Tuesday, February 23, 2010

Jalan2 ke Terengganu...

pegi 8-11/2/2010 haritu lgi...cume citer je x sempat nk update..heheh

jalan2 ke?? g keje la... promosi MKM kat sanela... [bak kata big boss...kami nie duta kecil MKM...wakakakk duta la sgt...]

We are moving to Terengganu in middle of the day...matahari terpacak atas kepala... [maklumla weather kat malaysia nowadays... very2 hot ma...]. Naik kete si faiz... yang pg, aku, k.cdah n Faiz... ni lah 3 org geng INFOTEC... fisrt time aku g promosi...b4 nie mane pnh [aku kan kat pengurusan b4 this].. so biler kene pg, oklah kan...dpt pengalaman baru....

1st day of ou promotion trips, we were stop @ Kuala Terengganu..the event was held in Permai Inn KT. hurm...boleh la hotel nie..cume yg jd prob bile ade miscomm between MKM & the hotel management...prob nye breakfast schedule dowang salah... nasib x terpelanting pinggan mangkuk...[yelah..peserta dah dtg dr jauh...breakfast kul 1030..sape x ngamuk kan??]. nasibla atas bantuan SKM negeri...dpt la setel prob tu... huh~~

Permai Inn ni tgh2 bandar KT... bkn tepi laut la...

kitowang check out n bertolak plak ke Merang Suria Resort... b4 tgl kan KT tu... kami singgah pasar payang... k.cdah sempat rembat batik terengganu...aku plak beli baju ayah, kain batik aku n umi pastu beli baju pantai tuk my niece Adawiyah...[dia dah pakai baju tu...cantik sgt..muat2 jer kat dia..huhuhuhu]. pastu kami x lepaskan peluang lepak @ the beach..sambil pekena keropok lekor, sotong celup tepung..ikan celup tepung and air kelapa....wah..... lame x santai mcm ni... [kat PJ nie..mane nak cari sume tu kan...hohoho].

dah nak masuk 6 bulan..perut dah xleh cover...wakakakak
[bdn dah mcm tong! aduh...]


menu yg disediakan..boleh la... tp x best ssb xdpt kopok losong!!
bak kata kc.dah..."ni kopok lekor kat koop ni! wakakakka frust2"


OTW ke Merang tu..k.cdah sibuk perati kedai kopok lekor...hohoho [dia pnh g sane dl..so dia ingat la skit2 kedai mane yg sedap]. akhirnya kami jumpa kedai tu.. "KOROPOK LEKOR SUKA RAMAI". siap deal lg dgn driver [faiz] nk benti kat sni sok otw ke PAKA nnt...hohoho [sian faiz...jd b.guard aku n k.cdah...g mane2 ade je mengekor kat blakang...wakakak]

sampai2 je kat sane..aku tgk bilik dl...wah...k.cdah amik yg single bed!! [katil single ade dua...aduh!]. aku ape lg... mintak nk sebilik la dgn k.cdah...ngahngahngah... bkn penakut weh... seram...wakakakakk [aku mmg x suke tdo sowang2 1 bilik kat hotel weh...seram aku.. lagi2 ade katil kosong kat sebelah...adeh..lomah semangat mak nyah!!~~]. lepas je solat jama' sume... aku folow faiz & k.cdah lepaking @ the beach... SUBHANALLAH.. mmg indah ciptaan tuhan... [tetiber teringat 1 nasyid nie..mase aku kecik2..kalo x silap lirik dia camnie... "sungguh indah ciptaan tuhan, langit membiru, laut melambai, ombak menderu, menghembus pantai, hati yang resah menjadi damai~~~" erk..cam slh jer...wakakaka, ape2 jelah..lebih kurang la tuh...hehehe]. Terengganu nye laut mmg x dinafikan la cantik.......... aku rase nk berlari je ke ombak2 tu...rase cam nak peluk2... hohohoho

Merang Suria Resort
lega rase kepala hotak aku biler dpt pndg pulau yg jauh tu.... relax kan mata weh!


lama gak kami melepak kat tepi pantai tu...dh azan baru masuk...hohoh. pastu ape lg...rehat2 tgk tv and tdo...

tempat kami lepak...
[atas rumput beralaskan selipar...hehehe]


esoknye lak Faiz yg bagi talk... mase Kat KT K.cdah.. and last will be my turn! ngahngah... tp mmg best giler kat merang suria resort nie..sbb laut dia kot... bukak sliding door tu..mmg masuk angin pantai...peergghhh.... nyaman!!!. taklimat promosi berjalan dgn lancar... and mcm smlm pas pekene lunch meja VIP [lantak secukupnya]...kami checkout kul 3ptg... otw ke PAKA tu..singgah beli kopok kat sukaramai....best kopok sni...x nyesal beli..

aku beli 5 bungkus kopok lekor [tuk adik bradik aku n umi]...pastu kopok goreng skit tuk umah aku...
[ha....best kan kopok aku beli fariza?? ngahngah don't lo0k @ me with single eyes....wakakakk]


3rd day of promotion..kitowang nye destination is PAKA RESIDENCE RESORT...hurm..lagi satu tempat best!! laut dia best giler!!


