Thursday, May 15, 2008

CINTA????LOVE???? (aku pelukan pendapat korang)


cinta...love.....ape lagi ek?? sume same je?? ape ni?? topik cinta??? syahhdunye aku ni...wakakka biasela..sekali sekala...ape salahnye...actually aku nk kongsi dgn kowang 1 citer...

aku ade sowang kakak angkat....baik giler orgnye.... sedap mata memandang... xkurang.. xlebih... bak kata iwan n amelina..."~~~yang sedang-sedang saja...~~~"(sempat iklan).
aku kenal dia ni dl la..mase keje kat VADS on 2005 dl....

aku xnak reveal nama dia kat sni...tp aku namakan dia P ok?? dia ade bf...barula kapel dlm 3 months...org kata baru2 ni still honeymoon...is it?? tp bkn tu yg jd kat dia....pity her............

Bf (kita namakan dia J=jantan sengal,huhuhu) dia ade yg lain..main kayu 3!!!he plays 3 wood (bahasa kg aku..wakaka) si P nipunyalah sayang dgn si J ni...smp blh la aku katakan more than herself! tp si J ni xtau la..dia x menghargai ke...ape ke.... ade sowang dak pmpn ni..kita namakan dia A, si A ni br nk masuk matrik...so umor br 18...br masuk matrik dah nak GATAL!

P x kesahla..mgkn J dgn dia just xde ape2..walaupon P nmpk byk gmbr A dlm hp J...ade siap jd wallpaper lg...mula2 P tnye..J kata gmbr anak buah dia..lama2 kantoi...P tau tu adalah gmbr A...so P mula suspicious and curacy pon makin tgi...dia pon geledah hp si J...n dia found 1 name...my shining star...P try kol...n dgr suara pmpn...n dia knl suara tu because dia pnh dgr dl...hancurnye hati P sbb suara tu adalah si A.... wallpaper gmbr si A...siap name set as shining star lg...ape maknenye tu kwn2???

P terus menangis n terus tanya kat J...

why??why??why??

... si J masih nk berselindung..dia kata xde ape...si P ni tekan no hp dia kat hp si J...sbb nk tgk J set nama P as what...maybe my wife ke...honey ke....bila nama tu kuar..hampanya si P sbb J set nama penuh dia!!!!!!! nuthin' special or sweet word to represent her name....what a f**k!! damn u guys!.......p dah hancur luluh sume.....

pasut kisah ni berterusan....si J mengaku pd P yg dia ankan tinggalkan pmpn tu..just bg mase smp pmpn tu pg matrik....the question is...nape P yg kene tgu??? bodohla ko J....pastu A dah pg matriks....P n J go on lg dgn kesah mereka yg penuh dgn sikap x jujur J....penipu...n mcm2 lg....
1 day..P cek lg hp J....j ade received call dr A...n byk miskol dr A....P dah bengang...J dah jnj...mana sume jnj manis dia??? ko mmg

useless la J....useless!!!



once again the same process took in place...si P mengamuk...si J jnj...n kali ni si J siap ckp...."i aka buat ape je untuk u....asalkan u balik dgn i"....so P pon kata..."buktikan yg U xde ape2 dgn A"....J says "i akan buktikan..u nk bukti mcm mane?? i akan buat".....P says "u kol dia now, dpn i..n bgtau A yg she is nothing!!,not even a frens!" P dh naik meroyan....(tau x meroyan ape??if x tau..buat2 tau sudah...)

J jnj akan lakukan someday...but not now..... another question is....why?? nape someday?? nak plan ape lg agaknye????

'someday' yg J jnj tu tiba akhirnya..(based on ape yg P cerita), harinya adalah harini!!!!!!!! so P pon bangun pg mcm biase....suddenly...hp P x henti2 masuk msg... bile P bkk, tgk J yg hantar...so P bace.... alangkah terkejutnya P....
(the msg is like this)
"I x blh kol A...sbb I xde ape2 dgn dia...xde sbb I nk kol dia n ckp mcm tu kat dia...i dgn A dah lama pts...so now i xde ape2 nk dibuktikan dgn U...so i rase...i lepaskan u.."

sengal ke SI_L????? yeh ye jnji...pastu smp harinya dia xnak buat..xnak mengaku...xnak buktikan cinta dia....

pastu J kol P..."i nk tarik balik msg2 td..i xnak kehilangan u...what i need jus kepercayaan u..u percayalah..i xde ape2 dgn A...i dah lama pts..i xde sbb nk kol dia...i xde ape2 nk buktikan kat u...ape yg i nak u percayalah kat i...

"i sumpah...dgn nama ALLAH..."


