Monday, March 14, 2011

Holiday @ PD..ikut program Hubby



Seri Malaysia PD
[credit to google]

PD, PD, PD!... nak muntah aku tgk PD..PD pon dah muntah tgk aku! ;p

actually..xpnh boring g PD sebenarnye... since aku kecik lg... [mane je laut yg dkt kat selangor/KL ni kalo x PD? kan?]

jumaat smp ahad lepas... hubby ade program kar PD...kat Hotel Seri Malaysia..

hubby bersukan neka... acara bapak2 budak..hahah

@ 1st,dia dah serba salah nk gtau aku...ape sebabnye?? sebabnye... aku nye program kat PD tu pon aku ulang alik jer..sbb dia x kasi tdo kan...[asik o.station je katenye]. so time program dia..dia x branila nak gtau kan.. [dia xleh ulang alik..sbb mlm sabtu & mlm ahad tu ade program jgk..],plus kami suppose balik kg mgu nie... [sian tokma harith..dah windu kat harith sgt2]. tp nak wat camne... keje...

Hubby bertolak ke PD since jumaat lg..dia g naik bas yg disediakan opis dia... so aku n si encem kene drive la ke sane [kami bertolak jumaat tu..pas magrib, seyes tkt2 brani nak drive berdua je dgn harith]. lepas je aunty fiza, aunty tinie & aunty sarah drop by lepas dowang bersoping voir sale!

Seperti yg dirancang...otw ke PD..harith menangis dgn hebatnye...[smp dah tdo pon stil tersedu sedan lg] kenape ntah kali ni dia rimas sgt ddk dlm carseat dia... all the way dkt hiway PLUS tu [kajang-seremban] dia menangis x benti2...

aku decide benti kat R&R seremban tu... giler xde parking...[cuti sek dah start..org balik kg]. so dok dlm kete je la...sambil mkn nasi [thanx aunty tinie...nasi itu sgt sedap! harith pon mkn!] yg dah ade dlm kete + air mineral yg dah sedia ada jgk dlm kete...huhuh

biler harith dah ok..aku drive balik... smp exit seremban..dia nangis balik... so benti plak kat tol seremban! [seyes mencabar perjalanan ke PD kali ni!]. rupanya dak encem dah ngantuk..dia nk tdo... huhuh. aku letak dia dlm carseat balik n sumbat susu... huhuh trus bobom! [ngantok + pnt nangis]

akhirnye..smp jgk aku kat Seri Malaysia PD..huhuh aku berani drive g sane sbb aku dah tau jln [2 hari travel ke Bayu Beach Resort]. ALHAMDULILLAH kami smp jgk...

play with sand! [looks like he doesn't like them so much]

Hubby skip 2, 3 sesi..sbb nk main dgn harith n bawak ibu n harith jln2... tp time mkn..hubby x skip..siap pesan member dia suh panggil..hahah sbr je lah!

petang sabtu tu..while hubby bersukan neka.. aku bwk harith mandi pool plak.. [mmg bwk baby boat dia]. lepas tu hubby dtg join skali..huhuh. pool dewasa dah pnh...hubby join pool harith..hahaha

seronok sgt dia dlm baby boat nie...siap dia kais2 lagi kaki dia..huhuh

ayah pon sibuk join pool harith...huhuh

dah siap pakai baju tdo... [after lemas sket dlm pool..;p]

skrg dah pandai posing tau! nmpk je flash hp tu..muler la dia... pastu biler bagi dia tgk balik.. dia tgk sambil senyum2...hahah perasan hensem la tu! ;p

seronok sbb dpt spent time together dgn my family... even ikot program ayah..better than duduk rumah & x g mane2 kan? ;p

ready for going home!!! [after lunch kat hotel]

smp rmh hari ahad pukula 3... ape lg...trus basuh baju yg berlonggok hampir same tgi dgn gunung tahan tu...huh! x tahan btol! stok baju dr o.station g kedah haritu!! yucksss!! busuk!!!!

-END-

2 comments:

Fiero \^o^/ said...

Harith macam dah besar sangat jek!
haha... arghh!! nak gigit2 pipi dia!!

Mask-roll said...

hahah..ntah la boyak..anak bujang aku tu...

ceh! ckp mcm x jmpe lame jer..bkn ko dtg umah ke b4 kitowang g PD haritu?? huhuh