Faiz nye bilik tgh2 tgkt 1 tu...x aci tul! lawa giler view!

bilik kat residence resort ni mmg best..besar giler!! and disebabkan tu..aku tdo bilik k.cdah... wakakakak. sengal2 [lagi skali aku tegaskan kat sni..aku bkn penakut...seram..infact boring weh sorang2...xleh borak2..hahahah ~alasan kukuh!~]


pondok kami lepaking! seyes best...dgn anginnye kan..aduh...

mlm nye kami pekene ikan bakar...pergh...mmg x nyesal la kuar... ikan bakar dia seyes best! hohoho....tp heran la..nape kat area pantai timur ssh nk dpt ikan terubuk bakar?? kempunan anak aku...[ibu yang lebih..hehehe].

TRAGEDI @ PAKA!!!

apela ujian tuk aku.. tgh syok2 aku bagi taklimat dlm hall tu... [berjaya mengawal system saraf aku], tibe2 LCD projector blow! erkkk!!! aku dah mcm xde darah...slide yg aku print out tu org SKM terambik and he will only be arrive @ 10 o'clock!!. aku dah mcm nk kene sawan kambing dah kat depan tu... k.cdah n faiz plak kat luar...nasibla presenter dari ANGKASA ade ddk skali kat meja presenter...so dia yg panggilkan k.cdah. time ni aku dah merapu...tgk peserta pon dah mcm sume tenung kat aku! aduhhhh!!!!! ape aku nk buat nie??? nak bace slide..aku xde..nk truskan...lcd xleh display... [time nie separuh jiwaku pergi weh... ~leh nyanyi lagu anang...waakakaka~]. @ last kitowang kene sewa LCD projector hotel... aku teruskan taklimat aku...[sore dah mula ketaq! a.cond kat dpn tu plak dowang lmbt bukak..berpeluh aku!]. Nasib x terberanak aku kat rostrum tu...kahkahkah....

Alangkah leganya aku...biler jam dah kul 10pg...sbb aku dah hbs bagi talk! ngahngahngah... bravo ker...trabur ke..xtau la... [seyes aku gelabah sbb suasana kelas n hotel mmg lain...rase cam cuak giler baban!].

otw balik kl...kami singgah KUANTAN...pekene kopok lekor kat TANJUNG LUMPUR!.. [faiz ngidam kopok lekor kat sni]. sampai2 je kat sane..aku ddk kat n order sume, i just saw a girl [girl ke?? woman la] a woman.. aku mmg knl pempuan nie...dr belakang she looks familiar with me.. mmg aku knl sgt!... suddenly lepas je aku mkn sekor sotong...ang 5 btg kopok lekor..dia dah nk balik... aku perhati je dr belakang and when i'm deeply sure that i know that woman i just shouted out her name..."JUN!!" aka JUNAIDAH 365 hehehe.

blh plak jumpa JUN kat sni...wakakak jun is my old bestfren..til now nie...besfren dr SAMTEN lg...hehehhe. [dia pon same ade keje kat kuantan..aku dtg mkn jer..sbb br hbs keje kat terengganu..hehehe].

sampai MAKTAB kul 10 mlm.... dok lepak2 tgu hubby k.cdah n faiz dok kire milege..hubby aku x sampai2 lg..k.cdah dah balik...faiz x sampai hati nk tgl kan aku...last2 aku suh dia balik...sian dia..anak dia n wife dia tgu kat umah...xpelah..aku tgu sowang kat maktab...[nasib dak diploma dah balik..kalo x.s.eram woooo!]. hubby fetch me @ 11 pm..hurm... sbr je lah...xpnh nk cpt...padahal aku msg dia since kat terowong Genting Sempah lg!!.. mls nk bising2...aku naik kete jer..n smp umah BOOM!! ZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzz [sok nye MC sbb sakit pinggang yg teramat sgt!]


xde rezki lagi aku nk jumpa HUSNA and HUDA....hohoho... biler la ek...lame x jumpa ko..

-END-

3 comments:

Faryza said...

Yeaa..sedap..pastu aku plak mmg tgh kebulurkan..bertambah la sedap.nk je suh ko goreng lagi.heheheh

ishk3 dugaan di PAKA....uhhuuh sabor laa

Mask-roll said...

hahahah....lor..apsal ko x ckp...jap je grg nye..aku dah rebus balik... aku tkt x hbs..keras kang x sdp nk mkn.. pelah..lenkali gtau jer, ngan aku pon nk malu2 kambing..hahahah

tula pasal...ketaqqq mak nyah!

Huda said...

ganu mmg best :)
sedih x dpt jmpe ko :(