrahazizi said...

hahaha.. gle sial hari ko.. camne bole tsilap beli ticket. klu nk tukar bole, tp if i not mistaken, kene panalty rm80.. Air asia mmg siot, murah tp klu silap sket je habis la...
sabar babe.. hopefully ko nye lucky day will come soon..

Huda said...

sabar ye mas..kelakar pun ade tp x sampai hati nak gelak kat ko..bnyk2la istighfar :)

Mask-roll said...

Jahat giler ko nad...ko gelakkan aku??....wakakakaka [eh..nape aku pon gelak ni?? hohohoho. to la... mane la lucky day aku...huhuhu

Mask-roll said...

ko nak gelak...gelak je huda...wakakakaka aku pon pas nangis biler kenangkan balik tergelak gak....wakakakak