Thursday, March 18, 2010

lepas kawen....

hai..tetiber teringat aktiviti aku n hubby lepas kawen...wakakakak. kepada kawan2 ku yg dah kawen.. kowang plak buat ape lepas kawen??

kalo nak tau..aku n hubby dl g honeymoon pas balik dr kenduri belah hubby kat kelantan... mase tu time raya... pastu aku n hubby stay with my parents for another 2 months... time ni lah.. kami asyik g jln jer... [kata br kawen kan..dl jln2 g dating apelah sgt..tgk wyg..pastu dah xtau nk g mane]. kitowang xde la jln jauh2... memula jln2 g dinner konon2... g seremban la... kl la pastu g genting... cameron... pastu setiap mgu yg kami kluar nie... kami akan tdo hotel...hahahahah. kata dah kawen kan..ape aku kisah??? ngah3...

tp ade tragedi...
mase tdo kat seremban kat Royal Bintang Seremban... ade serbuan pencegahan maksiat! mase tu kami baru je check in...sbb g jln2 dl kat tasik sume n round seremban sambil dinner.. rasenye g hotel tu adelah dlm pukul 2 lbih kot... pastu baru jer kami ttp pintu..tibe2 ade org tekan loceng.. aku pon mls nk bkk..trus ddk kat katil... n hubby pon mls gak.. pastu x smp 30 second.. dia tekan lg loceng.. hubby dah bengang... [dah la pnt kan...nk rehat2]..nak xnak..hubby pg tgk [aku dah siap bkk tdg mase nie]
some1: assalamualaikum.. buat ape bang??
hubby: [hubby yg blur...] xde ape...
some1:habis tu nape masuk bilik??
hubby: lor.... masuk bilik nak tdo la...
some1: kami sedang jalankan operasi pencegahan maksiat kat hotel ni...
hubby: oh...tp saya x buat maksiat! [hubby nk gelak..]
some1:td tu sape??
hubby:bini saye la...sape lg??
some1:blh tgk kad kahwen??
hubby:erk...kad jemputan kahwin saye?? mane ade..dah hbs bg org sume...
hubby yg 100% blur n sengal..
some1:bkn..kad kahwin yg mcm ic tu... [nada cam nak gelakkan hubby]
hubby: oh... kami br kahwen..kad pon x buat lg...
some1:hurmmmm yeke?? dari mane nie??
hubby: dari kajang..saje jln2...
some1: yeke?? ade bukti2 lain yg mengatakan org kat dlm tu isteri awak yg sah??
[time ni aku trus bkk wallet aku...aku dah siap2 photostat sijil nikah aku n hubby n letak siap2 dlm wallet since aku dpt sijil tu lg..aku bgn n trus g belakang hubby.]
me: ni ha abg...
some1:photostat jer??
me: xkan nk angkut yg ori?? pastu nk lipat2?? [ckp dgn nada bosan n mls nk layan.. otai weh.. mementang dah sah time nie..berlagak! ngah3].
some1:k..maaf mengganggu...
hubby: xper2....
me: ok..ade ape2 lg nk tgk? [dgn nada belagak]
~~time nie hubby pndg aku pelik...
some1:xper..tu je...
me: ok... [dah ttp pintu!]

ngah3.... lepas je ttp pintu hubby tanye aku...

hubby: nape garang sgt??
me: abg x prasan ker pempuan kerek kat belakang tu... pandang B mcm la B nie pelacur ke bohsia ker... mcm bagus!! rase cam nk lempang jer!
hubby: lor...nape x lempang td...
me: erk!! apekah??? [menjelingn kat hubby]

habislah citer kat seremban tu...

atas bukit..nyaman giler!
sambung citer lain plak...
aku suke mase tdo kat cameron...xpyh pakai a.cond weh... pg sejuk giler... kami tdo kat equatorial hotel...best..trn2 g Brincang ade psr mlm...abg belikan aku rantai silver [silver tipu la...hehehe] pastu beli strawberry byk... n mase balik..abg belikan bunga tuk aku..ngah3... [sekali ni jer la...smp la nie aku xdpt dah bunga... hohoho indahnya pengantin baru..~~].

byk lg hotel kami tdo.. kat resident kl..business inn kl.. pastu hotel selayang... [x kisah hotel budget ke..hotel ape ke... hehehe. asalkan tu hotel yg terdekat time tu..hehehe]

sbb tu kalo sabtu mlm ahad jer ssh la si nyet2 nk ajak kuar...jumaat mlm sabtu blh.. n hari ahad mmg tuk hubby...hehehe. adelah 2 bln aktiviti kami nie... pastu biler start pindah dok sndri... brlah stop aktivit nie..sbb simpan duit nk beli brg umah plak..heheheh. pastu sambung dgn aktivit swimming..kat putrajaya n kdg2 kat apartment kawan hubby...hehehe

tp seronok.... biler lg nk rase camtu kan?? heheheh.

6 comments:

Fiero \^o^/ said...

wakakkaka [gelak terguling]

lawak giler kisah ko~

Mask-roll said...

ngah3...tul la nyet..aku kana de citer dl... tp maybe x pnh kot..sbb kowang pon ade citer lain.. ngah3...

Huda said...

kelakala mas..aku dulu pun gitu gak, duk kuar masuk hotel riso gak takut org wat serbuan, tp now dh ade husna, lantakla :)

Mask-roll said...

tula..ade anak org xtgk sgt... ko tau la abg aku..muker budak... buat org syak yg bkn2 jer... kdg2 org2 tua dlm lif pon ade yg pndg cam jeling2... smp hubby aku nk cop je kat dahi aku "ini isteri saya yg sah!"

adlin linda said...

wah mas hebat gak tu. dah kawin pun org masih ingt couple..tu tandanya korang ni nmpk masih pasangan yang romantik..hehehe..kalo akak ada kat tmpt ko pun masa kt hotel tu, akak pun akan buat benda yg sama. bg bukti dengan nada yg sinis..hehehe..bkn apa dorang ni asal ada kuasa je kdg terlebih2 plak eksyennyer....apa pun, harap da puas honeymoon..skrg kira moon je nk smbut org baru kan....

Mask-roll said...

ngah3... kak linda... xde maknela romantik sgt... dah kebetulan serbuan kot...tp kalo husband n wife still xde anak..mg nmpk cam kapel kan..tula org byk slh sangka..hehehe