SAMPAI SUMPAH2....tapi kalo kowang kawan2 ku yg bijak2......mkn ke dgn sumpah setia dia??? dia nak kepercayaan kita?? tp dia XLEH DIPERCAYAI!!! camne tu??? bglah kowang nye pendapat skit....



Or....is it cinta perlu dipupuk mcm atas ni??? kalo ye..berapa lama??? ape yg perlu kita buat untuk pupuk cinta???kenapa 1 pihak je kene suffer??? perluke P bg peluang lg pd J??? betul ke J xde ape2 dgn A????

atau...kisah mereka seharusnye seperti gambar di bawah ni...???


kongsi2la pendapat kowang..aku tulis ni pon..dah mintak kebenaran tuan punya badan....

KADANG2....SBB NI SUME..BUAT AKU JD TAKUT NK KAWEN....KALO JD B4 KAWEN..BOLEH KITA MENGADU KAT KWN2...KAT FAMILY....KALO BENDE NI JADI LEPAS KITA KAWEN????? SAPE YG BOLEH KITA NAK KONGSI??? MALU PON MALU....NAK BUKAK AIB SUAMI YG DL PNH DGN JNJ.......ARGHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MLS NK PK!!!!! SERAM.....SERIAU AKU...

6 comments:

NuraNa said...

erm..pendapat aku la kan..cinta tak boleh dipaksa. kalau betul dia tak ada hati pada kita dah, baik jgn teruskan.buang masa aje kita duk ingat kat dia tp dia layan kita cam hampeh. tentang loyalty n thrust susah skit nk cakap sbb mulut ni kadang2 manis sgt. kita takleh nak jangka. yg penting, kalau dah kawin kita kena tengok balik MATLAMAT kita nak kawin dulu. kalau asal2 kita tengok ada yg tak betul pada si dia better jgn teruskan. apa2 masalah sebenarnya ALLAH adalah jalan penyelesaian paling baik untuk kita mengadu nasib. Ada hikmah sebalik kejadian yg berlaku.erm..ada masa baca buku2 motivasi dr. hm tuah, bnyk gak ilmu yg boleh dirujuk.

Mask-roll said...

wahhhhhhh...sambil2 ko pomot buku dr tu ek?? huhuh..xpela...ni aku tnye kan pndpt je...sian gak..dia tnye aku nye pndpt..aku ni...tkt nk ckp....sbb tkt terbalik...mintak2 abg aku x mcm tu..n mintak2 dijauhkan...

fieza <(*o*)> said...

erm...
adakah aku layak tuk beri pendapat??sbb aku xde pengalaman...
tp aku belaja dr pengalaman org...
ngeh2

btw mas, akak angkat ko ni dh kawen lom??

ape2 pun just nk speak out bout pendapat aku...
pada aku, lelaki tu mmg xpatut ar...cam ala2 xmature pun ade aku tgk laki tu...tp kes ni mmg normal, even pakcik aku yg dh ade anak 3org pun berperangai camtu,sebijik doh...xngaku lak tu,padahal dah kantoi...si J tu sure masih couple ngn si dak menjeng gediks matriks tu...shining star??bluekkk..meluat la plak...ahahaha..

kalu aku letak diri aku dlm posisi si mangsa...kalu aku, aku tinggalkn kot...pastu aku hidup sendirik, carik duet sendirik bukak bisnes sendirik..huhuhu..seronoknye...

ape2 pun mas...kesian kt akak angkat ko tu...

mas kalu ko takut nk kawen...aku plak, aku takut nk ade someone...ahhahha...;p

chow~~

Norman Hakim said...

ala...ko hentam je si J tuh..hehehe...laki tu tamak sebenanyer,die nk dua2...tp at the same time die xnk dua2 tau psl romeo wanna be die tuh...nk wt cmne...tu la yg sebena2nyer sifat laki yg xleh nk buang...suruhla akak angkat ko tuh saba...aku dh byk sgt pengalaman bende2 mcm ni...tp skang tdk lg..aku dh jd sorang laki yg bagus..hahahah

Mask-roll said...

man..ko sowang je laki yg bg pndapat...huhhu..neway thanks...
ko dah baik ke man?? dl same ek?? sepak kang!!! wakakkakak

amie said...

terang2an lelaki i2 mnunjukkan sikap tidak jujur dan telusnya dlm phubungan mereka.maka baiklah P meninGgalkan lelaki I2 yg lgsung x setia.biarpun pahit tuk meninggalkannyer tp skurg2nyer Tuhan msh sygkn P,i2 sbb Tuhan tunjukkan kburukn lelaki i2 dahulu spy tidak terpilih org yg salah kmudian..tq i2 pdgn ak