Thursday, October 29, 2009

Mood swings..

for the past few weeks..i feel not really well [tgk la post2 aku b4 nie]...it seems like i take wrong meal or any... mmg pon aku ade slh mkn..smp kene food poisoning till i get cold and hubby pon terjangkit kene dmm gak...

sometimes aku rase sejuk je bdn2...smp ke kaki and bile kat umah ade mase2 nye aku kene pakai sock! [slalu pakai slipar umah jer..n sememangnye lantai umah aku tu sejuk giler]. adelah 1 week aku mcm tu...maybe sbb food poisoning kot...sometimes rase cam panas...tdo pon cam berpeluh [tp tgk hubby smp berselimut! pelik!]

aku pon dah cek urine 3 kali...mane tau aku preggy kan...tp doc stil kata xde..n negatif.. aku pon dah biase dgr bende tu dgn hubby..kami pon x kisah la..maybe hari pns kot + food poisoning lepas raya kan...

tp rase nie cam pelik..sbb kdg2 aku rase happy sgt...[xde ape pon happy giler]. rase nk bekerja semakin berkobar..beria je buat something... tapi esok nye aku rase sedih giler...and sensitiviti level aku naik mendadak plak..slalu kalo org sound ke..apeke..aku x bwk kehati...aku kutuk2 jer org tu..than aku wat xtau jer..ni smp aku citer dgn hubby leh nangis2...sedih bukan main lg... i know that i'm not as sensitive as now.. tp skrg lain...

hampir 2 mgu aku x msk mkn mlm tuk hubby...hubby beli jer..aku x sehat..dia pon x kisah.. [thanks abg] doc klinik yg aku slalu pg tu suh aku dtg 2 mgu skali.. suh aku sentiasa cek la...nowadays kan bahaya skit..so kiter sume kene la beware..

but last monday..aku rase cam x sdp hati..uda pon sibuk suh aku cek...dia ckp tkt aku preggy and aku xtau ape2...than tkt x sdr diri buat keje lasak2... aku pon pg la cek [beside..my menstrual already delay..so aku pon stuju la g cek]

go to the same doc...and the doc asked me to lay down on the bed first...trus dia scan perut aku. berdebar giler jantung aku..[nape trsu scan nie??]. then doc asked me to have some drink first.. a lot of drink..[kene habis kan sebotol air mineral kecik tu dlm 20 min]. aku pon ikut jer la...

pastu doc asked hubby to come along..masuk jgk tgk aku kene scan...suddently....

doc: tgk ni..ni jantung dia..
me: erk..
huby: ade ke ni dco??
doc: adelah nie..dah nmpk kantong dia nie..dia dok dlm nie...nmpk x?? kalo dah mcm nie...dia lebih kurang 8-9 weeks..lbih kurang 2 bulan nie...
huby: nampak2...[hubby yg mcm dah nak melompat sambil genggam2 tgn dia]

aku tgk hubby...airmata dah penuh kat mata aku nie...[tp cover2..kelip2 byk kali..hohoho]

the doc check kan tarikh due aku...doc said..expected due aku 26 may 2010 [time doc ckp due nie..i am seriuosly scared!...aku mmg tkt dgr cerita2 deliver baby nie..tp aku nk baby...hohoho].

lepas have a litlle chit chat dgn doc together with hubby...kitowang kuar..masing2 senyap... speechless...

then lepas amik ubat sume trus get in the car...hubby trus kol mama dia..told her that her doughter in law dah preggy..then aku kol ayah..

me: ayah...adik dah ade...dah 2 bln...
ayah: yeke?? alhamdulillah...[sore ayah dah lain..ayah mgm dah tua2 nie syahdu skit]
ayah: elok2 la jage diri tu dik...jgn buat keje sgt...bykkan rilax..bace al-quran..ayah doa kan adik sihat.. [pesanan ayah mcm kami ni jauh beribu2 batu..padahal umah aku and ayah x sampai sebatu..lain taman jer...muahahha]
me: ok...maseh ayah..umi ade?? adik nk ckp dgn umi...
ayah: ade..jap..
umi: dah brape bulan?? [trus umi tanye..sure mase aku ckp dgn ayah td umi kat blakang ayah]
me: doc ckp...8-9 mgu...dah 2 bln lebih kurang..
umi: jage diri elok2..jgn naik motor [umi tau lately aku suke naik motor dgn hubby g dinner mlm2..hehehe]
me: ok..maseh mie..


am i gonna look like this??

and..
is it my baby will show his foot step like this?? oh no...it is freaking me out!

manusia yg paling happy:
ofcoz my hubby...setahun dia tgu wife dia boyot..setahun dah dia berusaha cari petua and so on...[hubby punye gembira smp dia x tdo mlm tu..camne lah dia keje esok nye kan..huhuhu]. hubby kol his besfren [abg kheri] mlm tu jgk... bgtau that he is gonna be a father soon..very soon insyaAllah..lepas tu dia msg to all his relatives..sepupu dia sume..and dowang reply sume msg hubby and doakan aku and hubby..

family aku..ofcoz my sibling...sume suke..and excited cam dowang plak yg nk dpt anak first..hehehe thanks to my luvly sister..adik syg kowang..

pada close fren aku..since sek men, univ and til aku keje...[lecturer pon ade wish kat fb..thanks madam and miss] masing2 x putus2 ucapkan tahniah kat aku...dkt facebook and also sms to my fon..thanks atas doa kowang...and doakan aku selamat deliver baby and sehat selama 40 minggu nie..

pada wkan2 x close pon camtu gak..thanks doakan aku..

my biggest thanks is to mai...maizatul nadiah....even we are not really close..tp mase mai perform umrah dl aku ade pesan suh doakan aku dpn kaabah sane [mai siap tanye nama penuh aku sume hehehe]... alhamdulillah..doa ko diperkenankan Allah s.w.t. thanks a lot mai...

thanks sume..harap aku sehat menjalani 38 mgu yg akan dtg...dan selamat deliver baby semua..thanks...many thanks..

[tetiber aku rase cam nak nangis...]

-END-


6 comments:

Huda said...

aku rase aku org ke2 yg tersangat hepi dgn cite ni (perasan) hehe...

Mask-roll said...

heheh thanks huda...

ridzna said...

heh mas.. tak kan lg 38 wks kot.. tu dah ter 'over due' dah tu...
ni way cangratulations..

Mask-roll said...

eh....a'ahkan....slh la....ngeeeee
30 mgu...heheheh

nadrahazizi said...

congrates mas... very happy for u dear! jgn buat keje berat2 sgt k...

Mask-roll said...

k..tq nad..insyaAllah..doakan aku slamat sume k...