Thursday, July 2, 2009

What Kind of Daughter am I???


Anak jenis apelah aku ni....jarang betul balik umah parents yg sekangkang kera tu.... aku perasan sume tu...mmg kdg2 terlintas sgt nak balik.... jenguk2 umi...umi dah la x berape sehat.... i should be always around her...tp tulah...commitment doesn't let me be that way....

till just now..aku bace blog MUNYIT (sedih citer ko tglkan umah 4 hari..huhuhu) and kebetulan smlm ayah kol and ask me to come home....~ mase tu aku tgh drive nak balik keje dr opis....cuaca plak cam mendung2 je..hujan cam malu2 nk trn ke x... tetibe ayah kol...

mase ayah bergambar dgn kebun dia..huhhuh time ni ayah suke giler tanam2 pokok and bunga..sampai keladi pon ayah bubuh baje...gemuk sume!!heheheh
ayah: Assalamualaikum....

me: Waalaikumussalan....

ayah: lama x jumpa anak ayah ni......sehat ke??

me: Sehat...ayah sehat ke???

ayah: sehat jer....x rindu ayah ke?? ayah rindu sore anak ayah...

me: heheheh....bz la ayah....nk sgt balik..tp biler balik keje je penat....

ayah: yeke...bz sgt ke??

me: tp now dah ok....jap lg adik trus balik la...adik pon tgh drive nk balik ni... (dlm family aku di gelar adik..till now..)

ayah: oklah...

letak je hp...berderai air mata aku...cam terharu and sayu giler sore ayah aku.....nape ayah mcm ni??? ARRRGGGHHHHHHHHHHHHHHHHH ANAK JENIS APAKAH AKU INI????? leka sgt ke aku dgn kerja and my own life??? nape aku ade mase menulis blog ni tp xde mase kol umi or ayah??? nape aku ade mase lepak dgn kwn2 tp xde mase nk lepak dgn umi ayah??? tidakkkk aku tidaklah seteruk ini!!! cume aku bz...biler bz...aku rase nak release kan dgn kwn2...tu je!!! even aku x pnh x bg duit tiap2 bulan pd parents aku...but money is not everything....

sampai je umah....ayah bukak pintu tuk sambut aku (ayah kenal sgt bunyi alarm kete aku...dia tau anak dia dah balik) ADIK SAYANG AYAH SGT!!!!

kebetulan semalam aku ade salah faham dgn huby (perkara biase ni...tp lame2 bosan pon ade).. ape lg...aku story mory dgn umi.... (reaksi umi cam biase..biler aku citer bende buruk pasal huby aku...dia akan menangkan huby aku...dan kata aku yg salah..itulah..inilah...) ~aku paham umi saje je buat mcm tu sbb nk bg aku sedar yg aku pon ade salah and xnak aku gadoh panjang2 dgn huby..... THANKS UMI FOR BEING SUCH A GOOD LISTENER....

actually mase aku blm kawen dl..aku lebih suke citer ape2 prob dgn ayah....tp biler dah kawen ni lain plak....dgn ayah aku suke manja2...tp dgn umi aku citer segalanya.....

Bile nk balik semalam aku salam UMI AYAH...salam cium pipi sekali.....(bau bdn umi yg masam x mandi tuh...buat aku hilang rase sebak di dada....)


aku xdpt bayangkan biler umi ayah.....arrrrrrrrrrggggggghhhhhhhhh xnak sebut!!!

-END-

5 comments:

Huda said...

sadis seh..aku pun nak nangis bace..
Alhamdulillah since kawin aku x penah miss nak contact2 parents aku..

ape2 pun mmg aku suke cite ngan diorg..MIL ngan FIL pun ok je, slalu aku yg jadi wakil laki aku utk call diorg.. :)

Mask-roll said...

aku jarang kol umi...tp umi rajin kol aku, sbb tu aku x kol sgt...tp ayah mmg jarang kol aku..thats y dia rindu aku kot...dah la mmg aku rapat dgn ayah...huhuhuhu.

feezo o(*.*)o said...

wah mas~~

aku menitiskan air mate mase bace ni..[wah skema nye ayat]

sedih2..

aku mmg cepat sedih kalu bace something berkaitan ngn parent or famili...uhuukkuhukk~

Mask-roll said...

wakakakak. samelah aku boyak...kalo family yg berkaitan dgn kakak2a ku sabar lg...tp kalo berkaitan dgn parents..huhu
leh dowh...

even aku yg tulis citer ni,aku xleh baca balik ma...hhuhuu

Ms Wanie said...

mak ayah kita adalah segalanya.. ;) sentiasa doakan kesejahteraan mereka.. amin..