Monday, January 17, 2011

Orang dah advance dah..kami baru nak gune..huhuhu

Berbuih dah mulut aku pujuk EXBF aku suh beli TV baru...xpela tv biase [bkn plasma, bkn lcd..led ape lg..xpnh mimpi r] pon...asalkan mate aku selesa tgk tv...tv yg skrg ni dah muler warna dia kelam... n tulisan dia cam kembang jer...adoyai! [kdg2 nk bace info astro pon xnampak..dahla aku ni rabun! huhuh tulisan dia dari jauh..mmg xnmpk lgsg!huhuh]

mase EXBF bujang dl dia ade beli TV Samsung 29"..dia plan nk gune TV ni je la bile kitowang dah kawen nnt... dia beli dgn rege RM1500... tp ntah mcm mane..TV mama dia kat kg plak meletop! kene petir! adik dia dok merayu2 dgn dia nk TV... mama xnak beli dia ckp... so EXBF pon bg la.. [rupanya time tu adik dia nk UPSR..mama xmo beli dl sbb nk dia concentrate dkt UPSR dia..]. So pas kawen dl..EXBF beli TV yg murah2 je kat tesco.. x silap Rm450 [biaselah..pas kawen n masuk rmh baru..byk nk gune duit..nije yg mampu...huhu]...29" jgk...tp adoyai!! bapak berat!!!. muler2 ok je TV tu..xde prob pon... tp nak dekat 3 thn gune nie..muler la...gmbr dia gelap la... tulisan mcm kembang la...tensi!!!

TV yg hubby bg kat mama dia kat kg...

+ dah lame giler pujuk EXBF suh dia beli TV baru...tp cam biase...dia mmg jimat giler a.k.a kedekut! hahahah...selagi blh gune kan..dia akan gune! + dia not type of people that loves new gadget or tech baru nie...dia x heran nye!! hohoho....sbb tu lepas hp yg comp bagi hlg [iphone ok! nasib xpyh ganti..] dia blh beli hp nokia model mcm 3310 [model ape ntah..yg lampu pth] tu je....[kalo kiter sure nk yg lebih kurang iphone kan...kalo xganti iphone balik pon..xkan 3310 kot..huhuh]. But..thats the reality...EXBF mmg jenis mcm ni!

tp..tetiber je smlm dia ckp nk keluar...& nak bwk sumtin' tuk aku... kul 11 pg lak tu...after dia dpt kol from some1... hurm..time ni aku tgu kat umah je..tp mmg nerbes la..dok pk jer ape yg dia nk bwk...huhuh

rupanya....taraaaaaaaaaaaaaaaaaaa...ni yg dia bwk..huhuh
org dah pakai LED dah weh!! kitowang baru nk pakai lcd..
plasma x sempat pakai...heheheh


Aku suke sgt! [teringat mase 1st time ayah bawak balik TV 29" dl2...same gak la perasaan berkobar aku smlm..hahahah]. EXBF ckp...murah jer...xsampai RM2k... & dia ckp...ni hadiah Birthday aku!!! [disebabkan aku asyik bising je nk TV baru]..giler awal!!! hahahah. EXBF mmg xpnh bg hadiah on the date..dia slalu akan bg in advance...or maybe late!! ni la style dia...

BTW thanks....I LOVE U...

hurmmm...start dr thn ni aku nk bising nk hp baru plak..nak iphone 4 ke...hahahah panggg!!!

7 comments:

Huda said...

hehehe..kami pun lom pakai lcd n plasma..hubby aku duk usha tp last2 x jadi beli gak sbb dia pikir bile masa dia nk tgk tv sgt pun..malam tido awal, wiken confirm blk kg dia..

Mask-roll said...

huda..kalo tv lame ok..kompem laki aku x tkr! hahahah. kalo gune tv yg bg kat mama dia...surela kitowang gune tv lame lg...
xpe huda..tgu r tv ko rosak...grab LED trus! hehehe

Faryza said...

hahhaah..betul rupanya tekaan aku.. alaaa takat dok ngn parent in law.. klu umah sendiri tak nye pakai lg.. bukan tv kita org pun..bwekk...

Mask-roll said...

fariza: PIL pon ok ape...dpt gak pakai... huhuhu. umah parents n MIL aku tv 29" yg gedabak tu jer.. pastu ayah aku tau psl lcd kat umah tu..siap tanye aku.."rmh ayah plak?? xde sape nk blikan ke??"

huhuh sabar je lah..kalo LCD tu RM5! aku beli 10 tuk ayah..hehehe

Pok-Din Inc said...

bestnya korang.. kite pakai tv 14' jer... janji nampak gambo..

adlin linda said...

OO...ini hadiahnya..hmm nk mula la akak mcm nk jadi batu api ni..hehehe..tv mmg kita nk sgt sbb mmg da smpai masa tuk tukar, TAPI...mana boleh tv jd hadiah besday mas?!! tv ni kan tuk sama2 tgk. hadiah besday tuk kegunaan kita je..mas kena mintak lain ni..mcm iphone 4 tu, ha ok tu setuju sgt..usha lbh skit mas...go mas!! hehehe...(kalo ko x kena marah ngan laki ko lah..)

Mask-roll said...

din: blah la...x baik menipu..huhuh
tkr tv pon sbb tv yg dia beli dl mmg xleh bace dah subtitle dia..info astro tu lg la... sakit bijik mate aku..kalo x..xkan dia layannye...

kak linda: tu la pasal..saya pon ckp bende yg same... tp dia ckp..sbb saya bising2..tu r jd hadiah...hahah. kalo blh kan..nak request lain..tp cam xleh jer...wakakakak