Tuesday, March 15, 2011

Jepun - Malaysia

SEKALI SEKALA POST AKU PON PEKA PADA PERSEKITARAN

Dengan tajuk & headline diatas... aku bkn nak bercerita pasal kejadian TSUNAMI kat jepun.. [sbb aku tau..sume dah tau ape tsunami tu sejak kejadian kat acheh n sedikit di Malaysia dl]

Aku nak cerita pasal lawak yg boleh dikategorikan sebagai bodoh & memalukan MALAYSIA especially orang MELAYU....


pernah nampak kartun atas nie?? ni dalam berita harian 13/2/2011 yg lepas...

PERSOALANNYE....KELAKAR KE??? ade kepale hotak...gune & pikir... en ZOY seorang yg sudah berumur & ada akal fikiran yg waras... nape sanggup wat lawak haram jadah camtu?
camne plak blh lepas klua paper ek?? editor x tgk ke???

ya.........editor xde ke?? x tgk ke?? x buat keje ke?? or kalo bende mcm nie mmg x perlu di edit??
-aku tglkan soalan aku pada sesiapa yg nak jawab-

Mohd Zohri Sukimi a.k.a Zoy

tahniah aku ucapkan dekat En Zoy....bkn ahli sukan, artis or pemimpin yg berwibawa sahaja yg mampu meng 'glem' kan Malaysia...tapi kartunis mcm En Zoy pon ammpu buat gak...dan AKU SGT TIDAK BANGGA DGN KO! TP AKU MALU SGT SEBANGSA DGN KO!

ni lagi 1.... ARTIS MALAYSIA...
persepsi artis itu bodoh a.k.a x lepas sek men adalah sgt sinonim 1 waktu yg dl.. but now... artis kiter kebanyakan cerdik pandai... KRU, Heliza, Haliza Misbun, Yuna, Lisa Surihani, farid Kamil, fazli & ramai lg & mereka telah buktikan bkn semua artis mcm tu... so thumbs up to them! but.... mcm mane dgn artis di bawah ni??? dia keluarkan statement mcm ni?? siap tweet lg... wut a fool!!!!!

En Fairuz...saya mennagis tgk V.klip kehancuran Jepun...
kenapelah awak sanggup tweet bende bodoh mcm ni ek???

aku pasti...TUN DR MAHATHIR sgt marah pada kalian berdua...sbb TUN adalah org yg sgt kagum dgn rakyat JEPUN..[infact...sape x kagum dgn JEPUN?? xblaja habis la tu...]

bezanya JEPUN - MALAYSIA...

-moral nye, pikir dl sebelum cakap..kalo agak2 bodoh xleh nak pikir, xpyh ckp..ok??-

3 comments:

Faryza said...

otaak diriog letak tak kaki... tak tau ke negara org tu tgh sedih...kena diri sendiri br nk pikir..

saudagar kampong said...

Yup! Kita patut prihatin dengan negara yg dilanda bencana. Pasal diorang nie hanya diorang ajer yg tahu kenapa. Mungkin salah sorang tu adalah mangsa yang dipaksa minum air sabun ketika dijajah kot. So....? hehehe anyway, saya dah hit back. TQ

Mask-roll said...

fariza: betul...

saudagar: ok..tq.