Friday, February 19, 2010

Hubby 'll get friend soon...insyaAllah...

semalam aku pg scan baby and send urine aku skali... [last checkup x terkeluar air kencing aku sbb baru pas mandi...wakakaka blh x camtu??..ngahngahngah]

pastu scan la baby skali...[since aku mmg xtau lg baby ape kan]. kali nie hubby masuk..atas paksaan aku... [ikutkan hubby xnak masuk..sbb ade skali tu mood doc xbaik..so lepas pd tu hubby mls dah nk masuk...hish...ngan doc pon nak ngajuk..wakakak]

doc: meh sni.... [doc panggil hubby suh dkt kat dia]
me: yg bulat tu ape doc?
doc:ni kepala dia nie...kiter tgk ukuran dia jap [sambil dok amik size kepala baby]. so due dia 27...btul??
me: btul...dr dl 27..cume haritu saya slh bg info last period..
hubby: tu ape tu??
doc: ni tulang rusuk dia...tgk nie...
hubby: puan ke laki?
doc: ok..kalo nk tgk baby boy ke girl...kiter tgk nie kat peha dia...nampak x??
hubby:mane doc??
doc: ni yg ni...kan mcm awak punye tu....[sambil tunjuk kat skrin]
hubby: haish! saya punye lain!!.......[time ni nak pecah perut aku! tlg la abg..]
doc: yelah....ko nye dah ade kepale.... [time ni aku, hubby n doc gelak giler]
doc: kalo dah nmpk pistol dio terjuntai cam ni ha...xdolah betino nyo....jantan la nie... [doc ni asal dia n9...biaselah org negeri..loghat dia kan...hahahah. pastu plak dia ade 5 anak... sume lelaki... so biler dia nmpk pistol nie..dia mmg tau sgt la... wakakak dia frust xdpt pempuan..hehehe]
doc: kiter tgk lg skali... ha..nampak x tu?? kat tongah2 peha dia?? dio tunjuk pistol ha kat kito...[lg skali gelak giler aku...bergegar2 perut...wakakakak]
doc:uri kat atas ni...sume ok...
hubby/me : alhamdulillah...

doc ni mmg aku suke g kat dia...dr kecik lg family aku pg kat dia..sbb ape?? sbb dia nie kwn umi..sekampung dgn umi... sbb tu care dia ke..apeke..cam mak2 jer..seronok sgt dgr dia suggest kat kiter & dgr dia membebel... kalo sesape nk kenal dia pg la kat pusat perubatan julia saunjana impian [wah..promot nie...kene mintak share ni...hehehe]

kebetulan semalam hubby bagi nama baby boy... so insyaAllah kalo yg keluar pon boy blh la letak nama tu

yang penting my baby sehat...org kata even dah scan pon kdg2 yg kluar nye lain... ape2pon aku x kisah, laki ke pempuan ke..anak aku..mmg memula ingat anak pempuan [smp aku dah beli romper warna pink n bunga heheheh. suke tgk baju baby gurl..comel2...geram je tgk]



ibu beli set romper carter's nie tuk baby.... warna pink n bunga2 tu x blh blah kalo baby pakai nnt...
[kalo btul keluarnye boy la kan...hahahah]
-END-

10 comments:

✿ EyZa ✿ said...

Congrats Mas~ baby boy.. ;)

Geng papa-nya lah ni.. :P

Nadya said...

congrats!nak tny, mane beli romper tu ye?comel sgt..huhu

Mask-roll said...

eyza:
thanks... tula.. klakar mase tgk pistol dia..hehehe. xpela..bg ayah nye kwn dl...ibu nye nanti2 plak... heheheh

nadya: nadya mane ni ek?? and romper tu bli kat kompleks 3k subang haritu.. mase ade warehouse sale. offer RM35 only..tu la rembat tu..heheh

Nadya said...

aaa xkenal kot..huhu bloghopping and jumpe entry nie..hehe

Mask-roll said...

oh...ok..nice 2 meet u...

Faryza said...

yeaahhh amir ada kawan baru..leh main sesama nnt.....simpan la baju pink tu kat baby girl nnt..

aku pun dulu ada gak beli bj girl..tp simpan elok dlm laci..hehehe rahsia..:P

Huda said...

ye ye...bb boy.. :)

Mask-roll said...

FARIZA: tula... leh kwn dgn amir.. main bola sepak same2 nnt...


HUDA: tula... kalo kuar nye pempuan.. bunga nya husa je la... heheheh

feezo o(*.*)o said...

yeahh~~~!!
aku menang.. aku patut bet ngn ko aritu mas.. haha
jgn kiciwa mas..
laki pun boleh tolong mak masak.. hehehe

Mask-roll said...

wakakak..sengal boyak... yelah..leh tlg msk...tlg mkn cam ayah dia lg cerah..hahahah